Bardzo jestem ciekawy czy ktoś się w ogóle tym przejmuje i serio wszystkie Netflixy, Spotify, HBO GO się na to przygotowały, czy na początku nic się nie zmieni i dopiero po groźbach kar się nad tym zastanowią.
31-03-2018, 11:48
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
A propos tych zabezpieczeń regionalnych to słyszeliście że podobno od jutra wchodzi to unijne prawo zakazujące dostawcom treści blokować dostęp użytkownikom gdy są w innym kraju? Teoretycznie Netflix wykupiony polską kartą kredytową powinien działać identycznie nawet gdy zalogujesz się z innego kraju.
Bardzo jestem ciekawy czy ktoś się w ogóle tym przejmuje i serio wszystkie Netflixy, Spotify, HBO GO się na to przygotowały, czy na początku nic się nie zmieni i dopiero po groźbach kar się nad tym zastanowią. 31-03-2018, 11:48
Regulacje to jedno, ale obstawiam że firmy mają jeszcze X czasu na dostosowanie platformy do świeżo przyjętej regulacji unijnej, więc może to jeszcze chwilę potrwać.
I jeszcze odnośnie HBO Go - na telewizorach LG apka, jest ale w starej wersji. Da się tylko oglądać jeżeli ma się jednocześnie umowę z jakimś operatorem. Mają zrobić aktualizację, ale nie wiadomo kiedy ;) 31-03-2018, 13:59
Też testuję darmowy miesiąc HBO. Oferta jak najbardziej ciekawsza od Netflixa. Czy ktoś może miał też problem ze streamem padającym po 10 sekundach podczas oglądania w Chrome? Teraz jestem zmuszony korzystać z Edge, żeby móc cokolwiek obejrzeć :P
22-04-2018, 16:08
Telenoweli ciąg dalszy...
https://theplaylist.net/netflix-everybody-knows-20180507/ Niby takie zagranie na nosie Francuzom powinno być czymś, czemu chciałbym przyklasnąć, ale kurde nie wiem, cały czas Netflix mnie irytuje trochę (wybaczyłbym im więcej gdyby robili lepsze rzeczy) a takie działanie, z pozycji finansowej siły nawet odrobinę niepokoi... Serio. 07-05-2018, 21:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2018, 21:34 przez PropJoe.)
Jak wygląda sytuacja z YouTube Red? Chciałbym Cobra Cai zobaczyć do końca i nie wiem jak to ugryźć.
07-05-2018, 21:39
Dziecinada..
Ja jestem zdania, że skoro Festiwal jest Francuzów i oni chcą takie filmy, a nie inne, to ich sprawa. Ich decyzja. Niech sobie Netflix zorganizuje własny konkurs - na najlepsze (i tak nie ma się czym chwalić :)) filmy serwisów streamingowych i nara.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
07-05-2018, 21:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2018, 21:48 przez zombie001.)
Btw. dostałem Showmaxa na 3 miesiące od Playa i mam tylko jedno pytanie - serio ktoś za to płaci? XD
Przecież tam całą listę filmów i seriali można przejrzeć w 2-3 minuty, a dla sprawdzenia jakości włączyłem sobie finał trzecich Transformersów, piksele można było liczyć XD Nadrobię jakieś polskie produkcje, ale reszty się nawet nie tykam, a przed końcem promocji od razu wywalam. 07-05-2018, 22:05
No zaraz, a to Cannes nie miało działać tak, że jak film nie ma zapewnionej francuskiej kinowej dystrybucji, to nie może brać udziału w festiwalu? Czy to chodziło tylko o konkurs, a nie o film otwarcia?
07-05-2018, 22:10
A nie chodzi o to, że film na razie nie ma dystrybutora i Netflix wykupuje coś co już jest zaklepane w Cannes, w dodatku jako film otwarcia, ale właśnie jest jeszcze do kupienia?
07-05-2018, 22:19
Ta cała zeszłoroczna drama z "Okją" to jakaś żenada. Zawsze myślałem, że chodzi o jakość filmów (naiwny ja), ale widocznie największy festiwal świata bardzo pozazdrościł Oscarom ich zakazów i nakazów.
07-05-2018, 22:26
Brawo Netflix :) jak zabojadom nie pasuje to niech sami kupią film i po sprawie :) Netflix kraść tego przecież nie będzie.
(07-05-2018, 22:10)simek napisał(a): No zaraz, a to Cannes nie miało działać tak, że jak film nie ma zapewnionej francuskiej kinowej dystrybucji, to nie może brać udziału w festiwalu? Czy to chodziło tylko o konkurs, a nie o film otwarcia? Ogólnie filmy netfliksa mogą być pokazywane,ale nie mogą walczyć o palmę przez co Netflix się burzy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
07-05-2018, 23:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2018, 23:18 przez Pelivaron.)
Ok, czyli żadnego konkursowego filmu, nawet laureata Złotej Palmy Netflix nie może kupić, bo wszystkie konkursowe filmy mają już zaklepaną francuską dystrybucję, a co poza konkursem, to poza konkursem, więc nie wiem w czym problem? Jakby organizatorzy festiwalu i producenci filmu chcieli, żeby Everybody Knows leciał w kinach, to trzeba było to sprzedać dystrybutorowi innemu niż Netflix, dać do konkursu głównego i tyle.
08-05-2018, 13:43 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |