Suspiria
Puszczono materiały promocyjne na konwencie CinemaCon i ponoć nowa Suspiria zapowiada się na nieźle popierdoloną rzecz. Ponoć jest mega brutalnie i krwawo, niektóre osoby nie mogły nawet patrzeć na ekran i odwracaly wzrok. Pomimo tego efekty dźwiękowe są tak dojebane, że już one sprawiają mega dyskomfort.

Dakota Johnson ma niby scenę tańca, gdzie kontroluje ruchy innej kobity. Jej ciało dosłownie łamie się w pół. Kobieta jest rozerwana na strzępy.

OFICJALNIE: JARAAANKO :) Guadagnino czekam w chuuy!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No to chyba dobrze, że rimejk zapowiada się dobrze.

Ale te pierdy z "nie mogli patzreć na ekran, mdleli, wymiotowali". Ile razy już to słyszeliśmy :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niby tak, ale po przeczytaniu dokladnych opisów sceny, jeśli faktycznie jest to zrobione realistycznie i głośno - mogę w zupełności zrozumieć.

Odpowiedz
Z tego co widzę ludzie są solidnie wstrząśnięci. Po Guadagnino spodziewałem się mocnego horroru, ale to brzmi...grubo :D Zwłaszcza, że gośc jest mistrzem kreacji klimatu i inscenizacji scen. Będzie ciekawie, oby polska dystrybucja była na poziomie.
Czas obejrzeć oryginał :P

Odpowiedz
Można było dać linki, ale po co, niech se gnoje sami szukają :)

Odpowiedz
Uwielbiam to, że puścili im ten clip w czasie lunchu.

Najbardziej przerażający jest wygląd Dakoty w rudej peruce.

Odpowiedz
Pytanie tylko czy to są nieliczne elementy jakiegoś mega dużego filmu czy cały czas będziemy mieli jazdę po bandzie...mam nadzieje, że to drugie.
Gdzie masz zdjęcie Dakoty ?

Odpowiedz
Tu macie zdjęcia
[Obrazek: DbywWw4U0AAeQhg.jpg]
A tu poster:
[Obrazek: DbvMIykVMAAxkH3.jpg]

Odpowiedz
No dobra. A gdzie jest zwiastun nagrany telefonem? :)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cinema Con to impreza dla branży, ciężko tam o takie przecieki.

Odpowiedz
Mnie ciekawi, że ma to być bardzo zimny kolorystycznie film, z ograniczeniem barw podstawowych - czyli wizualnie całkowite przeciwieństwo oryginału.
Suspiria to jeden z moich najukochańszych filmów, więc jednocześnie czekam i obawiam się.

Odpowiedz
(28-04-2018, 15:31)shamar napisał(a): No dobra. A gdzie jest zwiastun nagrany telefonem? :)

Bardzo dobrze, że nigdzie. Serio chciałbyś z TAK opisywanym trailerem pierwszy raz zetknąć się w takiej wersji? Okeeej

Ogólnie wszystko co pokazano na CinemaConie jest bardzo wychwalone więc trzeba do tego podejść z lekką rezerwą.

Odpowiedz
Predator i kilka mniejszych tytułów przeszło raczej ze wzruszeniem ramion. Bardziej dziwi mnie, że tak entuzjastycznie przyjęto remake już teraz zaprzeczający oryginałowi. Bo z tego co czytam fragment jest niemrawy kolorystycznie i epatujący gore.

Odpowiedz
Własnie Predator dostał bardzo dobre reakcje co mnie szokuje bo jest bałagan na około tego filmu

a w temacie ponoć ta Suspiria ma trwać grubo ponad 2h

Odpowiedz
Na Filmwebie bodajże jest/byla informacja o trzech godzinach, ale nie ma jeszcze podanego czasu oficjalnego bo Guadagnino i Fasano ciągle montują film który miał polecieć do Cannes, ale jest nie dokończony. Ale nie spodziewałbym się niczego krótkiego.

Odpowiedz
(28-04-2018, 20:17)Szaman napisał(a): Bardziej dziwi mnie, że tak entuzjastycznie przyjęto remake już teraz zaprzeczający oryginałowi. Bo z tego co czytam fragment jest niemrawy kolorystycznie i epatujący gore.
E tam, skoro już rimejkują to dobrze że zamiast odtwórstwa proponują coś wyglądającego (dosłownie) inaczej. Oryginał znam tylko ze screenów Blu-ray (niezły pierdolnik jest z wydaniami tego filmu) i z tego co widziałem to bardzo charakterystycznie wyglądający film, kopiowanie tego nie miałoby za wiele sensu, niezależnie od znaczenia użytych kolorów.

Odpowiedz
(28-04-2018, 21:17)Mierzwiak napisał(a): Oryginał znam tylko ze screenów Blu-ray (niezły pierdolnik jest z wydaniami tego filmu) i z tego co widziałem to film o bardzo charakterystycznie wyglądający film, kopiowabie tego nie miałoby za wiele sensu, niezależnie odznaczenia użytych kolorów.

Weź to wyedytuj bo nie wiem po jakiemu piszesz :D

Czekam na jakiś zwiastun, oryginał wspominam bardzo miło.

Odpowiedz
Też nie znam oryginału, ale jedyne co kojarzę to właśnie tę charakterystyczną kolorystykę. Dlatego zgadzam się, że podobne rozwiązanie mogłoby być ryzykowne. Mam tylko nadzieję, że Guadagnino nie poszedł w przeciwnym kierunku tylko dlatego, żeby koniecznie zrobić coś innego, bez jakiegoś sensownego pomysłu na to. 

Ale myślę, że ryzyko jest niewielkie. Nawet jeśli CMBYN to nie był idealny film, Włoch wypracował sobie nim u mnie zaskakująco duży kredyt zaufania i zanotował poważny awans na liście reżyserów, na których filmy czekam. Czuję, że może on wynikać też z czegoś innego. O ile nie widzę większego sensu robienia remaków, tak ten akurat wybór wygląda dosyć osobliwie i odważnie. Jeśli dodać do tego te pierwsze wrażenia, dodatkowo wygląda to wszystko na dosyć radykalne odejście od dotychczasowego stylu, bo przynajmniej 3 poprzednie jego filmy, czyli to co widziałem, jest dosyć podobne stylistycznie i tematycznie. Plus zaangażowanie Yorke'a do napisania muzyki. Wydawało mi się, że Rio będzie projektem, na który będę bardziej czekał, ale może niekoniecznie. Swoją drogą, na imdb Rio jest też z datą 2018, ale poza tym nic nie słychać o tym filmie, nie? Wygląda na to, że Włoch pracuje dość szybko, ale nie aż tak szybko, że oba skończyć w tym roku.

Odpowiedz
Guadagnino mówił nie dawno, że to nie tyle co reebot a hołd oddany oryginałowi który osobiście uwielbia (w odróżnieniu od chyba "Basenu" który też reebotował a nie lubi). Też bardzo czekam na "Rio", ale póki co żadnych nowych informacji. Na plan "Suspirii" Luca wszedł po ukończeniu i oddaniu gotowego CMBYN więc domyślam się, że tak samo będzie z "Rio" o ile pozwolą terminy bo jednak Cumberbatch to straszliwie zajęty aktor. A też bardzo liczę na ten projekt bo trójka obsadzonych już aktorów jest świetna + wylądujemy w Rio do którego klimatu Guadagnino mam wrażenie (głównie po "Nienasyconych") nadaje się idealnie. A potem sequele CMBYN, mam cichą nadzieje, że Ivory już pracuje nad skryptami które potem jakiś inny scenarzysta ewentualnie udoskonali.

Odpowiedz
(28-04-2018, 20:06)Kuba napisał(a): Bardzo dobrze, że nigdzie. Serio chciałbyś z TAK opisywanym trailerem pierwszy raz zetknąć się w takiej wersji? Okeeej

Jest mi to obojętne i tak już praktycznie nie oglądam zwiastunów. Czasem jedynie filmów, które mnie szczególnie interesują.

(28-04-2018, 20:38)harlequinade napisał(a): Własnie Predator dostał bardzo dobre reakcje co mnie szokuje bo jest bałagan na około tego filmu

Chyba czytałaś jakieś inne reakcje. Ja też widziałem jedynie te obojętne w stylu nuda, sztampa, generic.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości