Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
A propos tych zabezpieczeń regionalnych to słyszeliście że podobno od jutra wchodzi to unijne prawo zakazujące dostawcom treści blokować dostęp użytkownikom gdy są w innym kraju? Teoretycznie Netflix wykupiony polską kartą kredytową powinien działać identycznie nawet gdy zalogujesz się z innego kraju.
Bardzo jestem ciekawy czy ktoś się w ogóle tym przejmuje i serio wszystkie Netflixy, Spotify, HBO GO się na to przygotowały, czy na początku nic się nie zmieni i dopiero po groźbach kar się nad tym zastanowią.

Odpowiedz
Regulacje to jedno, ale obstawiam że firmy mają jeszcze X czasu na dostosowanie platformy do świeżo przyjętej regulacji unijnej, więc może to jeszcze chwilę potrwać.

I jeszcze odnośnie HBO Go - na telewizorach LG apka, jest ale w starej wersji. Da się tylko oglądać jeżeli ma się jednocześnie umowę z jakimś operatorem. Mają zrobić aktualizację, ale nie wiadomo kiedy ;)

Odpowiedz
Zagubieni w kosmosie - kolejna nieoglądalna produkcja Netflixa.

Odpowiedz
https://movieweb.com/netflix-movie-theaters-buy-own/

To byłoby coś :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To jest tak sensowne i oczywiste rozwiązanie, że aż dziwi mnie to, że nie zrobili tego do tej pory.
No chyba, że faktycznie koszta są zaporowe.

Odpowiedz
Też testuję darmowy miesiąc HBO. Oferta jak najbardziej ciekawsza od Netflixa. Czy ktoś może miał też problem ze streamem padającym po 10 sekundach podczas oglądania w Chrome? Teraz jestem zmuszony korzystać z Edge, żeby móc cokolwiek obejrzeć :P

Odpowiedz
Hbo GO - Czy ktoś byłby tak miły i sprawdził czy działa im pierwszy odcinek 2 sezonu Crashing? Od kilku dni próbuje go włączyć i lipa, ciągle błąd.

Odpowiedz
nie działa

Odpowiedz
Ugh, dzieki :)

Odpowiedz
Telenoweli ciąg dalszy...

https://theplaylist.net/netflix-everybody-knows-20180507/

Niby takie zagranie na nosie Francuzom powinno być czymś, czemu chciałbym przyklasnąć, ale kurde nie wiem, cały czas Netflix mnie irytuje trochę (wybaczyłbym im więcej gdyby robili lepsze rzeczy) a takie działanie, z pozycji finansowej siły nawet odrobinę niepokoi... Serio.

Odpowiedz
Jak wygląda sytuacja z YouTube Red? Chciałbym Cobra Cai zobaczyć do końca i nie wiem jak to ugryźć.

Odpowiedz
Dziecinada..

Ja jestem zdania, że skoro Festiwal jest Francuzów i oni chcą takie filmy, a nie inne, to ich sprawa. Ich decyzja.

Niech sobie Netflix zorganizuje własny konkurs - na najlepsze (i tak nie ma się czym chwalić :)) filmy serwisów streamingowych i nara.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Bosze, znowu to samo pitolenie.

CZY ONI KOMUŚ TEN FILM ZABIORĄ SIŁĄ???

Odpowiedz
Btw. dostałem Showmaxa na 3 miesiące od Playa i mam tylko jedno pytanie - serio ktoś za to płaci? XD

Przecież tam całą listę filmów i seriali można przejrzeć w 2-3 minuty, a dla sprawdzenia jakości włączyłem sobie finał trzecich Transformersów, piksele można było liczyć XD

Nadrobię jakieś polskie produkcje, ale reszty się nawet nie tykam, a przed końcem promocji od razu wywalam.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No zaraz, a to Cannes nie miało działać tak, że jak film nie ma zapewnionej francuskiej kinowej dystrybucji, to nie może brać udziału w festiwalu? Czy to chodziło tylko o konkurs, a nie o film otwarcia?

Odpowiedz
A nie chodzi o to, że film na razie nie ma dystrybutora i Netflix wykupuje coś co już jest zaklepane w Cannes, w dodatku jako film otwarcia, ale właśnie jest jeszcze do kupienia? 

Odpowiedz
Ta cała zeszłoroczna drama z "Okją" to jakaś żenada. Zawsze myślałem, że chodzi o jakość filmów (naiwny ja), ale widocznie największy festiwal świata bardzo pozazdrościł Oscarom ich zakazów i nakazów.

Odpowiedz
Brawo Netflix :) jak zabojadom nie pasuje to niech sami kupią film i po sprawie :) Netflix kraść tego przecież nie będzie.

(07-05-2018, 22:10)simek napisał(a): No zaraz, a to Cannes nie miało działać tak, że jak film nie ma zapewnionej francuskiej kinowej dystrybucji, to nie może brać udziału w festiwalu? Czy to chodziło tylko o konkurs, a nie o film otwarcia?

Ogólnie filmy netfliksa mogą być pokazywane,ale nie mogą walczyć o palmę przez co Netflix się burzy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ok, czyli żadnego konkursowego filmu, nawet laureata Złotej Palmy Netflix nie może kupić, bo wszystkie konkursowe filmy mają już zaklepaną francuską dystrybucję, a co poza konkursem, to poza konkursem, więc nie wiem w czym problem? Jakby organizatorzy festiwalu i producenci filmu chcieli, żeby Everybody Knows leciał w kinach, to trzeba było to sprzedać dystrybutorowi innemu niż Netflix, dać do konkursu głównego i tyle.

Odpowiedz
Ale "Everybody Knows" jest w konkursie. Więc Netflix w sumie całkiem sprytnie to zrobił.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości