Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Worthington był całkiem znośny w Avatarze, podobnie jak w Hacksaw Ridge, więc nie jest tak, że momentalnie kładzie on każdy film. Jim podniesie i taką kłodę drewna.

Odpowiedz
Worthington to chyba był najsłabszy aktor, jakiego Cameron kiedykolwiek zatrudnił, do roli wiodącej. Co prawda od czasu Avatara odrobinę się wyrobił, ale może to i lepiej, że będziemy teraz oglądać go tylko w formie niebieskiego Indianina.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To wciąż ma być 3D, nie? Wiadomo coś czy takie zwykłe jak obowiązuję teraz, czy jakieś lepsze wymyślił James? W kinach jeszcze jako tako się ta technologia trzyma, ale chyba dosyć marnie, przynajmniej ja nie widzę zatrzęsienia 3D jak kilka lat temu, a pomimo tego że w kinie jestem przynajmniej raz w tygodniu, to na trójwymiarze byłem może ze 2-3 razy w zeszłym roku. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądać wydanie Blu pierwszego sequela pod względem 3D - obecnie chyba żaden liczący się producent TV nie produkuje nowych telewizorów z 3D, a filmów w tej technologii wychodzi tyle co kot napłakał. Być może jeszcze za te dwa-trzy sezony będzie kolejna fala popularności i jednak znowu będą robić nowe TV z 3D, może nawet jest to w strategii Camerona? No bo przyznacie, że to byłby wstyd gdyby tak oczekiwany film miał się gorzej sprzedać ze względu na więdnącą technologię.

Odpowiedz
Cytat: gdyby tak oczekiwany film

Ale czy aż tak?

(rozwala mnie ta linijka dialogowa Hemwsortha z Ragnarok, w dodatku ma tyle praktycznych zastosowań Uśmiech)

Odpowiedz
W sumie to Cameron za dużo nie musi chyba działać z tym 3D - pierwszego Avatara imo nie przebił żaden film, jeśli idzie o umiejętne wykorzystanie tej technologii. 
Oczywiście byłoby super, gdyby przy okazji sequela udało się wprowadzić jakieś nowinki.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Okaże się po pierwszym zwiastunie Język

Tego czego najbardziej się obawiam to to, że Cameron przy słabnącym blasku technologii 3D, zdecyduje się na ryzykowny krok i... wypuści A2 tylko w tym formacie. Tak, żeby nie było wyboru i ludzie po prostu musieli to obejrzeć tej jednej, dla niego priorytetowej, wersji :/

Odpowiedz
A on dalej jest takim maniakiem 3D czy już trochę ochłonął?

Odpowiedz
Cytat:Tego czego najbardziej się obawiam to to, że Cameron przy słabnącym blasku technologii 3D, zdecyduje się na ryzykowny krok i... wypuści A2 tylko w tym formacie.

Wtedy zamiast moich pieniędzy zobaczy mój środkowy palec. Nie byłem na żadnym filmie w 3D od 4 lat i nie planuję tego zmieniać (choć gdyby IW wychodziło tylko w 3D raczej bym się ugiął).

Odpowiedz
No Cameronowi chyba nie przeszło skoro już w którymś wywiadzie mówił: "oczywiście, że nowy Terminator będzie kręcony w 3D"

Czy coś w ten deseń. W każdym razie z jego słów wynikało, że nadal to uważa za technologię, która daje wiele możliwości. [I w pewnym sensie ma rację, o ile jest to wykonane dobrze. A nie oszukujmy się - jego Avatary pod względem 3d na pewno będą na najwyższym możliwym technologicznie poziomie Uśmiech]

Odpowiedz
(22-04-2018, 12:27)Gieferg napisał(a):
Cytat:Tego czego najbardziej się obawiam to to, że Cameron przy słabnącym blasku technologii 3D, zdecyduje się na ryzykowny krok i... wypuści A2 tylko w tym formacie.

Wtedy zamiast moich pieniędzy zobaczy mój środkowy palec. Nie byłem na żadnym filmie w 3D od 4 lat i nie planuję tego zmieniać (choć gdyby IW wychodziło tylko w 3D raczej bym się ugiął).

+1

3D było ciekawe kiedy było nowinką i czymś świeżym, ale bardzo szybko zaczęło mnie męczyć i irytować, w efekcie wolę chodzić na normalne wersje, pamiętam, że na ostatnim seansie 3D już nawet nie widziałem wielkich różnic miedzy 3D a 2D nie licząc wkurzających okularów. Denerwuje mnie, że obecnie często filmy do IMAXa z napisami trafiają tylko w wersji 3D (jak Infinity War), kompletnie nie rozumiem czym jest to spowodowane.
Niech Cameron skupi się na historii a jeśli już mu zalezy na wizualnych fajerwerkach to niech raczej kombinuje w stylu Millera i jego Mad Maxa.

Odpowiedz
(22-04-2018, 11:59)simek napisał(a): W kinach jeszcze jako tako się ta technologia trzyma, ale chyba dosyć marnie
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1523981886

Odpowiedz
Ja oglądałem tylko raz Avatara w kinie, oczywiście 3D. Takiego bólu głowy po seansie nie miałem nigdy wcześniej i nigdy później więc jeżeli będą tylko 3D to odpadam na starcie, szkoda głowy.

Odpowiedz
Idę o zakład, że SH będzie miał większe branie niż Avatar. Chyba, że Cameron wyskoczy z jakąś nowa technologią. Poza tym Jim pewnie i tak przesunie premierę.

Nie wiem jak Wy, ale ja na duet Sherlock - Watson w wykonaniu RDJ i JL czekam o wiele bardziej niż na kosmiczne smurfy Oczko

Odpowiedz
Właśnie sobie tak pomyślałem, że WB wie, że Cameron i tak przesunie premierę, więc fuck it. Wbijamy na Gwiadkę 2020 Uśmiech

A jeśli nie, to zobaczymy jaką siłę ma Iron Man bez loga Marvela Język
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
RDJ - dużą Uśmiech

Odpowiedz
Ja też, RDJ & JL to tak zajebisty duet, że nie mogę nie czekać. A w Smerfy mam wywalone, wczoraj leciały na Polsacie to cieszyłem się, że są reklamy...

Odpowiedz
Jakoś nigdy szczególnym fanem konwencji nie byłem, ale generalnie czekam bo bardzo chętnie zobaczę jak to zakończą. A gdyby to reżyserował ktoś lepszy od Ritchiego (choć akurat SH jako tako wyszedł) to już w ogóle. Grunt, że jest Law, dla niego samego warto zobaczyć, na pewno będzie ciekawiej niż w przypadku smerfów.

Ciekawe tylko czy na podobny okres nie zapowiedzą kolejnego spin-offu SW.

Odpowiedz
(08-05-2018, 09:35)Arahan napisał(a): Idę o zakład, że SH będzie miał większe branie niż Avatar.
Śmiała teza Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ale w sumie, czemu nie? Oba SH wyrwały w BO ponad miliard dolarów, będzie 9 lat po drugiej części, ale na SH3 faktycznie ktoś czekał a na Avatara chyba jedynie zapaleni fani Camerona. Bo naprawdę baaardzo wątpię aby niedzielni widzowie byli zainteresowani/wiedzieli o Avatarze 2. A Sherlock? Koniec drugiej części wyraźnie sugerował kontynuacje. A Avatar sprzedawał się glównie dzięki technologii i wizualnemu WOW, Sherlock postaciami, klimatem i aktorami (no i to Sherlock, nie?) więc bardzo bym się nie zdziwił jakby ostro nastraszył wypociny Jamesa.

Odpowiedz
Wreszcie! Duży uśmiech

Mają szansę na rehabilitację za kieprawą drugą część.

"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon