Sicario: Day of the Soldado (2018) reż. Stefano Sollima
Benicio zdecydowanie lepiej z tą bródką niż bez.

Odpowiedz
(29-05-2018, 11:52)srebrnik napisał(a): Tytuł i kanał trochę sugerują, że to z jakiegoś stockowego serwisu. Jeżeli tak, to niezłą perłę trafili.
Raczej sporo jest takich kanałow, gdzie masz tak "przebrandowaną" muzykę. Zwłaszcza, gdy pojawia się w trailerach. Vide:

Odpowiedz
Crov napisał(a):gdzie masz tak "przebrandowaną" muzykę.

To się nazywa "aranżacja" ;)

Odpowiedz
Zmiana tytułu to się nazywa aranżacja?

Odpowiedz

Odpowiedz
Bez jaj, że ja będę musiał na to do 20 lipca czekać.

Odpowiedz
(02-06-2018, 11:14)Kluski napisał(a): Bez jaj, że ja będę musiał na to do 20 lipca czekać.
Ja do 29 Czerwca.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Właśnie o to mi chodzi. Nie będę specjalnie za granicę leciał. Chciałem tak zrobić kiedyś z Triple 9, ale nie zdecydowałem się i w sumie dobrze zrobiłem, bo film był rozczarowaniem.

Odpowiedz
https://movieweb.com/sicario-3-movie-happening/

Sicario 3 prawdopodobnie powstanie, Sheridan ma pomysł, producenci są chętni, ba, istnieje szansa na powrót do projektu Denisa chociaż biorąc pod uwage jego grafik("Diuna", "Kleopatra", autorskie scifi, "The Son") może sie to okazać niemożliwe.
Niewykluczony jest też powrót Emily, oby nie.

Odpowiedz
"Sicario 3" powinien nakręcić Fincher.

Odpowiedz
I to byłaby świetna wiadomość. Nie wiem jak potoczą się losy postaci Brolina i Del Toro ale oni też muszą wrócić, Blunt nie koniecznie.

Odpowiedz
Na SchmoesKnow jest recenzja, film ponoć ma rewelacyjną pierwszą połowę i taką sobie drugą - w ktoryms momencie idzie w dziwną ścieżkę fabularną, traci realizm i wyraźnie czuć brak Villeneuve'a i Deakinsa. Za to muzyka ponoć genialna. Ogółem wyraźnie słabszy film niż jedynka.

Na RT 64%.

Odpowiedz
(21-06-2018, 05:39)Capt. Nascimento napisał(a): Ogółem wyraźnie słabszy film niż jedynka.
No to musi być niezły szajs :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Kiepsko scenariuszowo i wyraźnie gorsza robota nowego reżysera i operatora? Pierwsze grube rozczarowanie roku? :D
Villeneuve i Deakins byli głównymi (jedynymi?) plusami jedynki, na trailera Sicario 2 źle nie wygląda a Sheridan ostatnio nauczył się pisać proste, ale znakomite scenariusze więc miałem nadzieje na coś ciekawszego, no zobaczymy, nadal czekam.

Odpowiedz
Podoba mi się konkluzja jednego z recenzentów, że Day of the Soldado jest dla Sicario tym, czym Rambo II dla First Blood. :)

Odpowiedz
https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/sicario-2-soledado-nie-zobaczymy-w-kinach-cinema-city-artykul/veyj2zg

Taka sytuacja :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(21-06-2018, 05:39)Capt. Nascimento napisał(a): Na SchmoesKnow jest recenzja, film ponoć ma rewelacyjną pierwszą połowę i taką sobie drugą - w ktoryms momencie idzie w dziwną ścieżkę fabularną, traci realizm i wyraźnie czuć brak Villeneuve'a i Deakinsa. Za to muzyka ponoć genialna. Ogółem wyraźnie słabszy film niż jedynka.

Na RT 64%.
Zakończenie rozjebało mnie.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Ten słyszałem, że zakończenie mocno miażdży.

Odpowiedz
Ale na plus czy minus?
Mnie w recenzjach bawią wszechobecne żale, że tym razem zabrakło najgorszej agentki w dziejach. Jak w jedynce zapytała Brolina co to jest Medellin to miałem ochotę pociąć kinowy ekran nożem.

Odpowiedz
Kurwa, w CC nie grają a do Multi nie chce mi się jechać, 100lat za murzynami...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon