Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Ratatuj jest najlepszą zeszłoroczna animacja. Jako wypadkowa wszystkiego co w filmie animowanym być powinno, bohaterów, animacji, fabuły itp.
A czemu Prestiż jest najlepszy? Bo obok Zodiaka nie potrafię wymienić jakiejkolwiek innej zeszłorocznej produkcji, która zrobiła by na mnie takie warzenie. Świetny klimat, dobre/bardzo dobre role, porażający swoją grozą twist i dosyć dziewicza, jak na film, tematyka wyciśnięta do ostatniej kropli. Tyle. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
22-02-2008, 17:24
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Snuffer napisał(a):Argumenty że Prestiż to świetny film? Hmmm... Mierzwiak, pomóż ;)
Mierzwiak nie pomoże. Mierzwiak jest bezradny gdy ktoś pisze że wolałby Death Proof, który go powalił 8)
[notka co by być szczerym: Death proof za pierwszym razem mnie powalił. Za drugim wprost przeciwnie]
A Ratatuj to przynajmniej moim zdaniem jeden z najlepszych filmów w ogóle wszech czasów, więc Simpsonowie którzy faktycznie są rewelacyjni, nie dorównują mu do pięt. Czy raczej nie sięgają nawet tylnych łapek Remy'ego.
22-02-2008, 18:43
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
na 27 kategorii zgadzam się z większością.
cieszy: Fincher jako najlepszy reżyser, Whitaker, Mirren, Labirynt fauna, kilka innych pomniejszych...
nie cieszy: Prestiż najlepszym filmem? Testosteron najlepszy film polski (bo najwięcej osób widziało, tylko tyle). I szkoda Earla.
23-02-2008, 09:42
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Jak dla mnie większość nagród jest trafionych. Sam bym tak wytypował. Oczywiście cieszy mnie krab za efekty i montaż, bo co tu dyskutować Transformersy były w tym roku bezkonkurencyjni. Dla takich filmów jak Zodiac(jeśli chodzi o efekty) wymyśliłbym nową kategorię:
Najlepsze efekty których nie widać. Bo jeśli chodzi o efekty wizualne to Zodiac nie ma co startować do Piratów, nie mówiąc już o Transformers :)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
24-02-2008, 19:30
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
A ja uwazam, ze ma co startowac, bo efekty ktorych nie widac sa najlepsze, nie odrozniasz CGI od prawdy, nawet nie wiesz o jej istnieniu. A jak widze roboty z TF to pierwsze i jedyne co mi przychodzi na mysl - smierdzacy komputer.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
24-02-2008, 19:37
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,525
Liczba wątków: 67
dokładnie - TFy nie są godne Zodiacowi szpuli lizać
24-02-2008, 19:39
TermiGifiernator
Hitch napisał(a):A ja uwazam, ze ma co startowac, bo efekty ktorych nie widac sa najlepsze,
Tak ale nie w kategorii na najlepsze efekty wizualne. Ja to tak definiuje. Bo chociaż widać w transformerach, że to komputer to jest to tak zajebiste i czochrające beret, że aj :)
24-02-2008, 20:01
Stały bywalec
Czemu? Bo wali kompem na odległość? Zodiak to masakra, wszyscy, którzy wątpią niech się przekopią przez temat o nim i znajdą zarzucony przez kogoś filmik o efektach właśnie. Nie wierzyłem w to co widzę.
Bracia i siostry, jak wam Kraby nie odpowiadają to zapraszam na alternatywne Raulki. :)
24-02-2008, 21:05
TermiGifiernator
Widziałem ten filmik o tym gdzie użyto kompa w Zodiacu. I co?? I nic! Owszem należa sie brawa, efekty są świetne, ale o wiele większe wrażenie robi na mnie fotorealistyczny robot sunący po autostradzie i wbijający się w autobus. A pozatym jak można nagrodzić film za najlepsze efekty wizualne jak WIZUALNIE ich nie widać. :D
24-02-2008, 21:31
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
za dwa lata zobaczysz trzy kolorowe roboty wbijające sie w cztery puste autobusy. i co? i nic. będzie AWESOME!!!.
24-02-2008, 21:39
Stały bywalec
Ale jak to ich nie widać? Je widać doskonale. Wiesz w czym problem? To nie robot z Transformersów jest fotorealistyczny, to efekty z Zodiaka są fotorealistyczne.
24-02-2008, 21:41
TermiGifiernator
Efekty w Zodiacu jak i w Transformersach są fotorealistyczne, tylko te drugie robią większe wrażenie w kinie.
24-02-2008, 21:43
Banned
Danus1986 napisał(a):A pozatym jak można nagrodzić film za najlepsze efekty wizualne jak WIZUALNIE ich nie widać. :D
Chryste...
24-02-2008, 21:44
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
fakt, to było mocne :)
Aktualnie rządzi: ja
24-02-2008, 21:45
Stały bywalec
Ta dyskusja staje się absurdalna. Rolą efektów specjalnych od zawsze było fabrykowanie rzeczywistości. Ludziom od Zodiaka udało się to do tego stopnia że 90% ludzi wychodzących z kina nie miało pojęcia że tam się jakikolwiek komputer pojawił. A ty mi mówisz że Transformersy są lepsze bo tam widać że to CGI. WTF?
24-02-2008, 21:47
TermiGifiernator
Wiem jak zabrzmiało to zdanie i jak wygląda, ale chyba wiecie o co chodzi? :lol:
24-02-2008, 21:47
TermiGifiernator
Glut napisał(a):A ty mi mówisz że Transformersy lepsze bo tam widać że użyto komputera. WTF?
Pokaż mi gdzie coś takiego powiedziałem.
24-02-2008, 21:48
Stały bywalec
Danus1986 napisał(a):Bo chociaż widać w transformerach, że to komputer to jest to tak zajebiste i czochrające beret, że aj :)
Cytat:A pozatym jak można nagrodzić film za najlepsze efekty wizualne jak WIZUALNIE ich nie widać.
Czegoś nie kumam?
24-02-2008, 21:52
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Transformersów nie lubię, ale spece od FX odwalili KAWAŁ niesamowitej roboty. Jeśli ktoś ma zarzuty do warstwy technicznej, niech poda przykład sceny w której widzi niedoróbki. Inna sprawa, że można woleć efekty udające rzeczywistość, ale ja z drugiej strony dla niektórych efektów w Zodiaku nie znajduję uzasadnienia, poza popisaniem się, że tutaj jest komputer a go nie widać i okazją do reklamy dla firmy od wizualiów.
24-02-2008, 21:59
Banned
W Transformers też wiele scen nie ma uzasadnienia, powstały tylko po to żeby pokazać efekty, ale tego już dostrzegasz, prawda? Co jest dość kuriozalne, bo krytykujesz efekty niewidzialne tzn. takie które nie są nachalne, ale chwalisz te które częściowo zrobiono tylko po to żeby były, żeby je zauważyć.
Popisem są efekty robione dla efektów, a nie takie o których dowiadujesz się ileś miesięcy po premierze bo nie miałeś pojęcia że w ogóle były.
24-02-2008, 22:01
|