Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Ponoć tracą w ch***j kasy na tym współdzieleniu kont, więc nie ma co się dziwić. No, ale tak czy siak cena 65 zł brzmi jak kosmos ;) Niby to testy, ale no... Polacy uwielbiają podwyżki :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Czy 10 zeta czy 60, bez różnicy. Nie mają do zaoferowania nic, za co miałbym ochotę im zapłacić. I jeśli nie wypuszczą Witchera na Blu-ray, nic takiego mieć nie będą :P

Odpowiedz
Przy tym jak szastają forsą i w niedługim czasie zwiększeniu konkurencji to te podwyżki pachną mi początkiem końca. Będzie spektakularne bankructwo i materiał na film od Finchera. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Nie jest to wykluczone, Netflix nie dotarł do takiej pozycji o jakiej marzył, czyli żeby większość osób miała subskrypcje i traktowała serwis jako zamiennik stacji telewizyjnych. Oczywiście są tacy, ale wydaje mi się że za mało, ode mnie od kilku miesięcy nie dostają ani grosza, bo obejrzałem wszystko co chciałem, nowości są o dupę rozbić, a filmy to nie muzyka żeby ciągle słuchać ulubionych kawałków (na Spotify jestem non stop od jakichś 4 lat).
Netflix zainwestował miliardy w treści, które niekoniecznie przynoszą mu nowych klientów, a konkurencja właściwie dopiero na serio wyrasta i łatwiej już nigdy nie będzie.

Odpowiedz
https://www.antyradio.pl/Technologia/Duperele/polacy-zaplaca-wiecej-rzad-chce-opodatkowac-uslugi-streamingowe-29817?fbclid=IwAR1zsIUCMFitEkpS17kCcDDSPbIYF55EVBUKVwYi_Vu_FGD7XHk96Yz7-8E

Co za idiotyczny pomysł.

Odpowiedz
Widocznie źle im z tym, że Polacy byli skłonni korzystać z legalnego dostępu do tego typu treści i marzy im się powrót do piractwa. Mondre.

Odpowiedz
Powodzenia z pobraniem jakiegokolwiek podatku od VOD, streamingu gdy dostawca nie jest zarejestrowany w Polsce.

Odpowiedz
w razie problemów zawsze można poszerzyć rejestr domen zakazanych (bukmacherskich) o odpowiednie serwisy VOD :P
tak że o.

Odpowiedz
https://antyweb.pl/mycanal-w-polsce-nc-vod-filmy-sport-telewizja/

Czyli będzie można odpalić apkę na TV zamiast na dekoderze, wreszcie.

Odpowiedz

Odpowiedz
Na to "See" to mocno czekam - jeden z pierwszych seriali więc jest szansa na niezły budżet, Momoa w obsadzie i to w roli chyba idealnie skrojonej pod niego a za sterami Steven Knight. Może wyjść z tego kolejna klimatyczna perła w stylu "Taboo".

Odpowiedz
Klimat klimatem, bo serial z Tomkiem Hardy ma, ale żeby "See" nie przynudzało jak "Taboo". A tak przy okazji tej zajawki przypomniało mi się, że jest serial z Momoa 'Frontier". Kuba oglądałeś może?

Odpowiedz
Ja obejrzałem kilka odcinków i dla mnie wali taniochą. Totalnie mnie nie wciągnął, a niby potencjał był.

To "See" lepiej sie zapowiada.

Odpowiedz
Widziałem chyba pilot, bez szału i nie oglądałem dalej, nie wiele z niego nawet pamiętam.

W przypadku "Taboo" to aktorzy, realizacja i gęsty, wciągający klimat w zupełności mi wystarczyły. Jak "See" każdy z tych elementow będzi miało na takim samym poziomie...jestem cały za. Chociaż oczywiście jakby dobili do poziomu "Peaky Blinders" to nie będe narzekał :D

Odpowiedz
Pełna lista projektów dla Apple z Reddita. Zobaczymy co z tego realnie wyjdzie, ale i tak w ciągu kwartału na tych wszystkich serwisach wychodzi tyle nowości, że człowiek ma już lekki przesyt. Ja dopiero wziąłem się za nadrabianie niektórych klasyków z HBO. ;)

What a bunch of a-holes.
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja 
W wolnych chwilach -  copywriting

Odpowiedz
No tak, przecież "Time Bandits" też u Apple! Bardzo czekam na ten serial, film Gilliama był fantastyczny a Taika sporo z tego materiału wyciśnie, zarówno w komediowej jak i wizualnej materii.
Chazelle najpierw ma robić "The Eddy" dla Netflixa więc pewnie troche jeszcze poczekamy aż zawita do Apple.

Odpowiedz
Ok, nie czekam na "See"

Odpowiedz
WTF? Tyle gwiazd, tyle potencjalnie zajebistych seriali i ŻADEN nie będzie miał jakby eRki??? Serio? Rozumiem że taką decyzję podjął Disney, ale Apple?

Odpowiedz
Szczerze pisząc lipnie wygląda ta ich oferta. Jak dla mnie miliard dolców wywalony w błoto. Choć pewnie jakiś fanów to znajdzie..

Disney+ będzie miało te StarWarsowo/Pixarowo/Marvelowe treści,
Netflix może i trwoni hajs na lewo i prawo, ale daje przy tym dużą swobodę twórcom,
Hulu (prawdopodobnie) dostanie jakieś rzeczy po zmiażdżeniu FOXa ,
Amazon rzuca się na wiele wysokobudżetowych seriali, które przynajmniej na papierze brzmią dobrze (choćby ich LotR)

a taki Apple bida z nyndzą..

Nic tylko czekać jeszcze na ofertę WarnerMedia.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości