Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
No akurat SW myśle, że mogą zrobić :P HBO jednak konsekwencje wyciąga i Confederate wylądowało w koszu

Odpowiedz
(01-08-2019, 13:04)Mierzwiak napisał(a):
(01-08-2019, 12:45)simek napisał(a): I jeszcze warto podkreślić, że Prime jest tani jak barszcz - 3 EUR miesięcznie
Subskrypcję włączyłem przez Apple TV, po darmowym pierwszym tygodniu pobrało mi z karty 25,99 zł.

Kiedy miało to miejsce? Bo z tego co mi wiadomo to 3 euro jest dla stałych klientów na pół roku. Taka promocja była. Ja nadal z niej korzystam.

[Obrazek: bN8g9ZI.png]

Pamiętam, ze korzystałem miesiąc czy dwa z Amazonu. Później przestałem jakiś czas, wróciłem i po odnowieniu tę promocję mam.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wczoraj :)

Odpowiedz
Mam pytanko: czy u was też występuje taka duża różnica w poziomie głośności pomiędzy filmami na Netflixie? Teraz oglądam Pamięć Absolutną i musiałem podkręcić vol o 10 w stosunku do poprzedniego filmu, a i tak gówno słychać. Nie mówiąc już o tym, że dialogi są zbyt ciche w stosunku do efektów dźwiękowych.

Odpowiedz
HBO chce kupić licencję do "Big Bang Theory" i "Two and a Half Man". Cena? Jedyne 1,5 MILIARDA dolarów.

https://deadline.com/2019/08/hbo-max-mega-deal-the-big-bang-theory-two-and-a-half-men-seinfeld-hits-marketplace-off-network-spree-1202663188/

Wojenka między platformami chyba będzie jeszcze ciekawsza, niż można było przypuszczać. Grube kwoty idą w ruch
.

Odpowiedz
Ja rozumiem, że to są popularne, przyciągające ciągle nowych widzów produkcje, ale cena jest absurdalna.

Odpowiedz
Absurdalne wydawało mi się $500 mln za 5-letnie prawa do The Office...

Odpowiedz
Będą podwyżki...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Kurwa placic tyle za taki chłam. Swiat oszalał

Odpowiedz
Nie czaje jaki wzrost przychodów trzeba prognozować żeby zracjonalizować zakup praw za półtora miliarda - za dwuipółkrotność tej sumy można było parę lat temu kupić sobie Lucasfilm, czyli maszynkę w której masz pewność że jak włożysz 200 baniek to zarobisz ze dwa miliardy (oczywiście Disney maszynkę przegrzał i już aż tak wydajnie nie działa).
HBO to by lepiej zainwestowało kilkaset baniek w nową aplikację coby nie odstawać od Netflixa czy Amazona.

Odpowiedz
(15-08-2019, 04:40)simek napisał(a): HBO to by lepiej zainwestowało kilkaset baniek w nową aplikację coby nie odstawać od Netflixa czy Amazona.

I w serwery i w kodeki :)

Odpowiedz
Kevin Smith będzie odpowiadał za kontynuację He-Mana z lat 80. 
https://www.bbc.co.uk/news/49392859

Trzy prośby - animacja musi być tak samo chujowa jak 30 lat temu, muszą być te denne morały i najważniejsze - niech He-Man będzie jawnym gejem ;).

Odpowiedz
Netflix robi wszystko, żebym wrócił do nich po 4 miesiącach przerwy. Właśnie się dowiedziałem, że w tym roku pojawi się w ich ofercie "Dhaka" z Hemsworthem, który gra jakiegoś zabijakę szukającego na zlecenie syna bogatego biznesmena w Indiach. Jestem prostym człowiekiem - widzę krew na rękach, broń, duszny klimat napierdzielanki w azjatyckich ciasnych uliczkach - klikam lubię to.

[Obrazek: uwkVTse.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Netflix rezygnuje z binge-watchingu. Na razie tylko programy typu reality-show, ale wydaje się, że niebawem fabuły też to może spotkać.

https://www.slashfilm.com/netflix-weekly-releases-great-british-baking-show/

Odpowiedz
Mi różnicy to nie robi, akceptuje oba podejścia, przy czym rozłożone w czasie premiery kolejnych odcinków są fajniejsze z takiego społecznego punktu widzenia - po prostu łatwiej pogadać ze znajomymi o serialach gdy wiadomo, że wszyscą są na maks 4. odcinku drugiego sezonu, a jeśli premiera całego sezonu jest w dany dzień, to jak tu o tym pogadać, gdy po tygodniu jedni obejrzeli dwa odcinki, inni łyknęli cały sezon w weekend?

Odpowiedz
No dla mnie oglądanie z tygodnia na tydzień miało swój urok, chociaż nie powiem czasami było wkurzające z racji czekania na dalsze wydarzenia. Z wielkim sentymentem wspominam czasy gimbazy i liceum, kiedy czekało się na nowe odcinki Lost czy Prison Break.

W ogóle kiedyś to było - ze dwa seriale na krzyż, które mnie interesowały i tyle. Tak można było, można było oglądać i być w miarę na bieżąco. Teraz to dwa seriale potrafi takie HBO wypuścić jednego dnia z premierą, nie mówiąc już o platformach.

Odpowiedz
Hmm, to chyba zależy też od formuły samego serialu. Taki Dark Crystal to bardziej taki ponad 9-godzinny film więc świetnie się to ogląda w większych dawkach.

Odpowiedz
(04-09-2019, 11:05)simek napisał(a): jeśli premiera całego sezonu jest w dany dzień, to jak tu o tym pogadać, gdy po tygodniu jedni obejrzeli dwa odcinki, inni łyknęli cały sezon w weekend?

to jest ważne pytanie nie tylko w kontekście paczki przyjaciół, ale całości mediów społecznościowych. ja mam wrażenie że właśnie ze względu na to premiery całych sezonów seriali zabijają i bardzo skracają hype jaki generuje się podczas oglądania.

inna sprawa ze z oglądaniem sezonów seriali jest trochę jak z seksem. można to zrobić bardzo szybko za jednym razem, ale dużo lepiej wspomina się te obcowania w czasie których mieliśmy czas się rozkoszować klimatem, cieszyć chwilą, wracać do czegoś i posuwać do przodu, bawić niezaspokojonym przez moment pragnieniem, by później zrealizować je w nieco odmienny od oczekiwanego sposób...

anyway, nie zdziwię się więc jeśli netflix rzeczywiście wycofa się z binge-watchingu bo sądzę że mimo ich świetnego marketingu (!) lepiej na platformach społecznościowych wypada konkurencja
tak że o.

Odpowiedz
Ja tam nie lubie oglądać seriali, gdy nie mam pod ręką kolejnych odcinków/sezonów. I to do tego stopnia, że czekalem osiem lat na Grę o Tron, żeby się skończyła, zanim się wziąłem za całość, a Piratów oglądałem dopiero gdy wiedziałem, że czwarty sezon już za rogiem i że będzie ostatni.

Mam nadzieję, że pierwszy sezon Wiedźmina jednak dadzą od razu w całości. Tu nie ma co prawda szans, żebym czekał aż skończą produkcję całego serialu zanim obejrzę, ale nie wyobrażam sobie oglądania odcinka co tydzień.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości