27-07-2019, 01:31
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
No akurat SW myśle, że mogą zrobić :P HBO jednak konsekwencje wyciąga i Confederate wylądowało w koszu
(01-08-2019, 13:04)Mierzwiak napisał(a):(01-08-2019, 12:45)simek napisał(a): I jeszcze warto podkreślić, że Prime jest tani jak barszcz - 3 EUR miesięcznieSubskrypcję włączyłem przez Apple TV, po darmowym pierwszym tygodniu pobrało mi z karty 25,99 zł. Kiedy miało to miejsce? Bo z tego co mi wiadomo to 3 euro jest dla stałych klientów na pół roku. Taka promocja była. Ja nadal z niej korzystam. ![]() Pamiętam, ze korzystałem miesiąc czy dwa z Amazonu. Później przestałem jakiś czas, wróciłem i po odnowieniu tę promocję mam.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
01-08-2019, 13:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2019, 13:10 przez Pelivaron.)
Mam pytanko: czy u was też występuje taka duża różnica w poziomie głośności pomiędzy filmami na Netflixie? Teraz oglądam Pamięć Absolutną i musiałem podkręcić vol o 10 w stosunku do poprzedniego filmu, a i tak gówno słychać. Nie mówiąc już o tym, że dialogi są zbyt ciche w stosunku do efektów dźwiękowych.
05-08-2019, 20:49
HBO chce kupić licencję do "Big Bang Theory" i "Two and a Half Man". Cena? Jedyne 1,5 MILIARDA dolarów.
https://deadline.com/2019/08/hbo-max-mega-deal-the-big-bang-theory-two-and-a-half-men-seinfeld-hits-marketplace-off-network-spree-1202663188/ Wojenka między platformami chyba będzie jeszcze ciekawsza, niż można było przypuszczać. Grube kwoty idą w ruch
.
13-08-2019, 22:08
Ja rozumiem, że to są popularne, przyciągające ciągle nowych widzów produkcje, ale cena jest absurdalna.
13-08-2019, 22:13
Będą podwyżki...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 14-08-2019, 13:52
Nie czaje jaki wzrost przychodów trzeba prognozować żeby zracjonalizować zakup praw za półtora miliarda - za dwuipółkrotność tej sumy można było parę lat temu kupić sobie Lucasfilm, czyli maszynkę w której masz pewność że jak włożysz 200 baniek to zarobisz ze dwa miliardy (oczywiście Disney maszynkę przegrzał i już aż tak wydajnie nie działa).
HBO to by lepiej zainwestowało kilkaset baniek w nową aplikację coby nie odstawać od Netflixa czy Amazona. 15-08-2019, 04:40
Kevin Smith będzie odpowiadał za kontynuację He-Mana z lat 80.
https://www.bbc.co.uk/news/49392859 Trzy prośby - animacja musi być tak samo chujowa jak 30 lat temu, muszą być te denne morały i najważniejsze - niech He-Man będzie jawnym gejem ;). 19-08-2019, 17:23
Netflix robi wszystko, żebym wrócił do nich po 4 miesiącach przerwy. Właśnie się dowiedziałem, że w tym roku pojawi się w ich ofercie "Dhaka" z Hemsworthem, który gra jakiegoś zabijakę szukającego na zlecenie syna bogatego biznesmena w Indiach. Jestem prostym człowiekiem - widzę krew na rękach, broń, duszny klimat napierdzielanki w azjatyckich ciasnych uliczkach - klikam lubię to.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-09-2019, 13:25
Netflix rezygnuje z binge-watchingu. Na razie tylko programy typu reality-show, ale wydaje się, że niebawem fabuły też to może spotkać.
https://www.slashfilm.com/netflix-weekly-releases-great-british-baking-show/
04-09-2019, 09:47
Mi różnicy to nie robi, akceptuje oba podejścia, przy czym rozłożone w czasie premiery kolejnych odcinków są fajniejsze z takiego społecznego punktu widzenia - po prostu łatwiej pogadać ze znajomymi o serialach gdy wiadomo, że wszyscą są na maks 4. odcinku drugiego sezonu, a jeśli premiera całego sezonu jest w dany dzień, to jak tu o tym pogadać, gdy po tygodniu jedni obejrzeli dwa odcinki, inni łyknęli cały sezon w weekend?
04-09-2019, 11:05
No dla mnie oglądanie z tygodnia na tydzień miało swój urok, chociaż nie powiem czasami było wkurzające z racji czekania na dalsze wydarzenia. Z wielkim sentymentem wspominam czasy gimbazy i liceum, kiedy czekało się na nowe odcinki Lost czy Prison Break.
W ogóle kiedyś to było - ze dwa seriale na krzyż, które mnie interesowały i tyle. Tak można było, można było oglądać i być w miarę na bieżąco. Teraz to dwa seriale potrafi takie HBO wypuścić jednego dnia z premierą, nie mówiąc już o platformach.
04-09-2019, 11:17 (04-09-2019, 11:05)simek napisał(a): jeśli premiera całego sezonu jest w dany dzień, to jak tu o tym pogadać, gdy po tygodniu jedni obejrzeli dwa odcinki, inni łyknęli cały sezon w weekend? to jest ważne pytanie nie tylko w kontekście paczki przyjaciół, ale całości mediów społecznościowych. ja mam wrażenie że właśnie ze względu na to premiery całych sezonów seriali zabijają i bardzo skracają hype jaki generuje się podczas oglądania. inna sprawa ze z oglądaniem sezonów seriali jest trochę jak z seksem. można to zrobić bardzo szybko za jednym razem, ale dużo lepiej wspomina się te obcowania w czasie których mieliśmy czas się rozkoszować klimatem, cieszyć chwilą, wracać do czegoś i posuwać do przodu, bawić niezaspokojonym przez moment pragnieniem, by później zrealizować je w nieco odmienny od oczekiwanego sposób... anyway, nie zdziwię się więc jeśli netflix rzeczywiście wycofa się z binge-watchingu bo sądzę że mimo ich świetnego marketingu (!) lepiej na platformach społecznościowych wypada konkurencja
tak że o.
04-09-2019, 12:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2019, 12:15 przez f.lamer.)
Ja tam nie lubie oglądać seriali, gdy nie mam pod ręką kolejnych odcinków/sezonów. I to do tego stopnia, że czekalem osiem lat na Grę o Tron, żeby się skończyła, zanim się wziąłem za całość, a Piratów oglądałem dopiero gdy wiedziałem, że czwarty sezon już za rogiem i że będzie ostatni.
Mam nadzieję, że pierwszy sezon Wiedźmina jednak dadzą od razu w całości. Tu nie ma co prawda szans, żebym czekał aż skończą produkcję całego serialu zanim obejrzę, ale nie wyobrażam sobie oglądania odcinka co tydzień. 04-09-2019, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2019, 12:24 przez Gieferg.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |

![[Obrazek: bN8g9ZI.png]](https://i.imgur.com/bN8g9ZI.png)

![[Obrazek: uwkVTse.jpg]](https://i.imgur.com/uwkVTse.jpg)