Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Mówiłem rok temu, że Avatar 2 nie zarobi dużych pieniędzy to mnie wyśmiano. Smerfy zarobily tylko dlatego, że trąby jerychońskie głosiły, że to powrót Camerona i ultra 3D.

Odpowiedz
Dobra, dobra, a na koniec bedzie tak, ze Avatar i tak skonczy w Top 5. (spokojnie Top 6.) najlepiej zarabiajacych filmow w historii.

Odpowiedz
(12-09-2019, 16:58)Arahan napisał(a): Mówiłem rok temu, że Avatar 2 nie zarobi dużych pieniędzy to mnie wyśmiano. Smerfy zarobily tylko dlatego, że trąby jerychońskie głosiły, że to powrót Camerona i ultra 3D.

Rzeczywiście, miałeś rację. Przepraszamy, że cię wyśmiewaliśm... A nie, chwila. Wciąż jest 2019, a nie 2022! Nie masz pojęcia ile ten film zarobi i napisałeś kolejny post z dupy.

Teraz też będzie głoszenie powrotu Camerona po 12-latach, też będą nowinki + będzie to kontynuacja jednego z hitów wszech czasów. Prędzej uwierzę w $3 mld w box office niż w nie przekroczenie $2 mld.

Odpowiedz
Zakład?

Odpowiedz
(12-09-2019, 20:20)Juby napisał(a): Prędzej uwierzę w $3 mld w box office niż w nie przekroczenie $2 mld.
Ja obstawiam że $1,5 mld to maks dla kontynuacji Język

Odpowiedz
Też tak to mniej więcej widzę, no chyba, że James wyskoczy z jakąś innowacyjną technologią, która przyciągnie tłumy do kin. Słyszałem, że będzie próbował w tę stronę co Jackson z Hobbitem (co się nie przyjęło i wcale mnie to nie dziwi).

Naprawdę nie wiem czemu Avatar 2 miałby zarobić porównywalnie z jedynką. Poza tym inne sequele dobrze zarabiających filmów z początku 3D-boomu poavatarowego wywaliły się w BO na pysk.

Odpowiedz
A ja tak jak Juby: bliżej 3 mld niż jednego :p w dzisiejszych czasach miliard worldwide wpada kilku filmom rocznie, a za 2-3 lata ceny biletów pójdą jeszcze o jakieś 10% w górę. Równe 2 mld to jest wariant pesymistyczny.
Piszę oczywiście o dwójce, trójka i cała reszta może już być słabo jeśli pierwszy sequel nie zachwyci całego świata.

Odpowiedz
Wyniki sequeli Avatara to będzie spektakularna wtopa of all time. Nikt, naprawdę nikt, nie czeka na te filmy. Albo może inaczej, ręka do góry, kto czeka na A2.

Ja nie.

Odpowiedz
Ja czekam Uśmiech

Odpowiedz
(12-09-2019, 21:32)Super8 napisał(a): Nikt, naprawdę nikt, nie czeka na te filmy.

LOOL

Oczywiście, że czekam. Podobnie jak kilku moich znajomych Oczko
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
I tylu Was. Każdy inny ma w ciuli dziadka. Nie te czasy
. Sorki pierniki

Odpowiedz
(12-09-2019, 21:32)Super8 napisał(a): Wyniki sequeli Avatara to będzie spektakularna wtopa of all time. Nikt, naprawdę nikt, nie czeka na te filmy.

Tak samo jak nikt nie czekal na pierwszego Avatara Uśmiech

Ludzie wątpia, a wyjdzie jak zwykle tj. Cameron zrobi spoko film, mega spektakl z pierdolnieciem i film zarobi krocie.

Dyskusja jedzie na jalowym biegu, mozna do niej ewentualnie wrocic po pojawieniu sie trailerow i reakcji internetu.

Na pierwszego Avatara czekalem, wystrzelalem wtedy w temacie niezla ilosc postow. Teraz nie czekam tzn. nie mam czasu na hype itd., ale jak film sie pojawi i bedzie dobry to dam Cameronowi zarobic i zalicze kilka wizyt w kinie.

Odpowiedz
@Arahan

Ile osób na świecie przepytałeś?

Odpowiedz
Siebie bo reszta mnie mało obchodzi. A serio, wierzycie, że to się uda? Dzieciaki 18-25 nie wiedzą kto to jest, a i reszta ma to w dupie. To nie forum kmf

Odpowiedz
To nie ma nic do rzeczy, w 2007 nazwisko Camerona tez nie gwarantowalo sukcesu, a Avatar nie byl zadna marka.

Odpowiedz
Skoro tylko siebie (LOL), to może nie wypowiadaj się za całe grupy wiekowe + resztę widzów na tej planecie, co?

Odpowiedz
Założę się o gold label, że to 2 mld nie przekroczy

Odpowiedz
Uważam że wpływ samego nazwiska Cameron to dosyć mała część przychodów Avatara, ludzie nie interesujący się kinem (a takich musi pójść na film mnóstwo żeby się te miliardy zebrały) średnio kojarzą nazwisko jakiegokolwiek reżysera, ruszyli do kin bo było wielkie widowisko ze zjawiskowymi efektami i świetnym 3D, epicki film najwyższej Hollywoodzkiej klasy.

Odpowiedz
Oczywiscie, ze tak.

Odpowiedz
Disney dopierdoli z promocją + Chińczyki pewnie ogłupieją. Może do pierwszej części się nie zbliży, ale te 2 mld to poza zasięgiem na pewno nie są.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon