Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
Hm, a to ich apka jeszcze istnieje? Przecież parę miesięcy temu wyskakiwał komunikat że sorry ale apki już nie wspieramy, zapraszamy na stronę. Teraz wpisałem Filmweb w sklepie Play i wyskakuje apka... IMDB.

Co do agregatora repertuarów, to ja używam http://www.kina.krakow.pl - sortowanie po filmach, kinach, dniach, porze dnia, do tego bezpośrednie linki do kupna biletu, czyli 100% czego oczekuję od takiej stronki. Myślałem że mają wersję dla każdego dużego miasta, ale jednak chyba sam Kraków.

A co do samego Filmwebu: wchodzę tam wyłącznie dla oceń moich i znajomych (nie da się przekonać wszystkich żeby przeszli gdzieś indziej), no, może jeszcze czasami przeczytam jakiś tekst Walkiewicza albo Oleszczyka.

Odpowiedz
Nie wiem w sumie na jakiej zasadzie istnieje. U mnie działa. Nie wiem, czy wyskakuje w sklepie, bo mam ją od dawna. Chociaż faktycznie ostatnia aktualizacja to była dawno temu.
.

Odpowiedz
IMdB chyba pozazdrościło filmwebowi i tym samym dołącza do stron, na których nic nie idzie znaleźć.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Pewnie niebawem też wezmą się za profile :/

Fatalnie wygląda teraz ta główna. A kilka tygodni temu z kumplem gadałem, że imdb - niby największy portal tego typu w internetach, a nic nie robią w aspekcie "ulepszeń". A tu taki niemiły zonk.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Filmweb zachęca do pozostania w domu:

Odpowiedz
Mnie tam rozwalił dział "w sam raz na apokalipsę" ;)

Odpowiedz
Czy jak inni użytkownicy lajkują twoje oceny na filmwebie to dostajesz hajs? Albo rośnie pytol?
Pytam bo ktoś ostatnio lajkuje mi WSZYSTKO jak leci i na priv prosi zeby jemu tez lajkować oceny... wtf?

Odpowiedz
Czy ten gość to Piotr Kujawa? U mnie to samo :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
TAK! To ten. Creepy...

Odpowiedz
U mnie też lajkuje wszystko i też dostałem takiego maila :D

Odpowiedz
Wyślijcie mu w odpowiedzi:

[Obrazek: n6uYvWC.gif]

Odpowiedz
Szkoda mi czasu na pisanie elaboratów
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Od października Filmweb usuwa blogi. Ja tej straty mocno nie odczuję, bo już od lat nie pisałem nic na swojego bloga, a i w latach jego świetności zaglądało tam może z 5 osób. W ciągu siedmiu lat naprodukowałem 30 wpisów, więc skopiowanie sobie tego wszystkiego, żeby nie przepadło, nie powinno zabrać mi wiele czasu.

Ale wiem, że u niektórych użytkowników na blogach naprawdę toczyło się życie. Dzielili się ciekawymi informacjami ze świata filmu i prowokowali do dyskusji na okołofilmowe, często nieoczywiste tematy. Zastanawia mnie więc, co stoi za decyzją Filmwebu o takim bezceremonialnym wykoszeniu całej blogosfery. Filmweb stanie się uboższy. Ja teraz i tak zaglądam tam już tylko od święta, ale swego czasu brało się udział w niejednej ciekawej dyskusji i chyba większość z nich prowadziłem właśnie nie na forach, ale w komentarzach na blogach.

Odpowiedz
Absolutnie nie rozumiem tej kuriozalnej decyzji. Jak dla mnie spore świństwo dla tych, którzy dużo się tam produkowali i mieli tam dosyć dużo odbiorców. Było kilku znajomych mi userów na FW, na ktorych blogi zaglądałem z przyjemnością.

Odpowiedz
Od lat powtarzam - strona nie warta by na nią tracić czas.
Potwierdzają to na każdym kroku, a niektórzy wciąż zaskoczeni.

Odpowiedz
No wiesz, wprowadzali już różne zmiany na niekorzyść, ale zawsze można było robić sobie nadzieję, że do pewnych rzeczy się nie posuną. Kto wie, gdzie są dla nich granice? I czy są jakieś w ogóle? Też od jakiegoś czasu miałem wrażenie, że Filmweb zmierza w złym kierunku, ale takiego ruchu, jak wykoszenie blogów to się nie spodziewałem. Bo co za tym właściwie stoi? Jaka jest motywacja tego działania?

Odpowiedz
Już dawno straciłem zainteresowane Filmwebem, zapisuje tam tylko oceny filmów, nie korzystam z niczego innego bo obrzydzili mi tą stronę kolejnymi bezsensownymi zmianami.

Odpowiedz
IMDb wykosiło fora, to w sumie zagrywka w podobnym stylu. Nie czuję się zaskoczony.
Mój próg tolerancji na idiotyczne zmiany FW przekroczyło kilka lat temu. Usunąłem konto i tyle w temacie.

Odpowiedz
Sam z przyjemnością usunąłbym konto, ale nie chce mi się przepisywać ponad dwóch tysięcy ocen na jakikolwiek inny serwis, portal. Z chwilą porzucenia czarno-czerwonej szaty graficznej filmweb jest na ostrej, długiej prostej w dół.

Odpowiedz
Też mam tam blog (nie, nie toczy się na nim życie w komentarzach, piszę tylko różne pierdoły tak dla siebie) i też mi będzie go żal. Mam chęć napisać do redakcji: „A moglibyście nie usuwać mojego bloga?” i liczyć na odpowiedź „Nie ma sprawy”, tak jak w tym dowcipie o niedźwiedziu, który zrobił listę zwierząt do zjedzenia. A nuż się uda. :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon