Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Tu nie chodzi o wiare w to, że to będzie dobre. Nie będzie.
Po prostu to pierwszy raz przy takiej sytuacji kiedy rezyser ostatecznie dostaje szanse pokazania swojej wersji. Coś co sie nie udawało przy innych takich aferach. To jest sukcesem i cieszy ludzi przede wszystkim.
Zreszta - gorsze od JL nie będzie.
20-05-2020, 20:36
Stały bywalec
Liczba postów: 6,208
Liczba wątków: 6
Cóż, Snyder miał 3 lata na przemyślenie pewnych aspektów dot. tego filmu. Być może stąd dogrywanie scen/dialogów, w celu do szlifowania całości. Kasa pewnie pójdzie na sekwencje, które z jakichs powodów porzucono lub odrzucili je producenci.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-05-2020, 20:36
Red Crow
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 52
(20-05-2020, 20:36)Kuba napisał(a): Tu nie chodzi o wiare w to, że to będzie dobre. Nie będzie.
No wlasnie czytając niektórych odnosze wrażenie, że być może jednak chodzi o wiarę, że będzie dobre. :)
Sytuacja faktycznie dość ciekawa, szkoda, że dotyczy akurat tego filmu i Snydera. Jakoś trudno mi uwierzyć, że to co miał do zaprezentowania, będzie warte takiego szumu.
20-05-2020, 20:41
PapaBoomer
Liczba postów: 13,437
Liczba wątków: 1
(20-05-2020, 20:36)Kuba napisał(a): Tu nie chodzi o wiare w to, że to będzie dobre. Nie będzie.
Po prostu to pierwszy raz przy takiej sytuacji kiedy rezyser ostatecznie dostaje szanse pokazania swojej wersji. Coś co sie nie udawało przy innych takich aferach. To jest sukcesem i cieszy ludzi przede wszystkim.
Zreszta - gorsze od JL nie będzie.
Dlaczego nie będzie?
20-05-2020, 20:42
Stały bywalec
Liczba postów: 4,453
Liczba wątków: 8
Chętnie obejrze, gorzej od Whedona nie powinno być. I może ostatni występ Batflecka będzie zrehabilitowany.
20-05-2020, 20:46
Captain Skullet
Liczba postów: 20,622
Liczba wątków: 128
Co tu dużo mówić, bardzo mnie to cieszy.
Cytat:Po prostu to pierwszy raz przy takiej sytuacji kiedy rezyser ostatecznie dostaje szanse pokazania swojej wersji.
Superman II Donner Cut?
20-05-2020, 20:46
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,952
Liczba wątków: 126
Hm, ciekawe czy wydadzą też soundtrack Junkie XL?
A w ogóle to jestem trochę zdziwiony, gdyż takie rzeczy się nie dzieją. Znaczy zawsze uważałem, że studia takich rzeczy nie wydają, gdyż pokazałoby to tylko jaki mają bałagan. Tak samo jak jestem na 99% pewny, że Disney nie wypuści innych wersji The Rise of Skywalker, gdyż oznaczałoby do przyznania się z problemami jakie mieli przy tym filmie.
20-05-2020, 20:47
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
(20-05-2020, 20:29)zombie001 napisał(a): Dziwna sprawa, że WB chce w to inwestować jakikolwiek hajs. Tego się akurat nie spodziewałem.
Warner Bros zostało wykupione przez AT&T i podobno tam dużo ludzi poszło do wymiany. Plus inwestują w HBO Max, więc 30 milionów to nie aż taki wielki wydatek. Więcej kasy idzie na niektóre serialowe niewypały które nie są później kontynuowane.
Cytat:Znaczy zawsze uważałem, że studia takich rzeczy nie wydają, gdyż pokazałoby to tylko jaki mają bałagan.
Studia mają to w dupie, liczy się kasa.
Cytat:Tak samo jak jestem na 99% pewny, że Disney nie wypuści innych wersji The Rise of Skywalker, gdyż oznaczałoby do przyznania się z problemami jakie mieli przy tym filmie.
Trochę inna sytuacja. TROS ucierpiał bo cała produkcja była robiona w pośpiechu. To co wyszło do kin, to nie żadna interwencja studia, a po prostu to co udało się zmontować przed ostatecznym terminem. Nawet jakby Abrams dostał zielone światło dla alternatywnej wersji, to co najwyżej zostało by to przemontowane, plus wróciłoby kilka wyciętych scen. Ale to dalej byłby mniej więcej ten sam film.
20-05-2020, 20:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 21:00 przez Grievous.)
Stały bywalec
No z tą wymianą ludzi to wiem. Snyder miał farta, że udało mu się ich przekonać.
Parsknę śmiechem jak za parę tygodni/miesięcy okaże się, że reżyseruje też MoS2 xD
Cytat:Hm, ciekawe czy wydadzą też soundtrack Junkie XL?
Raczej tak. To przecież ma być wersja filmu wg. Snydera, a Junkie chyba nawet sugerował, że ta ścieżka była niemal ukończona.
20-05-2020, 20:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 20:58 przez zombie001.)
Stały bywalec
NO gdyby Snyder Cut jednak okazał się dobry to jest to bardzo prawdopodobne.
20-05-2020, 20:57
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,140
Liczba wątków: 57
(20-05-2020, 20:49)Templar napisał(a): Zack Snyder: "Słyszę wycie? Znakomicie!"
Nieoczekiwana wręcz informacja. Chętnie obejrzę. Nie mam z tego powodu żadnego bólu dupy (w przeciwieństwie do Stelmacha :D). #TeamSnyder
Chyba nikogo juz nie interesuje zdanie tej parowy w tej sprawie.
#TeamSnyder
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
20-05-2020, 21:00
PapaBoomer
Liczba postów: 13,437
Liczba wątków: 1
Z ciekawości sprawdziłem jego fejsa i chyba przechodzi załamanie nerwowe po tym ogłoszeniu.
20-05-2020, 21:04
Stały bywalec
(20-05-2020, 21:00)Danus napisał(a): (20-05-2020, 20:49)Templar napisał(a): Zack Snyder: "Słyszę wycie? Znakomicie!"
Nieoczekiwana wręcz informacja. Chętnie obejrzę. Nie mam z tego powodu żadnego bólu dupy (w przeciwieństwie do Stelmacha :D). #TeamSnyder
Chyba nikogo juz nie interesuje zdanie tej parowy w tej sprawie.
#TeamSnyder
Ale jaka jest satysfakcja..:D na razie jego najbardziej oddani wyznawcy chyba są na skraju śmierci.
20-05-2020, 21:06
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Paradoksem jest też to, że ogłoszenie o wypuszczeniu Snyder's Cut, potwierdza nieistnienie Snyder's Cut. Aktorzy wracają na plan, a dokrętki oraz praca nad nowymi scenami będzie kosztować 30 baniek. Czyli filmu w wersji Snydera nie ma. Te wszystkie doniesienia o tym, jaki on był wspaniały okazują się wymysłami. Snyder's Cut dopiero powstanie.
.
20-05-2020, 21:11
Stały bywalec
Jakiś tam Snyder Cut istnieje skoro Zack to pokazywał włodarzom WB. Po prostu nie jest ukończony, ale o tym mówiono już od dawna.
20-05-2020, 21:14
Stały bywalec
No nie do końca. Bo mowa jest o tym, że maja złożony materiał i jako tako sklepany film na modłe Zacka, ale potrzeba dokręcic sceny i dorobić CGI żeby to dokończyć. Ale to nigdy nie było sekretem, sam zainteresowany powiedział to od razu kiedy powstała cała akcja - cut jest nieukończony. Grupa krzykaczy (po paru stronach) uznała z jakiegoś powodu, że wcale nie, film jest gotowy i czeka. Ale wszystko wskazuje na to, że sporo z tej wersji jest gotowe i złożone.
Tak jak mówił zombie. Zack nie latał po pokazach z rysunkami..
20-05-2020, 21:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 21:16 przez Kuba.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Żeby nie było - mnie tam się podoba, że będzie ta wersja. Słyszałem, że potrzebna jest kasa, ale tylko na dokończenie efektów. Snyder's Cut - wedle tego, co akurat mnie się zdarzało dowiedzieć z neta - miało być zmontowanym filmem na poziomie workprintów. Stąd zresztą wzięło się zatrudnienie Whedona. Warner miał być niezadowolony z kształtu filmu, a Zack z uwagi na rodzinne sprawy nie był w stanie robić dokrętek. Z punktu widzenia studia koniecznych.
.
20-05-2020, 21:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 21:23 przez srebrnik.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Assembly cut istniał jeszcze zanim projekt przejął Whedon. Przecież sam Snyder lata temu mówił, że zaprezentował ją włodarzom Warnera. Ale to była wersja jeszcze przed planowanym reshootami (w sensie Snyderowskimi reshootami, nie Whedonowskimi) i niedokończonymi efektami. I to jest pewnie ta wersja, którą będą teraz dokańczać.
Sytuacja podobna do rozszerzonego "Alien 3", tylko z oryginalnym reżyserem za sterami.
20-05-2020, 21:27
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Ahhh mega się cieszę, bo w końcu będę mógł obejrzeć chociaż w części zamkniętą wizję reżysera którego wielbię za MoS i BvS. Na usta niesie się wycięta scena z Batmanem w której Cyborg mówi do niego "Myślałem że nie jesteś prawdziwy a on jako SnyderCut odpowiada jestem prawdziwy kiedy jest to potrzebne" Wow Wow i jeszcze raz WoW. Szkoda że dopiero za rok ale jednak.
20-05-2020, 21:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2020, 21:37 przez Predator895.)
Stały bywalec
Trzymam kciuki, że jednak to będzie ten 4 godzinny film. Trochę żeby zaspokoić mój fetysz gigantycznych filmów a trochę dlatego, że daje to jakiś promil szansy na kinowy, specjalny pokaz.
Mega mnie ciekawi jak Snyder da radę pokazać pewne sceny z wycieków. Jasne, to będzie burdel nieoglądalny dla kogoś kto nie jest fanem, ale ja jestem więc :D poza tym jest spora szansa na autentyczne poprawy - przecież cały snyderowski wątek Steppenwolfa brzmi NAPRAWDĘ dobrze i fajnie a na pewno lepiej od tego co znamy.
Muzyka Junkie XL też mnie ciekawi, podobnie jak sceny akcji, opeator też swego czasu strasznie narzekał jak potraktowano jego prace (umówmy się - JL to najbrzydszy film superbohaterski od lat)
20-05-2020, 21:42
|