Btw. pamiętam, że w którejś kreskówce był długowłosy Joker i myślałem, że był w Batman Beyond, ale nie mogę go znaleźć na googlu.
03-07-2020, 21:31
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Leto nie wróci, bo ewidentnie ma wyjebane w studio, które go wyruchało, a jego udział w Marvelu tylko to potwierdza.
Btw. pamiętam, że w którejś kreskówce był długowłosy Joker i myślałem, że był w Batman Beyond, ale nie mogę go znaleźć na googlu. 03-07-2020, 21:31
Po tym jak ogłoszono Snyder Cut wszystko się może zdarzyć.
Leto zdecydowanie chce wrócić i się zrehabilitować, już od kilku tygodni Ayer wprost mówi o tym, że kinowa wersja SS nie jest jego wizją i Leto polubił jeden z twittów w którym ktoś zasugerował, że sposób montażu zaszkodził jego występowi. Osobiście uważam, że prawda leży pośrodku, z jednej te tatuaże i sposób gry Leto były dziwne, z drugiej chciałbym zobaczyć jakby to wyglądało bez teledyskowego montażu, bo pamiętam, że przy pierwszym trailerze z SDCC podobało mi się to co widziałem, a później były już tylko zwiastuny z Queen mającymi upodobnić tą produkcję do Guardians of the Galaxy. 03-07-2020, 21:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2020, 21:40 przez marsgrey21.)
W "Birds of Prey" sporo się kręciło wokół postaci Jokera i był to ewidentnie Joker z Suicide Squad - chociaż Leto nie było i go nie pokazali. W "Birds" były przecież nawet sceny z "Suicide Squad".
Jokerów - generalnie - dzielimy na tych klasycznych i tych nieklasycznych. Ci "klasyczni" nie mają imienia, tożsamości, są symbolami zła, psychopatami, itd. Jokerów "nieklasycznych" zaczął zdaje się Tim Burton na podstawie "Zabójczego Żartu". Joker był tam kimś związanym z Batmanem osobiście już wcześniej - zabójcą jego rodziców, stwórcą Batmana. Dużo kręciło się wokół motywu zemsty - ten Batman chciał dokonać zemsty, zabić Jokera - i w końcu to robił. We Flashpoincie Geoffa Johnsa pojawił się inny Joker wyraźnie wzorowany na tym pomyśle - Martha Wayne, żona... Batmana. Biorąca na nim pomstę za śmierć ich syna, związana z nim potężna więzią love/hate. Bardzo osobista relacja, znów - Joker jest kimś z przeszłości Batmana z bardzo osobistą relacją. Na podobnym pomyśle opiera się trochę ostatni "Joker" - znów mamy tu konkretną tożsamość, powiązanie z Batmanem i jego przeszłością (jest młody Batman, rozruchy które spowodowały śmierć jego rodziców). W "Suicide Squad" baaardzo się postarano o Jokerze Leto kompletnie nic nie powiedzieć widzowi. Sam Joker to przystojny, podobający się kobietom, umięśniony mężczyzna mający w dezignie swojej postaci takie kolory jak czerwień, zieleń i żółć, ma też nadzwyczajne zdolności akrobatyczne - wyskakuje ze spadających śmigłowców i skacze z niebotycznych wysokości ratować dziewczyny na takim luzie jakby skakał po bułki.. ... a w Batcave jest pewien strój bardzo dziwnie odbarwiony, jakby wpadł do chemikaliów. Ciekawe więc - kim właściwie jest ten facet ? W sumie .. tak pewnie Leto nie wróci ;) 03-07-2020, 21:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020, 16:25 przez Rozgdz.)
Gdyby WB pozwoliło na wydanie AyerCuta i zostałby on lepiej przyjęty, niż wersja teatralna, a sam wątek Jokera zyskałby jakiś lepszy kontekst, to może i zdecydowaliby się na następny film z nim i Robbie. Na razie obstawiam, że będą wiercić dziurę w brzuchu Phoenixowi, a to przecież twardy orzech do zgryzienia.
Rola w Marvelu to żaden wyznacznik. IMO Morbius też będzie dla Leto niesatysfakcjonującą artystycznie porażką ____ Z tym ewentualnym "Batman Beyond" mam tylko jednego, dużego stracha... Że dadzą to do robienia Burtonowi :<
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-07-2020, 21:59 (03-07-2020, 21:55)Kuba napisał(a): Co ty masz z tym "tłumaczeniem" tych filmów? Tak jest prościej. Z reguły masa osób nie zauważa masy rzeczy a jeśli zawiąże się dyskusja nad danymi aspektami to zanim się dojdzie kto co przeoczył i nie zauważył itd, itp - mija masa czasu, postów i wysiłku. W sumie w zasadzie właśnie zawsze prościej i dużo szybciej rzucić takim postem "na stół" - i jeśli się dalej dyskutuje to o konkretnych rzeczach a nie pierdołach ;) Przynajmniej tak wynika z mojego dotychczasowego doświadczenia ;) 04-07-2020, 00:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020, 00:53 przez Rozgdz.)
Batman Pattisona, Batman Afflecka, Batman Keatona w jednym czasie. Żeby się nie zesrali. Skończy się jak 1 z tych produkcji wtopi.
(02-07-2020, 21:47)Kuba napisał(a): Za 20 lat ktoś nakręci arcydzieło o życiu Afflecka Nakręcono już dobry film o "życiu" Supermana. Z Affleckiem. Wszystko się zgadza.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-07-2020, 19:22 (04-07-2020, 19:22)shamar napisał(a): Batman Pattisona, Batman Afflecka, Batman Keatona w jednym czasie. Żeby się nie zesrali. Skończy się jak 1 z tych produkcji wtopi. Zależy jaki jest na to wszystko pomysł. Może być np tak (i właściwie - na to wygląda) - że Batman Keatona będzie w jednym w wymiarów "multiverse" który "stworzy" Flash (coś jak było w serialu z Flashem gdy spotkał Supergirl). Jednym z tych wymiarów będzie " Flashpoint" z Aquamanem/Dianą oraz Thomasem Wayne/Marthą Wayne. I "rzeczywistość" Keatona to będzie np Batman Beyond. Jeśli się to sprawdzi to za kilka lat dostanie to może własny film ale na razie raczej właśnie nie będzie pełnoprawnego filmu. Ogólnie, możliwe ze te "wymiary" będą gościnnie ciągnięte obok głównego universum (coś takiego było zdaje się w komiksach z Batmanem gdy spotkał ojca z Flashpointu - Aquaman i Diana chyba przestali tam wojować i się zeszli). Affleck może "wrócić" zupełnie naturalnie bo i w DCEU nigdzie nie abdykował - w dalszym ciągu to on jest Batmanem. Trylogia z Pattinsonem może być prequelami - Batfleck jest Batmanem doświadczonym, z Wielką Tajemnicza Przeszłością. Coś się w tej przeszłości działo, są rożne uwagi, był Joker, był Robin, Bruce opuścił Wayne Manor. Działo się i jest co zgłębiać. Taki bajer robi się przecież teraz z Dianą - to też jest postać która się pojawiła z Wielką Tajemniczą Przeszłością i jej filmy -"Wonder Woman i "Wonder Woman 1984" o tej przeszłości opowiadają ( np z tego ostatniego najwyraźniej dowiemy się czemu Diana była tak mocno przeciwna wskrzeszaniu Supermana w JL ;) Jak przedstawiasz postać z Wielką Tajemnicza Przeszłością to z reguły robisz to.. no cóż, po coś ;) 04-07-2020, 19:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020, 20:01 przez Rozgdz.) Cytat:Może być np tak (i właściwie - na to wygląda) - że Batman Keatona będzie w jednym w wymiarów "multiverse" który "stworzy" Flash (coś jak było w serialu z Flashem gdy spotkał Supergirl). Jednym z tych wymiarów będzie " Flashpoint" z Aquamanem/Dianą oraz Thomasem Wayne/Marthą Wayne. I "rzeczywistość" Keatona to będzie np Batman Beyond. Jeśli się to sprawdzi to za kilka lat dostanie to może własny film ale na razie raczej właśnie nie będzie pełnoprawnego filmu. Ogólnie, możliwe ze te "wymiary" będą gościnnie ciągnięte obok głównego universum (coś takiego było zdaje się w komiksach z Batmanem gdy spotkał ojca z Flashpointu - Aquaman i Diana chyba przestali tam wojować i się zeszli). Kiedy czytam takie teorie odechciewa mi się tych filmów CAŁKOWICIE. Przez takie bzdury przestałem czytać komiksy. 04-07-2020, 23:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2020, 23:28 przez Gieferg.)
Ta teoria nie ma żadnego sensu na dobrą sprawe. Rozgdz zdecydowanie zbytnio się zapędza w tych fantazjach i komplikuje wszystko zapominając, że to ani nie komiksy ani nie Arrowverse.
04-07-2020, 23:40 (04-07-2020, 23:27)Gieferg napisał(a): Kiedy czytam takie teorie odechciewa mi się tych filmów CAŁKOWICIE. Ja też :) Od jakichś dwudziestu lat tykam komiksy sporadycznie i wcale mnie do nich nie ciągnie. Ale filmy superhero jeszcze oglądam. Universum DC wykorzystuje właśnie pomysły komiksowe, jak np różne pokazywanie postaci komiksowych, traktowanie każdego filmu jako osobnej historii komiksowej, różne style wizualne.. i coś tam jeszcze pewnie, tylko teraz nie chce mi się nad tym myśleć. A pod każdym kamieniem siedzi tutaj stary komiksiarz, Geoff Johns który ma też swój udział w Arrowverse, btw. Flashpoint to jego komiks. I wiadomo że będzie coś na rzeczy z tą historią. Pojawiły się już wprawki w filmach DC pod to. Gieferg, czego ty się spodziewasz po universum komiksowym robionym przez komiksiarzy ? ;) 05-07-2020, 02:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2020, 02:06 przez Rozgdz.)
Oni nie potrafili, po nitce , nakręcić kilku kolejnych filmów, żeby historia miała sens i ciągłość a ktoś tu wierzy, że zrobią to z alternatywnymi rzeczywistościami?
Chyba, że to wygodne wyjście na zagospodarowanie burdelu.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-07-2020, 15:02 (03-07-2020, 21:04)Kuba napisał(a): https://fullcirclecinema.com/2020/07/03/live-action-batman-beyond-film-development/ No i wiedziałem, że ten pomysł jest za dobry jak na WB... Grace twierdzi, że WB nie będzie adaptować wprost animacji, tylko zrobi quasi-BatmanBeyond... w filmie o "Batgirl" :( Dla mnie babka jest trochę szurnięta, ale gdy inni upierali się, że SnyderCut jest martwy, ona obstawała przy swoim i ostatecznie miała rację. Także, eh, tutaj też są na to duże szanse.
07-07-2020, 20:45
Nie pamiętam kiedy jakiekolwiek rewelacje Grace Randolph się sprawdziły, a reżyserzy wielokrotnie wywoływali ją na twitterze w związku z kłamstwami które rozpowiadała, a w przypadku Snyder Cut mieliśmy słowo Snydera który dawał jasno do zrozumienia, że istnieje.
07-07-2020, 20:54
SnyderCut potwierdzało mnóstwo źródeł i tu akurat przyznaje racje poprzednikowi, że to o niczym nie świadczy. Ale poza tym jednak ma ona chyba jakieś źródła, chociaż też nigdy sumiennie nie przysiadłem aby sprawdzać co trafiła.
Ona zresztą zdementowała ostatni śmietnikowy news o pracach nad "JL:Rebirth" - podobnie jak większość głównych informatorów jeśli chodzi o DC którzy są spoza "poważnych" mediów (czyt Variety, Deadline, Wrap). Batman Beyond przerobiony tak aby zamiast Terrego była Barbara..jeśli tylko będzie to dobrze zrobione i zagrane to przeżyje. 07-07-2020, 21:04
Precyzuje, nie chodzi o sam fakt istnienia tej wersji, tylko o to czy będzie udostępniona. Większość źródeł upierała się, że nie, a Grace miała na to inny pogląd.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
07-07-2020, 21:13 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |