DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Przecież ruch w związku ze Snyder Cut miał już miejsce jakoś pod koniec zeszłego roku, jak Snyder zaczął dzielić się tymi wszystkimi fotosami i conceptami, a aktorzy go lajkowali i otwarcie wspierali. Nikt mi nie wmówi, nawet Snyder, że to nie była jakaś forma reklamy, podczas której już jakieś wstępne rozmowy z Warnerem się odbywały. Tutaj nie trzeba było mieć żadnych żródeł aby założyć że coś się tam dzieje.

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/amp/heat-vision/batman-tv-spinoff-matt-reeves-terence-winter-set-at-hbo-max-1302540

Bum

Na HBO Max zmierza serial "Gotham Central który będzie osadzony w uniwersum "The Batmana" Matta Reevesa. Sam reżyser będzie producentem (może też reżyserem) a showrunnerem serialu będzie Terence Winter - czyli weteran flagowych produkcji HBO.

Jeszcze nie jest pewne czy Wright i Pattinson powtórzą swoje role

Odpowiedz
Niespodzianka, jestem łasy na wszystko co związane z Batmanem i Gotham więc na pewno obejrzę, może przekonają Battinsona by zrobił małe cameo do pierwszego epizodu żeby było czym reklamować serial na początku.

Odpowiedz
To nie będzie myśle problemem. Zwłaszcza, że temat nadzoruje Matt.

Obecność Wintera daje szanse na cos dojrzałego, ambitnego, brudnego i konkretnego. Poprosze do tego jeszcze jakąś porzadną obsade

Odpowiedz
Filmu nawet nie nakręcili, a już rozmieniają go na drobne.

Odpowiedz
Heh. Zabawne, bo wcześniej mi się marzyło, że Reeves i WB skołują jakiegoś lepszego scenarzystę do "Batmana". I właśnie wtedy to Winter przyszedł mi na myśl. :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nie wiem czy Winter by się chciał bawić w takie typowe superhero. GCPD znacznie bardziej pasuje do jego dorobku. Ja to zawsze chciałem zobaczyć jak Gilligan podszedłby do świata Mrocznego Rycerza, ewentualnie Gilliana Flynn jako współscenarzystka z Reevesem.

Winter to swoją drogą spory skok w stosunku do wszystkich innych projektów DC które od lat piszą nowicjusze, debiutanci lub ludzie typu Goyer/Johns - czyli może sie udać i będzie fajnie, ale prawdopodobnie zakończy się wpadką :)

Odpowiedz
Bo takie połączenie: ambitniejszy scenarzysta + typowe super bohaterskie łubudubu, to raczej kiepski miks. Wyrobnik bez ambicji to jest to. Wcale się nie dziwię, że studia takich doceniają :)

A akurat ten nowy Batman był zapowiadany jako coś innego, więc tak jakoś Winter mi się tam wpasował.

+ wciąż myślę, że gdyby pogadali z Del Toro, to ten zakręciłby się przy którymś projekcie powiązanym z Justice League Dark. :/

Odpowiedz
Serial powstaje oficjalnie, plotkuje sie o Constantinie i Zatannie...ja sie nie zdziwie jak go zaproszą do współpracy. Zależy jak Dżej Dżej patrzy na temat..niestety :(

Ale idąc tym tropem to mam nadzieje, że jak kiedyś powroci temat Ligi to zadzwonią do Millera, pogodzą sie i pozwolą mu stworzyć ten film.

Odpowiedz
Winter showrunnerem serialu na podstawie znakomitego komiksu Eda Brubakera? Biere. Oby nawiazali z nim współpracę.

Odpowiedz
(10-07-2020, 20:09)nawrocki napisał(a):  na podstawie 

To chyba czysta spekulacja, bo pomysł się pokrywa. To pewnie nie będzie adaptacja Brubakera. No, może zerzną tytuł. 

Odpowiedz
Myśle, że postaci też. Idealnie sie nadają. Nawet czarna lesbijka jest chyba :P

Odpowiedz
Cytat:Na HBO Max zmierza serial "Gotham Central który będzie osadzony w uniwersum "The Batmana" Matta Reevesa.

Tak, pewnie, serial w uniwersum, którego nie ma. Bardzo na tę chwile potrzebne.

Odpowiedz
Pewnie będą chcieli wskoczyć z tym na początek 2022 żeby jechać na fali popularności filmu + nie dawno Reeves podpisał duży kontrakt z HBO dlatego to ogłosili. Dzięki temu nie będzie plotek i gadaniny a jeśli dobrze zgaduje date w jaką celuja to niedługo mogą ruszyć pierwsze castingi. Dlatego tutaj nawet bym się jakoś nie czepiał tak szybkiej zapowiedzi.

A pewnie będzie to na tyle odrębny projekt, że nie wymaga on sukcesu Gacka.

Odpowiedz
(10-07-2020, 20:26)zombie001 napisał(a):
(10-07-2020, 20:09)nawrocki napisał(a):  na podstawie 

To chyba czysta spekulacja, bo pomysł się pokrywa. To pewnie nie będzie adaptacja Brubakera. No, może zerzną tytuł. 
Mają gotowe scenariusze kilku dobrych historii, głupotą byłoby z tego zupełnie rezygnować, podobnie jak z postaci.

Ale Winter może będzie chciał budować po swojemu. Kto ich tam wie.

Odpowiedz
(10-07-2020, 20:34)Kuba napisał(a): Myśle, że postaci też. Idealnie sie nadają. Nawet czarna lesbijka jest chyba :P

Renee Montoya to akurat Latynoska. No chyba, że mówimy o Crispusie Allenie ;).

Odpowiedz
A faktycznie :)
No tego Crispusa to miałbyś szanse sie w końcu doczekać.

Z filmowej ekipy obstawiam, że Turturro i Sarsgaard mogliby się załapać do serialu, o ile ten drugi faktycznie gra jakiegoś prokuratora. Pasują do tematu a żadnego z nich nie będzie trudno zatrudnić do powracającej czy regularnej obsady.

Odpowiedz
Niedługo to przyjdzie się pogubić z tymi Batmanami. Battinson, Batffleck u Snydera, a podobno ma jeszcze Keaton wrócić do adaptacji Batman Beyond.

To ja jestem aby Lord i Miller zrobili Batverse, ze wszystkimi Batmanami.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jest straszna ofensywa jeśli chodzi o newsy dotyczące postaci i filmów DC. To jest na pewno związane z nadchodząca premierą Wondie , ale chyba nie tylko :)

Odpowiedz
No, z DCFandom w sierpniu i ze startem Maxa :) oraz chujowymi zabezpieczeniami Warnera

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości