30-08-2020, 12:08
|
Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
|
|
Serio kogoś dziwi usunięcie elementu serwisu, który nie przynosił mu żadnych dochodów a był kulą u nogi odbierającą potencjalne wizyty na główną stronę? W przypadku tak dużego serwisu jak Filmweb... nie ma przypadku. Zwyczajnie spojrzeli na liczby, dodali 1 do 1 i ucinają co chcą, bo mają do tego prawo. Te blogi zawsze były częścią strony, a to zawsze rodzi ryzyko jeżeli korzystasz z tego narzędzia i produkujesz treści dla swojej widowni.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
Cytat:Sam z przyjemnością usunąłbym konto, ale nie chce mi się przepisywać ponad dwóch tysięcy ocen na jakikolwiek inny serwis, portal.Zawsze się zastanawiam - po hooy to komu? :) 30-08-2020, 12:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 12:21 przez Gieferg.)
Mnie nie pytaj, sam nie wiem :D jakoś tak wyszło, że zacząłem oceniać filmy i... już :D
30-08-2020, 12:25
Dokładnie. A poza tym mnie osobiście zwyczajnie bawi ocenianie tego co obejrze, komentowanie tego troche dla siebie, troche dla znajomych i od czasu do czasu jakaś dyskusja pod oceną. Przeżylbym bez tego oczywiście.
30-08-2020, 12:53
Ładnych kilka lat temu zrezygnowałem już z takiego punktowego oceniania. Filmy to nie nauka ścisła, żeby stosować dla nich matematyczną skalę. Mam oczywiście na Filmwebie sporo ocenionych filmów z wcześniejszych czasów, ale, szczerze mówiąc, nie pamiętam, ile gwiazdek któremu z nich przyznałem i nie czuję, żeby ta wiedza była mi obecnie do czegoś potrzebna. Wiem, jakie filmy lubię, a jakich nie - nie muszę mieć tego udokumentowanego za pomocą ocen na jakimś portalu. Więc wygląda na to, że chyba faktycznie w ogóle przestanę już zaglądać na Filmweb.
30-08-2020, 13:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 13:10 przez al_jarid.)
Też oceniam filmy ale nie muszę mieć tych ocen zebranych w jednym miejscu, skoro zmieniają się nawet częściej niż te filmy oglądam.
Dlatego FW nie jest mi do niczego potrzebny. 30-08-2020, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2020, 13:12 przez Gieferg.)
Potrzeba domknięcia. Głupia sprawa, ale nieraz sama opcja zwykłego odhaczenia "widziałem" potrafi mnie zmotywować do obejrzenia filmu bardziej, niż marketing za 200 mln :P
30-08-2020, 18:24
Mi to służy do wrzucania filmów na półkę „chcę obejrzeć”. Jak nie wiem co włączyć to otwieram tę listę i albo odpalam na chybił trafił co mi się wylosuje albo filtruje po roczniku i gatunku. Bardzo wygodne i oszczędza mnóstwo czasu.
30-08-2020, 19:39 03-09-2020, 21:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2020, 21:33 przez Pelivaron.)
Tak samo brzydki jak wszystkie strony ostatnimi czasy. Za jasne, wielkie kafle bez tekstu, żadnego podziału strony. Żeby cokolwiek znaleźć - scroll scroll scroll, scroll your boat. Żeby na jednym ekranie zmieścić tak mało informacji, to naprawdę trzeba się postarać.
04-09-2020, 09:48
Jeżeli chodzi o wszelakiej maści newsy, to teraz już w zasadzie tylko korzystam z tematycznych subredditów które zbierają bezpośrednie odnośniki do artykułów. Manewrowanie po filmwebach itp. zwyczajnie mnie przerasta i wkurwia. Ja muszę mieć chronologiczną rozpiskę wiadomości, jedno pod drugim aby to było dla mnie czytelne, a nie jakieś przekombinowane kafelki i obrazki.
04-09-2020, 17:55
Muszę lepiej poznać tego reddita, bo to zajebiste źródło. Tylko trochę chaotycznie się po nim poruszam. Jak Ty szukasz tych, o których piszesz? To jest jakoś oznaczone, że odnoszą się do źródeł?
.
04-09-2020, 18:20
Pewnie kwestia wprawy z tym redditem, ale mam to samo co Ty - dla mnie to mega chaotyczne się wydaje.
04-09-2020, 18:24
Generalnie reddit to po prostu gigantyczne forum z podziałem na tematyczne subreddity, każde z własną moderacją. I po prostu musisz znaleźć sensownie moderowaną społeczność na temat który cię interesuje.
Np. w przypadku Star Wars korzystam ze https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/ ze względu na to, że tamtejsza moderacja z automatu wypierdala wszelakiej maści posty dyskusyjne, fanarty, clickbaity i zostawia tylko linki do oficjalnych informacji lub faktycznie potencjalnych wycieków. Do informacji o Box Office korzystam https://www.reddit.com/r/boxoffice/ z podobnych powodów (chociaż odkąd pozamykano kina to mocno zluzowano zasady i trochę syf się zrobił). Opcja filtrowania po flairach też jest pomocna (jedyny sposób aby sensownie przeglądać r/movies to sortować po newsach, bo sama społeczność to snoby, hipsterzy i internetowe cwaniaki), ale jej użyteczność też jest uzależniona od jakości moderacji. I tak dalej. Znajduję tematyczny subreddit, dodaję do subskrybowanych i jak mi nie da raka w ciągu kilku najbliższych dni, to zostawiam :) 04-09-2020, 19:02
No. Swego czasu przesiadywałem na części poświęconej różnego rodzaju creepypastom i innym dziwom. To coś w rodzaju 4chana, ale z mniejszą ilością kutasów, można powiedzieć.
04-09-2020, 19:57
No, ale to napisz co znowu sknocili, gdyż nie korzystam od bardzo dawna, a zawsze lubię poczytać, co tam znowu popsuli :)
Aaa, dobra @Krismeister wrzucił ;D pokazało mi tylko posta Krysta. Co do samej "nowości" - wtf xD 11-12-2020, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2020, 13:38 przez Pelivaron.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Trailery filmowe. | LukeSpidey | 12,715 | 1,371,012 |
16-04-2026, 16:28 Ostatni post: shamar |
|
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,097 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,538 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,359 |