Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Amazon Prime wg mnie jest fajniejszy od Netflix, pod względem oryginalnych produkcji :P

Oferta uboga, ale filmów oryginalnych trochę jest, no i mojej opinii robią lepsze seriale niż Netflix.

Wspaniała Pani Maisel (czuję, że mogłoby Ci się spodobać, na próbę weź i obadaj, masz temat na forumke), The Boys, Homecoming, Tales from the Loop, Undone, Bosch (czuję, że mogłoby Ci się spodobać, na próbę weź i obadaj, masz temat na forumke), The Man in the High Castle i parę innych :)

Odpowiedz
Ale to chyba nie ten Prime, nie?

Sam się w tym gubiłem a obecnie nie ma subskrypcji, ale ich streaming to się nazywa Prime Video (https://www.primevideo.com/) i subskrypcja raczej na pewno nie kosztuje 49 zł/rok. Amazon Prime to darmowe dostawy z Amazona i jakieś inne głupoty plus chyba dostęp do bazy filmów i seriali, z których część może jest darmowa, ale generalnie to chyba tylko dostajesz możliwość zapłacenia i wypożyczenia konkretnych tytułów. Co chyba przed wejściem Amazona do Polski nie było dostępne a teraz może jest jakąś tam opcją. Sam jestem ciekaw jaką mają bazę.

Ktoś mnie poprawi jeśli się mylę?

Nie mam pojęcia, dlaczego oni to tak myląco nazywają.

Edit: dobra, to już nic nie rozumiem. Bo zalogowałem się na primevideo a tam takie opcje:
https://ibb.co/qxn7yz4

Czyli za 4 zł miesięcznie dają jednak dostęp do całego Prime Video, w tym własnych produkcji, które, zgadzam się z Pelivaronem są bardzo fajne. Jak dla mnie to nawet dla samych produkcji z Clarksonem i spółką warto wydać te parę złotych.

Odpowiedz
Amazon Prime (czyli te darmowe dostawy) nie był długo dostępny w Polsce, być może teraz to w końcu wprowadzili.
Amazon Prime Video (strona to po prostu primevideo.com) to streaming i dotychczas był osobno płatny, ale teraz wszedłem na primevideo.com i pokazują tą samą ofertę, czyli 49 zł za rok łącznie z darmową dostawą. Widocznie w końcu to połączyli dla polskiego klienta.
Bierę, bo to taniutko, a pomimo tego, że biblioteka niezbyt wielka, to są tam po prostu lepsze filmy i seriale niż na Netflixie.

Odpowiedz
No to pewnie spróbuję, 49 zeta za rok to nie jakaś wielka forsa.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
No właśnie. Zajebiście. W cenie miesięcznej subskrypcji Netflixa, a nawet parę złotych taniej, roczny dostęp do Prime Video a i może te dostawy się kiedyś przydadzą. 

Odpowiedz
I co ważne: filmy na licencji bywają w 4K, a na Netflixie to właściwie zasada, że jak coś kupują to tylko 1080p.

Odpowiedz
Dzięki za info - kupione.

Odpowiedz
Własnie ostatnio wziąłem na próbę Amazona i z filmami to raczej bieda. Sugerowałem sie jakąś stronką która mi się wczesniej wyświetliła z polecanymi klasykami z tego streamingu, o fajnie nadrobię aprę, ale może z jeden był u nas dostępny.

Do tego w apce na TV LG HDR odpala się tylko w produkcjach własnych co jest dość słabe. No ale za 5 dych na rok to jak pisał PropJoe to dla samego GrandTour warto.

Odpowiedz
Co ciekawe, gdy loguję się na swoje stare konto, to dalej chcą 11 zł miesięcznie, więc to dosyć konkretna promocja (jeśli komuś pasuje biblioteka).

Odpowiedz
Mi nie chce przepuścić karty kredytowej, na 100% dobrze wpisane. Także nie pohandlujemy z łysym.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Super motyw. Bardzo tania opcja na niezłą bazę
.

Odpowiedz
Mnie puściło od razu, okres próbny wszedł, karta bez problemu. Za takie pieniądze to grzech nie wziąć.

Odpowiedz
Też wziąłem, może w końcu dokończę Mad Men. :)

Odpowiedz
A ja przez link od Doktora zalogowałem się na stare konto na Amazonie, na którym miałem już subskrypcję Prime Video, w tym wykorzystałem darmowy okres próbny i wybrałem teraz okres próbny na 30 dni, który na razie zweryfikowałem Revolutem, na którym nie mam obecnie grosza. No i 11 listopada mi ściągnie te 49 zł za roczną subskrypcję. A i w sumie miałem coś tam zamówić z Media Expert a widzę, że jest 20% taniej na Amazonie i darmowa dostawa jutro, nie musze specjalnie odbierać w sklepie. Niech żyję Jeff! I Doktor za cynk.  

Odpowiedz
Wygodne jest też to, że z automatu anulowana zostaje subskrypcja osobna dla Prime Video, jeżeli się taką miało
.

Odpowiedz
Kurde, a ode mnie chce 25 zł na miecha :P

E: dobra, ogarnięte :P

Odpowiedz
Założyłem nowe konto, a widzę, że można po prostu w ustawieniach zmienić subskrybcję z miesięcznej za 11 zł na roczną za 49.

Odpowiedz
(12-10-2021, 09:48)PropJoe napisał(a): Niech żyję Jeff! I Doktor za cynk.  
Dziwnie się czuję i to bez żartów jako darmowy akwizytor tego gościa, którego szczerze nie znoszę...
[Obrazek: bezosiguana.png]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
No wiem, ale 4 zł miesięcznie za całkiem spoko content plus te darmowe dostawy, które w połączeniu z lepszą ceną zamówionej właśnie przystawki do telewizora już mi zwróciły te 49 zł. Jebać ideały!

Dajesz, niech cię nie powstrzyma ten mały problem z kartą. Wiesz, że też tego chcesz/potrzebujesz.

E: a nie to Kluski miał problem z kartą, sorry. Czarno-biały awatar mnie zmylił.

Odpowiedz
Już ogarnięte, dorzuciłem łysemu na gnębienie niewolników w kołchozach Amazonu.
Polski już nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości