Harry Potter
Nie, spaliła wszystkie mosty twierdząc, że tylko kobiety miesiączkują czuy coś.

Odpowiedz
Jakbym miał tyle kasy co ona to też bym sobie tak pogrywał xD

Odpowiedz
W epoce cancel culture nic się nie wyrównuje, możesz być najmilszą, najbardziej tolerancyjną osobą na świecie, ale jak napiszesz jednego nieprawomyślnego twitta i jesteś skreślony

Odpowiedz
W jej przypadku to raczej seria twittów i nieprawomyslnych wypowiedzi na ten temat w przeciągu dwóch ostatnich lat. :)

Odpowiedz
Jedna z czołowych hejterek Trumpa i gorąca zwolenniczka przyjmowania uchodźców zbanowana za jeden nie taki pogląd. Auć!

Odpowiedz
Wolałbym żeby kręcili już "Przeklęte dziecko" z tymi samymi aktorami. Na takie wspominy w stylu tego co ostatnio było z Friendsami to dla mnie jeszcze trochę za wcześnie. Tak za 10 lat przynajmniej będzie to ciekawe jak już naprawdę cała trójka będzie dużo starsza.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Przecież tego shitu się nawet czytać nie da.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Przeklęte Dziecko to straszne gówno, chyba nikt nie traktuje tego inaczej niż dziwactwo samej Rowling, niezwiazane z uniwersum.

Odpowiedz
Ale byłby to i tak lepszy powrót chyba niż te wspominy po zaledwie 10 latach. Za 10 lat następne zrobią i tak co dekadę?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
"Przeklęte dziecko" to absolutnie rozczarowujący i niepotrzebny twór, który powstał (do tego w formie książkowej) chyba tylko po to, aby świat nie zapomniał o Rowling. To już wolałbym, aby stworzyła jakieś powieściowe spin-offy, a nie taką pożal się Albusie kontynuację.

Odpowiedz
Ale to nie ona pisała tylko jacyś scenarzyści teatralni xd Ona chyba tylko dała aprobatę.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
My też mieliśmy kiedyś coś takiego. Tak czy inaczej coś musi uzasadniać to, że teraz w sklepach całe pułki albo nawet alejki są zapełnione Potterem. Puzzle, Lego, figurki, gry planszowe, karcianki. Absolutnie zwariowali w tym roku. Bardzo mnie to dziwiło, ale zapowiedzieli jakąś wielką ofensywę marketingową w niedalekiej przyszłości, więc to pewnie pierwsza fala tak, żeby przypomnieć o sobie.

Odpowiedz
Cytat:Absolutnie zwariowali w tym roku
No dwudziestolecie pierwszego filmu jest przecież, taka rocznica to idealna okazja by wyciągnąć jeszcze trochę grosza :)

Odpowiedz
Zima idzie... Czas powtórzyć sobie serię i znowu wzniecić depresję z powodu odejścia Rickmana.

Odpowiedz
Główną zaletą Pottera jest fakt, że lata lecą, a cała seria podoba się nawet osobom urodzonym już po premierze pierwszego filmu, zwłaszcza dziewczynom, więc jest co oglądać z tymi wszystkimi maturzystkami i studentkami :)

Odpowiedz
Cytat: a cała seria podoba się nawet osobom urodzonym już po premierze pierwszego filmu,

Czemu "nawet" ? Przecież to młodzież, więc w zasadzie grupa docelowa :P

Oglądałem całość z córą żeby nie miała "kulturowych zaległości" (i więcej do tego nie wrócę), i niby jej się podobało, ale od tamtej pory nie słyszałem od niej ani słowa o Potterze (przy czym rozpoznaje motyw muzyczny jak włączam koncert Johna Williamsa), podczas gdy Star Wars (których sam też nie jestem jakimś wielkim fanem), Marvel, DC czy ostatnio nawet Fast & Furious są na porządku dziennym.

Odpowiedz
Wiele starszych filmów było adresowanych do dzieci/młodzieży, a nie są teraz oglądane, bo są stare, a nowych nie brakuje.
Czemu "nawet"? No dlatego, że film musi mieć dodatkową siłę przebicia, żeby zainteresować kogoś, kto nie mógł w naturalny, zgodny z wiekiem sposób polecieć do kina przy premierze, ktoś musiał obecnym dwudziestolatkom je specjalnie pokazać (chociaż rocznik 2000 mógł już pójść do kina na ostatnie części), żeby złapały bakcyla.

Odpowiedz
No ja tam się już postarałem, żeby córa była dobrze zaznajomiona ze "starszymi filmami", ostatecznie nawet Pottera zdecydowałem się uwzględnić.

Odpowiedz
[Obrazek: BXCVlTV.jpg]

:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon