Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Kręcą chyba tylko dwie, plan z kręceniem wszystkich sequeli zdaje się nie wypalił, bo Disney najwyraźniej też nie czuję tego hitu wszech czasów.

Odpowiedz
Myślę, że coś tam czują bo by włożyli tyle kasy w 2 sequele jednocześnie, po prostu 4 sequele naraz bazujące na hicie sprzed 12 lat to była przesada.

Odpowiedz
Przesada jezeli to ma mialby byc tylko cash grab, co innego jezeli to maja byc sensowne historie w nowym uniwersum. Czy przesada z komercyjnego punktu widzenia byly kolejne historie od Marvela, ktore mialy swoj final w Infinity War? Poczekajmy wpierw na trailer (albo sam film), bo raz, ze gdybamy, a dwa, ze to takie troche madrowanie sie w sytuacji, gdy rezyser poki co to historycznie zawsze dostarczal.

(11-12-2021, 08:13)deymos napisał(a): Imo okno czasowe dla sequeli bezpowrotnie minęło i flopną.

Porównywanie marki Avatar z marką Star Wars jest absolutnie chybione. Mimo długich przerw między poszczególnymi trylogiami fandomy, inne media w których uniwersum żyje są absolutnie nie do porównania. Głównie dlatego, że nie ma żadnego uniwersum ani liczącego się fandomu filmu Camerona. Nic nie podtrzymuje zainteresowania i hajpu marką.

Jednorazowy wyskok, którego sequele nie powtórzą.

Chyba nikt tu na forum nie porownuje pojedynczego filmu z seria ciagnaca sie 40 lat. Mowie oczywiscie o sile i rozpoznawalnosci marki.

Sequel niekoniecznie musi isc po rekordy, ale spokojnie swoje (miliard z dobrym plusem) zarobi. Oryginal tez nie mial fandomu, tez mial byc flop i wyszlo jak zwykle. Takze spokojnie. Mnie bardziej niz zarobki kolejnych Avatarow martwi poziom scenariuszy i sama historia, bo nie mam watpliwosci, ze sequele i tak zarobia kupe kasy.

(11-12-2021, 08:19)Gieferg napisał(a): Zważywszy na to, że kręcą kilka części jednocześnie, byłoby zabawnie gdyby pierwsza z nich wywaliła się na pysk w BO Duży uśmiech
(ale wątpię by tak się stało)

Chyba tylko jakis kryzys finansowy, plus dalsze obostrzenia koronkowe (lol) moga zabic sequel Avatara w BO.

Taki slabujacy pod kazdym wzgledem Alladyn zarobil w 2019 ponad miliard, Krol Lew 1.6 miliarda. Disney tutaj tez swoje zarobi.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
According to producer Jon Landau, as much time has passed in the movie world as the real one, with the second movie seeing Jake Sully, Neytiri and their children's lives upended as the RDA mining operation returns to the planet.

When they turn up, Jake takes the family to "what is perceived as a safe harbor" at the reef, the producer revealing to Total Film: "When you get to the reef, there's a clan we call the Metkayina.

"The Sullys are no longer in the environment that they know, the rainforest. They become the fish out of water. They become the fish out of water both culturally and just environmentally."

Landau added: "I think the story of Avatar 2, and the strength of the story, is what Jim [Cameron] always does in any of his movies: he writes in universal themes that are bigger than any one genre.

"And if you think about this, there's really no more universal theme than family. At the center of each of our sequels is the Sully family. What are the dynamics that parents go through to protect their family?"

Speaking further of the four sequels on the way, Landau went on to explain: "The scripts are the blueprint from which we work.

"So a large portion of our time was writing... with the challenge that each of those four scripts had to individually resolve itself in a story that concludes with a big emotional resolution – but when you look at them as a whole, the connected story arc of all four movies creates an even larger epic saga."

https://www.digitalspy.com/movies/a38470233/avatar-2-plot-details-revealed/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(11-12-2021, 08:22)Albertino napisał(a): Kręcą chyba tylko dwie, plan z kręceniem wszystkich sequeli zdaje się nie wypalił, bo Disney najwyraźniej też nie czuję tego hitu wszech czasów.
Nie wiem czy tak jest, na Wikipedii twierdzą:
Cytat:According to producer Landau in February 2019, Iger may have been misinterpreted. He said that Avatar 4 and 5 "are not only [greenlit]" but also a third of Avatar 4 has already been filmed.
Chyba już tyle kasy włożyli we wszystkie cztery nowe części, że bez sensu byłoby anulowanie czwórki i piątki po ewentualnej porażce dwójki w przyszłym roku. Zresztą jeśli przyjmiemy, że dwójka kosztowała w okolicach 250 mln, to przecież wtopienie kasy kończy się pewnie na wyniku powyżej 500-600 mln, a tyle to chyba nawet najwięksi pesymiści nie zakładają. Dla mnie miliard to dolna granica zarobków.

Odpowiedz
sam pójdę na nowego avatara 3 razy, żeby was dupa piekła hejterzy Uśmiech

Cameron znikąd wyczarował boxofficeowy numer jeden bez bazowania na żadnej marce, kompletnie nowy towar, i tłumaczenie teraz, że nie da się powtórzyć sukcesu bo avatar nie jest "franczyzą" jest fuly retarded.
Do kina pójdzie chociażby każdy, kto był na jedynce, pytanie tylko czy pójdzie raz, czy kilka razy.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Cytat:Do kina pójdzie chociażby każdy, kto był na jedynce

Byłem na jedynce i wcale nie wiem, czy pójdę na sequel Język
Skoro mogłem olać Star Warsy po pierwszym filmie nowej trylogii, mogę olać i to.

Odpowiedz
Nie zamierzałem tego robić, ale w świetle tego, co napisał Gieferg, pójdę na sequel Avatara dwa razy.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
(11-12-2021, 12:26)Negatywny napisał(a): Do kina pójdzie chociażby każdy, kto był na jedynce

Nie.
Zaraz po zobaczeniu pierwszego "Avatara" w kinie stwierdziłem, że było takie se, i zapowiedziałem stanowczo, że na drugą część już nie pójdę.

Odpowiedz
so edgy.

Odpowiedz
Co do 4 i 5 to miano ich oficjalnie nie kręcić back-to-back z 2 i 3, ale później w właśnie w takich wywiadach od producenta, jak ten wyżej, padały inne informacje.

Prawdopodobnie m.in. nakręcono część materiału do 4 i 5 z aktorami, którzy mają tam małe role, a pojawili się już w 2 i 3.
Np. o Winslet swego czasu mówiono, że nagrano z nią wszystko co było możliwe.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja tam pójdę do kina. Choćby celem utwierdzenia się w przekonaniu, że Cameron się skończył Uśmiech Przypominam, że to on poprawiał scenariusz do ostatniego "Terminatora". Chciałbym zobaczyć te jego "poprawki".

Odpowiedz
On ma wyjebane jajca na Terminatora, promował Genisys, poprawiał Dark Fate, ale robił to dla kasy, to nie byl żaden jego passion project, ale cholera wie jaki był rzeczywiście jego wkład.

Odpowiedz
Pewnie sabotował obydwa projekty od samego początku, a ich producenci łykali to jak pelikany, bo łooo wielki Cameron ma taki pomysł... A potem wziął kase i na Avatara Język

Odpowiedz
(11-12-2021, 12:30)Gieferg napisał(a):
Cytat:Do kina pójdzie chociażby każdy, kto był na jedynce

Byłem na jedynce i wcale nie wiem, czy pójdę na sequel Język
Skoro mogłem olać Star Warsy po pierwszym filmie nowej trylogii, mogę olać i to.

Straty po stronie Disneya oszacowano na 12 dolarów Oczko

Co do Avatara i sequeli to nie mam wątpliwości, że swoje zarobią. Może nie tyle ile pierwsza odsłona bo "pandemia", ale z pewnością będzie to film z większym wskaźnikiem replay value i jeśli nic większego nie stanie na przeszkodzie od już istniejących problemów to miliard jest w zasięgu, a nawet więcej.  Na pewno Jim nie zapomni o Navi w wersji chińskiej, bo na tamtejszym rynku jest potężny hajs do zgarnięcia, a jedynka była dobrze przyjęta.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(11-12-2021, 13:23)Mental napisał(a): Ja tam pójdę do kina. Choćby celem utwierdzenia się w przekonaniu, że Cameron się skończył Uśmiech Przypominam, że to on poprawiał scenariusz do ostatniego "Terminatora". Chciałbym zobaczyć te jego "poprawki".

"Siła kobiet". Przecież odszczekiwał się z rok wcześniej (przy okazji jakiegoś feministycznego filmu - już nie pamiętam którego), że on pokaże jak powinien wyglądać film z silnymi postaciami kobiecymi.
I później wychodzi "Femino-terminator", przy którym grzebał. Zbieg okoliczności? Nie sądzę.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(11-12-2021, 13:29)marsgrey21 napisał(a): On ma wyjebane jajca na Terminatora, promował Genisys, poprawiał Dark Fate, ale robił to dla kasy, to nie byl żaden jego passion project, ale cholera wie jaki był rzeczywiście jego wkład.

(11-12-2021, 13:47)Scheckley napisał(a): Pewnie sabotował obydwa projekty od samego początku, a ich producenci łykali to jak pelikany, bo łooo wielki Cameron ma taki pomysł... A potem wziął kase i na Avatara Język

Po Titaniku i Avatarze to Cameron ma kasy jak lodu Uśmiech Wiadomo, kilka baniek za odrobine pracy nie smierdzi, ale mysle, ze on tam pomagal bardziej dlatego, ze mu Arnold trul dupe Uśmiech

Odpowiedz
Gdyby cameron pomagał przy tych filmach to by rozkurwiały kosmos.

On tylko wziął hajs za występy w reklamie. A zapłacili mu bo to było oczywiste, że jak cameron powie, że film jest legitny to ludzie pójdą.

Odpowiedz
I to tez. Natomiast przy scenariuszu do ostatniego Termka niby cos tam jednak pomagal.

Odpowiedz
Ja wiem, ze pojde na Avatara raz do IMAxa, jak bedzie tak dobre jak pierwsza czesc to na pewno pojde jeszcze raz.
Zgadzam sie z tym co pisze Negatywny i Bucho. Nie ma takie opcji by ten film jebnal. Jak bedzie zblizala sie premiera i Disney nie zjebie tego marketingowo to hajp będzie porownywalny do ostatniego Avengers Endgame.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon