Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Potwierdzam, na WebOS na LG działa to chyba nawet gorzej niż HBO Go.

Odpowiedz
Może przez niskie oczekiwania, ale jestem zadowolony z Maxa, to może nie poziom Netflixa, Amazona, Apple'a, ale jakość usługi jest o wiele lepsza od poprzedniej. Wszystko działa, nic mi się nie zwiesza, nie zatrzymuje.

Choć ja nie liczyłem na filmy klasyczne WB, tylko na to, że będą seriale Max na bieżąco. No i to zostało spełnione. Jedynie żałuję, że na polskim Maxie nie ma Primal i (chyba) żadnej produkcji Adult Swim. No i szkoda, że brakuje Batman- Animated Series z lat 90.

Ale mam pytanie do lepiej zorientowanych, czy klasyczne seriale HBO, te z początku lat 2000, były wydane w 4K i zremasterowanej wersji na płytach i na amerykańskim Maxie? Mogę się mylić, ale coś kojarzę, że całe GoT wyszło w jak najlepszej jakości i to dość niedawno (albo ma dopiero wyjść?). Kojarzę też zremasterowane wersje Sopranos i Wire. Co do serialu Simona to coś kojarzę, że było jakieś zamieszanie z formatem obrazu. No i to chyba wszystko. Ale może nie wiem, a każdy serial HBO wydano w 4K. Na amerykańskim HBO Max są klasyki HBO w jak najlepszej jakości?

Pamiętam za to, że gdy w USA HBO Max ruszyło, to była gównoburza. Narzekano na usługę i jakość obrazu, że to poziom naszego HBO GO, a nawet jeszcze gorsza jakość obrazu. Z czasem z tego co słyszałem, to usługa została poprawiona, ale na początku Maxa pojawiały się teksty na reddicie i filmiki na yt o beznadziejnej jakości usługi i obrazu, jak to jest słaby streaming w każdym elemencie, że najgorszy ze wszystkich.

Odpowiedz
"czy klasyczne seriale HBO, te z początku lat 2000, były wydane w 4K i zremasterowanej wersji na płytach i na amerykańskim Maxie?" - nie były
"całe GoT wyszło w jak najlepszej jakości i to dość niedawno (albo ma dopiero wyjść?)" - wyszlo na krążkach w 4k
"Kojarzę też zremasterowane wersje Sopranos i Wire." - remaster do bluraya, może i tak, ale nie wyżej
"Ale może nie wiem, a każdy serial HBO wydano w 4K. Na amerykańskim HBO Max są klasyki HBO w jak najlepszej jakości?" - w tej chwili w USA w 4k jest kilkanaście filmów na krzyż, podobnie jak u nas, serialu nie ma żadnego i długo nie będzie

Odpowiedz
(17-03-2022, 10:48)streamus napisał(a): "czy klasyczne seriale HBO, te z początku lat 2000, były wydane w 4K i zremasterowanej wersji na płytach i na amerykańskim Maxie?" - nie były
"całe GoT wyszło w jak najlepszej jakości i to dość niedawno (albo ma dopiero wyjść?)" - wyszlo na krążkach w 4k
"Kojarzę też zremasterowane wersje Sopranos i Wire." - remaster do bluraya, może i tak, ale nie wyżej
"Ale może nie wiem, a każdy serial HBO wydano w 4K. Na amerykańskim HBO Max są klasyki HBO w jak najlepszej jakości?" - w tej chwili w USA w 4k jest kilkanaście filmów na krzyż, podobnie jak u nas, serialu nie ma żadnego i długo nie będzie

Ale orientujesz się jaka dokładnie jest tam jakość? Bo brak 4K nie jest dziwny, ale chociaż full HD? No i ciągle przypominam o zmienionym aspect ratio w wielu filmach - nie słyszałem o czymś takim w zachodniej wersji.

Odpowiedz
https://www.aboutamazon.com/news/entertainment/mgm-joins-prime-video-and-amazon-studios

Ciekawe ile z tego pojawi się na polskim Prime. :)

Cytat:Amazon and MGM announced that MGM has joined Prime Video and Amazon Studios. The storied, nearly century-old studio—with more than 4,000 film titles, 17,000 TV episodes, 180 Academy Awards, and 100 Emmy Awards—will complement Prime Video and Amazon Studios’ work in delivering a diverse offering of entertainment choices to customers.

Odpowiedz
Wszystkie filmy MGM w historii dostały tylko 180 Oscarów? Strzelałbym, że więcej.

W każdym razie obstawiam, że pewnie na polską wersję będzie to miało znikomy wpływ, no ale może, może. Oby.

Odpowiedz
Netflix testuje dodatkowe opłaty za użytkowników spoza gospodarstwa domowego.

https://variety.com/2022/tv/news/netflix-subscribers-pay-users-outside-households-1235206575/

Odpowiedz
Ja zrzucam się od lat z kumplem i z jednego konta korzystają chyba 4 osoby spod różnych adresów. Sprawa jest prosta: jeśli to zablokują, to przestanę korzystać i płacić :P

Odpowiedz
Spotify ma plany " rodzinne" i z nich korzystam. Masz tam wtedy sloty i możesz je dowolnie rozdawać. Wszystko rozbija się o kwoty. Jeśli to będzie parę złotych to ok. Ja to wtedy traktuję jako legalizację zjawiska i git. Jak będą to pieniądze zbliżone do ceny konta, to też się wypisuję.

A jak wam działa HBO Max? U mnie crashe i spadki do 480p albo gorzej są na porządku dziennym.

Odpowiedz
(18-03-2022, 12:07)zdzichon napisał(a): A jak wam działa HBO Max? U mnie crashe i spadki do 480p albo gorzej są na porządku dziennym.

Sama apka jako apka działa mocno półśrednio - działa wolno i często laguje.

Ale za to jak już film leci to bez problemu, nie zrywa, nie spada do 480p czy niżej. Z tym, że ja mam światłowód więc odpada problem z internetami, nie wiem jak u Ciebie jest z jakością internetu.

Odpowiedz
No właśnie też mam światłowódi wszystkie inne streaming i działają tiptop.

A tu wczoraj 2 crashe i częste dropy jakości i to na The Wire, które samo w sobie nie jest jakimś ciężkim materiałem bo to max FHD jest jeśli nie HD.

Może to kwestia apki na LG bo coś ostatnio mają kłopoty z softem.

Odpowiedz
(18-03-2022, 12:07)zdzichon napisał(a): A jak wam działa HBO Max? U mnie crashe i spadki do 480p albo gorzej są na porządku dziennym.
Nie wiem, bo ja oglądam sobie różne rzeczy z biblioteki Maxa poprzez Canal+ Online :P jakość tam nie powala, ale jest stabilnie, takie 1080p z kiepskim bitrate bym powiedział.

Odpowiedz
zdzichon, tez mam LG na WebOS i poza samym działaniem aplikacji na odtwarzanie filmów nie mogę narzekać.

Odpowiedz

Pierwszy tydzień od startu ok ale wczoraj faktycznie był dramat - w czasie godziny seansu, jakość spadała (chyba nawet mniej niż 480p) kilkukrotnie.

Oglądam na zmianę na lapku i PS5, apka konsolowa działa ogólnie ok i nie zdarzyła mi się jeszcze zwiecha ani crash.

Odpowiedz
Czy ta apka Canal + Online tez Was czasem wylogowuje, po czym nie można się zalogować a menu jest kurva po francusku?!

Mam tak na Android TV.

Odpowiedz
Ja używam C+Online przez przeglądarkę, bo na WebOS nie ma aplikacji: zapowiadają od roku chyba i jakoś nie mogą skończyć.

Za to na ViaPlay kiedyś nie mogłem się zalogować, a gdy się udało, to miałem wszystko po szwedzku :P

Odpowiedz
(18-03-2022, 11:37)Pelivaron napisał(a): Netflix testuje dodatkowe opłaty za użytkowników spoza gospodarstwa domowego.

https://variety.com/2022/tv/news/netflix-subscribers-pay-users-outside-households-1235206575/

lol.

Corn wrzucił kilka stron temu fajną alternatywę :P O ile tego nie zamkną, to dla mnie streaming jest martwy w tej chwili.

Odpowiedz
Było?
[Obrazek: FB_IMG_1648539909895.jpg]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(29-03-2022, 09:50)Dr Strangelove napisał(a): Było?

Nie. Dzięki za info.

Odpowiedz
Spoko cena, płacąc za HBO Max i Disney+ wciąż taniej niż za pakiet 4k w Netflixie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości