Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
to będzie wielki film :lol:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Po rozmowie z Roberto Orci, współtwórcą scenariusza do The Transformers, serwis Sci-Fi.com opublikował nowe informacje na temat filmu.

The Transformers 2 będzie mocno bazował na przedstawionych w pierwszej części postaciach oraz robotach. Akcja rozgrywać się będzie dwa lata po finalnej batalii poprzednika. Poznamy losy zarówno głównego protagonisty TF, Sama Witwicky, jak i jego dziewczyny Mikaeli, jednak głównym daniem filmu będą oczywiście gigantyczne roboty. Twórcy zamierzają poświęcić dużo uwagi jednemu z bardziej popularnych Transformerów oryginalnego animowanego serialu. O kim mowa, przeczytacie w dalszej części newsa. Orci twierdzi, że widzowie nie będący fanami animowanej wersji, a którym spodobał się pierwszy film, raczej nie zawiodą się na kontynuacji.

Podobnie jak w przypadku pierwszej odsłony za scenariusz filmu odpowiedzialny jest Roberto Orci oraz Alex Kurtzman. Ehren Kruger zajął się scenopisem, a sama reżyseria przypadnie na Michaela Bay'a.

Orci zapowiada, że ze względu na większy budżet w Transformers 2 bardziej odczuwalny będzie klimat science-fiction, na którego niedosyt narzekali zagorzali fani serii przy pierwszej odsłonie. Tym razem czas ekranowy zostanie odpowiednio wyważony między ludzi i roboty, dzięki czemu widzowie będą mogli poznać tych drugich nieco lepiej niż w przypadku poprzednika.

Mimo skromnej ilości udzielonych z początku informacji, Orci zdradził też tożsamość wspomnianego wcześniej tajemniczego Transformera. Będzie nim Soundwave, który w serii animowanej miał zdolność przemiany w... magnetofon. Nie wykluczony jest tym samym występ jego podwładnego - Ravage'a. Nie udzielono jednak szerszych informacji na ten temat. Biorąc pod uwagę rozmiar robotów oraz występ Frenzy'ego w pierwszej odsłonie, Soundwave zapewne otrzyma inną formę przemiany.

Kolejnych informacji o dość tajemniczym wydźwięku udzielił także Tyrese Gibson, znany z roli sierżanta Eppsa w pierwszej części filmu. Według niego, w The Transformers 2 przedstawione zostaną sceny, których nigdy wcześniej nikt nigdy nie widział w jakimkolwiek filmie. Brzmi dumnie, ale żadne szczegółowe informacje na ten temat nie zostały ujawnione.

Premiera The Transformers 2 zapowiedziana jest na 29 czerwca 2009 roku.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Bardzo fajnie się zapowiada, czekam na transów 2 i G.i.jaków niecierpliwie!

Danus napisał(a):Orci zapowiada, że ze względu na większy budżet w Transformers 2 bardziej odczuwalny będzie klimat science-fiction (...)

:)

Hasbro oficjalnie potwierdziło tytuł 2 części:
"TF 2: Revenge of the Fallen"

:lol:

A może byście coś więcej napisali, a nie tylko się śmiejecie :wink: Wygląda na to że ten film będzie trochę poważniejszy niż część pierwsza :twisted:

tak.tak
Transformers II: Revenge of thr Fallen i nowe fotki

http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=2263

uprzedziłem kogoś chyba po raz trzeci :D

czekamy, czekamy na film

Danus napisał(a):A może byście coś więcej napisali, a nie tylko się śmiejecie :wink: Wygląda na to że ten film będzie trochę poważniejszy niż część pierwsza :twisted:
Niech się śmieją póki mogą, bo jak pooglądają to będą płakać :D

Ten tytuł to chyba ściema jest, skrót to ROTF a jakby dodac jeszcze drugą spółgłoskę ostatniego wyrazu: ROTFL. to nie może byc przypadek.
get ready for suprise...

transformers 3

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,5288723,Transformers_3___to_mozliwe_.html

Najlepszym komentarzem na to będzie albo Homerowe "D'oh!", albo poniższy obrazek:

[Obrazek: owlorly8ab18dwu6.th.jpg]

Ja się zastanawiam skąd się bierze takie fajne obrazki z fajnymi podpisami :P

Z internetu 8)

OS. TFy 2 mają jak na razie wyjątkowo idiotyczny tytuł.

Powinni zrobić stronkę z obrazkami do forum :)
A tak nie offtopowo - mimo mojej ogromnej nienawiści do Transformersów, co za tym idzie brak obiektywizmu - to jest naprawdę tandetny tytuł :roll:
Obstawiam że jeszcze gorsze będzie niż część pierwsza.

KISS45 napisał(a):transformers 3

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,5288723,Transformers_3___to_mozliwe_.html
Hęę?! Ale osso wam chossi? Jakie d'oh, jaki tytuł, jaka część trzecia? Hę? Ja nie wiem, skąd wy te informacje bierzecie. Chyba nie z powyższego adresu. Ja tam widzę tylko dwie informacje, obie na wysokości łokcia LaBoeufa.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

1) 2 część na pewno osiągnie wielki sukces więc powstanie 3 część jest pewne. D'oh! dla tego typu "newsów".
2) Piszemy o tytule DRUGIEJ części, który został podany.

3) Ja walnąłem niewyszukany dowciap. Nie widać?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=2310 :D

Cholercia znów mnie ubiegłeś. Miałem, już wstawiać te foty, ale tak naprawdę to nic z nich nie wynika. Mogliby dać coś więcej.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon