Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Pokazali 5 minut na CinemaConie. Trailer oficjalnie w przyszłym tygodniu w kinach razem ze Strangem. Online tydzień później.

Odpowiedz
ITS HAPPENING!

Tylko 13 lat oczekiwania, f*yeah!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Przy okazji jedynka ma wrócić do kin przed premierą A2.

Fajnie, akurat to mnie cieszy. Jedyny chyba film, który chciałem obejrzeć w 3D na dużym ekranie.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
W 2018 po raz pierwszy został wspomniany ten podtytuł, podane były też te dla kolejnych sequeli.

Odpowiedz
w sumie to coś w 3D porównywalnego wyszło od 2009 z takim rozmachem czy tylko Avatar? trochę mln zbiorą bo jednak niektóra widownia przez te 12 lat podrosła a i na pewno niektórzy seans sobie powtórzą

Odpowiedz
(28-04-2022, 13:17)marsgrey21 napisał(a): W 2018 po raz pierwszy został wspomniany ten podtytuł, podane były też te dla kolejnych sequeli.

Ee, to lipa. Liczyłem, że skoro mają być jeszcze cztery filmy i pierwszy będzie o wodzie, to po wodzie będzie ziemia, potem ogień, a na koniec powietrze. Tytuł "Avatar" do czegoś zobowiązuje.

[Obrazek: Avatar_Aang.png]

Odpowiedz
Ja wolę film o nasieniu niż ogniu.

Odpowiedz
(28-04-2022, 13:31)Spoilerowo napisał(a): w sumie to coś w 3D porównywalnego wyszło od 2009 z takim rozmachem czy tylko Avatar? trochę mln zbiorą bo jednak niektóra widownia przez te 12 lat podrosła a i na pewno niektórzy seans sobie powtórzą
Niewiele filmów w ogóle dorównuje rozmachem Avatarowi, ale coś tam wychodziło w prawdziwym 3D. Z zasady wszystkie animacje mają dobre 3D. Z aktorskich, to mamy: Marsjanin, Życie Pi, Ewolucja Planety Małp, Hugo i jego wynalazek, Tintin, Hobbity, Transformersy. No szału nie ma.

Odpowiedz
Dredd miał bardzo dobre 3D. Z animacjami bym się nie rozpędzał bo bywało lepiej i gorzej. Jak wytresować Smoka dobrze korzystało z 3D.

Odpowiedz
Gravity to po Avatarze mój najlepszy seans 3D.

Najgorszy seans 3D na jakim byłem to zdecydowanie Alicja w krainie czarów.

Odpowiedz
(26-04-2022, 11:43)Pelivaron napisał(a):
(26-04-2022, 11:39)simek napisał(a): He? W oryginale jest jakiś podtytuł, czy po prostu 2?

Nie ma, ale 

Wygląda na to, że oficjalny oryginalny tytuł to jednak Avatar: The Way of Water. Przy okazji potwierdzenie trailera:

Odpowiedz
Lego w tym roku wypuszcza 4 zestawy z "Avatara" więc może faktycznie "Krul Świata" to nakręcił?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Jest i logo:
[Obrazek: FRb7BJZVEAM9rwz?format=jpg&name=large]

Odpowiedz
Czcionka podtytułu to jedna, wielka lipa.

W ogóle szkoda, że zrezygnowali z numeracji. "Avatar 2: The Way of Water" jakoś tak ładniej brzmi.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nie użyli tym razem papyrusa?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(29-04-2022, 09:08)zombie001 napisał(a): W ogóle szkoda, że zrezygnowali z numeracji. "Avatar 2: The Way of Water" jakoś tak ładniej brzmi.
Numerki w tytułach kolejnych części chyba wyszły z mody. W MCU używali ich tylko przy Iron Manie i trochę przy GoG, ale jako vol. 2 czy 3. w DCEU w ogóle nie uświadczymy numerków, Jurassic Park też nie ma cyferek, tylko podtytuły.
Jaki był ostatni duży film, który w tytule miał ordynarne 2?

Odpowiedz
Chyba tylko Fast & Furious. Numerki sa dla plebsu Uśmiech

Ok, ale tak na serio to ja do numerkow nic nie mam, a bez nich to mi sie juz kompletnie miesza i nie wiem ile tych nowych Parkow Jurajskich nie widzialem, i nie zobacze Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Chyba tylko Fast & Furious.
A nawet nie, tam zawsze była zabawa tytułami. Wydaje mi się, że po sukcesach Pottera i LOTRa, studia odeszły od numeracji sequeli a postawiły na podtytuły.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bo to bardziej eleganckie. Kultura wyższa i te sprawy. W literaturze sequele nie są numerowane ("Druga Księga Dżungli" się nie liczy, liczyłaby się jakby było "Księga Dżungli 2"), to i filmy w końcu poszły tą drogą.

Odpowiedz
[Obrazek: FRlEtKjVcAEDWNt?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkVcAAv_tE?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkVUAAw2hD?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FRlEtKkUUAEvpR0?format=jpg&name=large]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon