NOWOŚCI NA STRONIE
Nope, nie uginam się - mnie sie podoba jak jest ;). Może i jestem spaczony, ale takie wtrącenia z angielskiego mi nie przeszkadzają. I szczerze mówiąc nie mam pomysłu, jak to dobrze przeformułować, zeby nie brzmiało jeszcze bardziej obciachowo ;). Po prostu postaram się na przyszłość czegoś takiego nie popełniać.

Odpowiedz
Ciuniek napisał(a):Może i jestem spaczony, ale takie wtrącenia z angielskiego mi nie przeszkadzają.

Tobie moze nie. ;) Owe wtracenie wyglada w tym zdaniu zdziebko dziwnie, niepotrzebnie, rzuca sie w oczy. Dlaczego zreszta akurat to slowo dales po angielsku, a nie jakies inne?

Cytat:I szczerze mówiąc nie mam pomysłu, jak to dobrze przeformułować

J.w.: slogan, powiedzonko. Znajdzie sie w polskim slowniku kilka odpowiednikow.

Odpowiedz
banda purystow-dewiantow atakuje:) Ciuniek, nie daj sie! niszcz polski jezyk!:) w ostateczności napisz w nawiasie rodzimy odpowiednik, żeby pojsc na zgniły kompromis:)

Odpowiedz
To ja jeszcze zacytuje tylko pewne zdanie, (z ktorym sie zgadzam) z innego forumowego watku i koncze te bezdyskusyjne czepialstwo.

Mental napisał(a):dzisiaj to chyba taka wdechowa moda, żeby posługiwać sie angielszczyzna kosztem polszczyzny.

Odpowiedz
to zdanie wyrwane z kontekstu:) pisałem o... no... o języku mówionym:)

Jakuzzi, ty chuju:)

Odpowiedz
Może zamiast 'catchphrase' nada się 'szlagwort'? :P

Odpowiedz
Ja proponuje 'gumowe jebadło'. ;)
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Widmo

Odpowiedz
DUX napisał(a):Recenzja filmu "Wanted: Ścigani":
http://www.film.org.pl/prace/wanted.html
Autor: CIUNIEK
dziwna jest ta recenzja. jakby pisana w stanie niezupelnej trzezwosci. bardzo emocjonalne podejscie do tematu:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
ale nacechowanie recenzji emocjami to według Ciebie dobrze, czy źle? ;)

Odpowiedz
nie wiem, tak mi sie napisalo. po prostu zdanie ze zdania chaotycznie wyplywa, stad wniosek, ze pisane na goraco, po czterech, pieciu piwach.

Odpowiedz
Cytat:a kiedy już zostaje mordercą, to "I'm sorry" staje się jego catchphrase.

Sorry za ponowne poruszenie tematu, ale to od razu przyszło mi do głowy jak to przeczytałem :D.

Odpowiedz
Hmm, ja wiem, że jestem skacowany i mogę teraz słabiej kontaktować, ale nijak nie łapię, jak to ze sobą połączyłeś skojarzeniowo :)

Odpowiedz
Powiedzmy, że tak mniej więcej wyglądała moja reakcja, jak trafiłem na owe słówko w tekście Ciuńka ;).

Odpowiedz
karol masz u mnie kolejke

a w ogole to romecka brakuje w tej dyskusji; siddowe srodtytuly nie mialy racji bytu, a kaleczenie mowy naszej polskiej (ktora piekna jest) okazuje sie ok:). romeck, wlacz swiatlo!

Odpowiedz
Jakie siddowe śródtytuły???

P.S. Masz jednak rację, powinniśmy być konsekwentni w tym, co ustaliliśmy względem używania języka angielskiego, ale Ciuńka nie było przy tamtej dyskusji, to i chłopak nie wie, że źle czyni :).
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
dejna, kelley i bocian istnieja na liscie redakcyjnej jako korektorzy. recka wymagala gruntownej korekty. bez urazy. poza tym jak ma byc po polsku, to niech bedzie po polsku. sorry beowulf - mowa polska jest piekniejsza od angielskiej:)

Odpowiedz
Ale o co chodzi? Przecież ja się z tym zgadzam i przyznałem Ci wcześniej rację...

P.S. Ciuniek, naprawdę powinieneś poprawić kilka słów w tym tekście, bo to po prostu wygląda miejscami jak jakaś emo-recka...
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
nie no, przeciez wiem:). mowie tylko, ze tekst sie przeslizgnal bez korekty. to wszystko.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):....mowa polska jest piekniejsza od angielskiej:)

Boże, wreszcie ktoś to głośno powiedział! Piwa jej dać! :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon