Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
film ma trwać aż 3 godziny i 10 minut

Odpowiedz
Czas trwania podobno jeszcze nie do końca sprecyzowany, choć pewne jest ponad 3h*.

A w środę niby pełen zwiastun.

____
*Jestem bardzo ciekawy ile będzie trwała trójeczka, skoro Cameron powiedział takie coś w grudniu tamtego roku

Cytat:2 is fully in the can. We have a working cut that we're filling in the visual effects within. I feel pretty confident with that film. 3 is still a bit shadowy. It's way too long. I haven't really turned my energy into a disciplined cutting process on that yet. 

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

[Obrazek: d69c93d5a3332f6fmed.jpg]

Odpowiedz
"to niczym nie różni się od pierwszej części" za 3, 2, 1..... Oczko
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ależ jak najbardziej się różni! W pierwszej części bili się w lesie, a tutaj będą się bić na morzu.

Odpowiedz
I pod. Przyznam, że ten zwiastun mnie specjalnie nie zachęca. Ale dla mnie w tej historii ciekawy jest konflikt na linii ludzie - Na'avi, a w trailerze prawie tego nie ma. Widoczki są imponujące, ale nie przepadam za filmami przyrodniczymi.

Przy czym do kina i tak pójdę. Jedynka miała prostą historię, ale świetnie opowiedzianą. Tu liczę na to samo.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Ciekawe czy tym razem James Cameron będzie pamiętał, że film poza spektakularnymi widoczkami musi mieć także wciągającą fabułę i interesujących bohaterów ?
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Po trailerach to można oceniać same widoczki, bo o fabule wciąż nie wiemy nic. Widoczki raz lepsze, raz gorsze, w niektórych około wodnych scenach mam wrażenie, że wszystko aż za bardzo się błyszczy i odbija światło. Nie ma co prorokować, a ja nawet bez żadnych zwiastunów jestem w kinie w dniu premiery.

Odpowiedz
(02-11-2022, 14:52)Snappik napisał(a): "to niczym nie różni się od pierwszej części" za 3, 2, 1..... Oczko

Wygląda 3 razy mniej ciekawie od 1 części...
Nawet widoczki i kolorki to meh i bida.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie obejrzałem do końca.
Nuda w uj.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Pierwszy "Avatar" średnio mi podszedł, a tu może być gorzej, bo co by nie mowić, akurat dżungla prezentuje się ciekawiej niż woda.

(02-11-2022, 15:29)simek napisał(a): ja nawet bez żadnych zwiastunów jestem w kinie w dniu premiery.

To właściwie po co je oglądasz? Znaczy, to twoje życie, ale skoro i tak już postanowiłeś, że na 100% na to pójdziesz, to nie lepiej byłoby zachować sobie cały film na seans, a nie podpatrywać wcześniej jego kawałki na zwiastunie?

Odpowiedz
Obejrzeć się obejrzy, pewnie w kinie, ale nie widzę tu nic, co by robiło jakieś większe wrażenie, czy przebijało to, co pokazała jedynka. Zanosi się na powtórkę z rozrywki.

Odpowiedz
Nie. Nie byłoby lepiej Uśmiech A oglądam z ciekawości, ja tam lubię popodglądać film przed seansem w kinie.

Odpowiedz
Nie jarała mnie pierwsza część, nie jarają sequele. Jak to wywali jakiś rekord w BO na prawdę będę mocno zdziwiony.

Odpowiedz
(02-11-2022, 15:07)Bradesinarus napisał(a): Ciekawe czy tym razem James Cameron będzie pamiętał, że film poza spektakularnymi widoczkami musi mieć także wciągającą fabułę i interesujących bohaterów ?
Nie Uśmiech.

Pochwalę, że morscy Naavi trochę się różnią wizualnie. Inny odcień skóry i pletwiasty ogon. Sam trailer zbyt wiele nie wyjaśnia. Przede wszystkim nie ma tego efektu "wow" co jedynka. A te sceny wodne majace być kolejnym kamieniem milowym w efektach specjalnych - jak dla mnie niczym się nie różnią od reszty innych filmów.

Odpowiedz
Mam ochotę znowu zainstalować Subnautikę i popływać pod wodą.

Odpowiedz
Że też NIKT nie zwraca uwagi, że to nie wygląda jak film a jak animacja o bardzo dobrej grafice. Jakby ktoś powiedział, że to nowy Pixar albo "dzieło" Zemeckisa, uwierzyłbym.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wygląda fajnie, obowiązkowy wypad do kina, ale chyba zbyt mocno podobne to do jedynki. W przypadku jednego sequela po ponad dekadzie ma to sens, ale nie wiem jak Król Świata chce to ciągnąć przez trzy następne filmy.

Odpowiedz
(02-11-2022, 15:57)shamar napisał(a): Że też NIKT nie zwraca uwagi, że to nie wygląda jak film a jak animacja o bardzo dobrej grafice.
Może pokazali póki co tylko takie animowane sceny? Z jedynki też by się dało wykroić takie trailery, że napisałbyś to samo.

Odpowiedz
(02-11-2022, 15:57)shamar napisał(a): Że też NIKT nie zwraca uwagi, że to nie wygląda jak film a jak animacja o bardzo dobrej grafice. Jakby ktoś powiedział, że to nowy Pixar albo "dzieło" Zemeckisa, uwierzyłbym.

A kto napisał, że widoczki i kolorki to meh i bida???
Twoja stara?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon