Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
02-11-2022, 16:09
|
Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
|
|
Nie pisze o "kolorkach i widiczkach" tylko o nieznośnym odczuciu, że to film animowany.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-11-2022, 16:09
Ee, ale to jest film animowany, Shamar, więc nie wiem, jakie inne odczucie miałbyś tu mieć. Ile w pierwszej części było wstawek aktorskich? Jaki procent filmu one stanowiły? Ze 30%? Większość była jak najbardziej filmem animowanym. I nie wiem, czemu to miałoby być coś złego. Poważnie, nie wiem w czym problem. Mój problem z "Avatarem" polegał na tym, że film był przewidywalny i nie angażował, a nie że był animowany. Bardzo lubię dobre animacje, tylko że znam dziesiątki lepszych niż "Avatar" :/
02-11-2022, 16:25
Trailer jak trailer, mnie jakos specjalnie CGI tech demo nie intersuje, takze czekam na kolejna zajawke, tym razem ze zlymi ludzmi, juz chociazby dla efektu kontrastu i fragmentow jakies bitki. Oczywiscie to wszystko wyglada super pod wzgledem technicznym i w ogole, ale dla mnie nawet w pierwszym Avatarze najlepsze byly sceny w bazie i final. Reszta to bylo takie new age'owe pierdu, pierdu. Owszem, przyjemne, ale to tyle. Tutaj bedzie w zasadzie powtorka z rozrywki, z trailera wynika, ze pod wzgledem zielonego przekazu mocno naiwna i przeslodzona, co nie znaczy, ze bedzie to zle - ot, Cameron XXI wieku.
Pamietam jaki podekscytowany bylem jedynka Avatara (ilez ja postow natrzaskalem w te macie), zanim sie jeszcze pojawily trailery i byly tylko skrawki newsow w necie - powrot Camerona, powrot krola. No i wyszlo jak wyszlo, w kinie sie bawilem niezle (gdzie tu do jego klasykow z lat 80/90), ale do Avatara wrocilem potem chyba tylko raz i jakos mnie w sumie nie ciagnie. Do kina pojde, o akcje sie nie obawiam, a fabularnie mysle, ze bedzie dobrze, moralizatorsko, ale dobrze. Natomiast to nie jest Cameron jako chcialbym tak naprawde ogladac. Zle czlowieki odlecialy, a dobre Na'vi zamiast na'vijac po swojemu to gadaja do siebie po angielsku. Jake za bystry nie byl, takze moze sie nie dal rady nauczyc i reszta planety zrobila mu przysluge? Mam nadzieje, ze Cameron zamiast sie silowac na wyjasnienia, albo zwyczajnie glupio przemilczec sprawe to po prostu zrobi to w stylu The Hunt for Red October.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
02-11-2022, 16:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2022, 20:12 przez Bucho.)
Powtórzę swoje stękanie sprzed lat bo zwiastun tylko to potwierdza - Sequel na który nikt nie czekał, filmu o którym nikt nie pamięta. Idealnie sprawdzi się jako demo nowej generacji tv w sklepie, ale będzie mieć małe replay value bo tam tak naprawdę nie ma nic ciekawego do odkrywania. Z oryginału nie pamiętam ani jednego fajnego tekstu, ani jednej wyjątkowej sceny, ani na moment mi nie drygnął na seansie.
02-11-2022, 17:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2022, 17:01 przez Corn.)
Gdyby byly lajki dla postow to bym polubil
![]() Mysle, ze Avatar 2 bedzie duzo lepszy niz sugeruje ten trailer. Jestem tu dla scen z ludzmi i mordobicia.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
02-11-2022, 17:06
Też uważam, że sequel przeskoczy na luzie jedynkę. Ludzi w zwiastunie za wielu nie ma, ale w teaserze byli i to może świadczyć, że James szykuje może coś bardziej złożonego*, ale nie chce tego zdradzać teraz.
*w kategoriach rozrywki, a nie jakieś psychodramy
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
02-11-2022, 18:20
Wygląda super wizualnie już teraz, a co dopiero będzie w kinie. Widać nowe maszyny i fragmenty bitew, zatem bankowo można przyjąć, że ludzie wrócili i znowu rozrabiają. Plus z trailera wnioskuję, że ta mała będzie w jakiś sposób kontrolować lub wpływać na wodę/zwierzęta wodne.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-11-2022, 18:57 (02-11-2022, 15:29)simek napisał(a): Po trailerach to można oceniać same widoczki, bo o fabule wciąż nie wiemy nic. No białe człowieki wracają, żeby palić i plądrować. Żejk Sulli musi znów przekonać niebieskich człowieków, żeby walczyli. Tym razem ma córkę, która ma super moce rozmawiania z Gają, żeby fauna Pandory raz jeszcze pomogła człowiekom. Tym niebieskim. Trailer wygląda spoko idę do kina. Nawet jeśli tylko dla spektaklu. 02-11-2022, 19:52
Kto byl we wrzesniu w kinie i widzial po napisach sekwencje z sequela ten wie, ze ten film wymiecie wizualnie bo to co pkazuje trailer, no wlasnie to gowno pokazuje.
I jak widac ludzie wrocili z cala masa roznorodnego sprzetu. Melduje sie w kinie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 02-11-2022, 21:10
Podoba mi się takie ogólne wrażenie/odczucie jakie niesie ten zwiastun. Jestem przekonany, że w przeciwieństwie do wielu filmów, tutaj to nie tylko kwestia marketingu i dobrze oddaje on klimat całości. Tzn. oby!
Co do efektów to cóż, przyczepiłbym się tylko do kilku momentów, gdzie jest ewidentnie coś nie tak z płynnością ruchu postaci. Nie wiem z czego to wynika... Swoją drogą, zwiastun jedynki nie robił i nadal nie robi na mnie takiego ultra-pozytywnego wrażenia. W filmie, w kontekście całych scen, właściwie wszystko później wypadało lepiej. Myślę, że tutaj będzie podobnie. Melduję się w kinie. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
02-11-2022, 21:22
O hui, ale mięsa. Trochę żałuję, że obejrzałem ten zwiastun (myślałem, że powtórzą tam z 90% scen z poprzedniego trailera).
Tak czy siak - mechy z miotaczami to 10/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
22-11-2022, 09:33
Jako opowieść pierwszy "Avatar" zasysał po całości, ale przynajmniej było na czym oko zawiesić. Tu nawet tego nie ma. To wodne środowisko nie wydląda ani w połowie tak ciekawie jak dżunglowe środowisko z pierwszej części, więc zapowiada się na to, że nawet jako sama pożywka dla oczu ten film nie dostarczy. Zamiast jakiejś bogatej fauny morskiej mamy tu praktycznie, kurde, po prostu wieloryby i plezjozaury, no i wszystko jest w głębinach monotonnie niebieskie. Mogliby postawić na więcej kolorów, na przykład zainspirować się rafą koralową i jej niezwykle barwnym zwierzyńcem.
22-11-2022, 09:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2022, 09:52 przez al_jarid.)
Cóż, w I części Jake uczył się latać, w II części syn Jake będzie uczył się pływać? Ja pasuje, obejrzę na Polsacie jak będzie w superkinie. Kolorowych CGI filmów mamy aż za nadto ostatnio więc strona techniczna nie ma dla mnie znaczenia.
22-11-2022, 10:35
wygląda na to, że rodzinka Jake'a przenosi się na inną część Pandory do innego plemienia i tam traktują ich na tyle ostro, że Jake musi udowadniać swoja wartość. No to mamy odhaczony wątek rasistowski
Ale poza tym, to i tak się jaram.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
22-11-2022, 10:43
To raczej nie jest wątek rasistowski skoro wszyscy są niebiescy
Jak już to jest to ucieczka z jednego wakandyjskiego gangu do drugiego i próba przypodobania się bossowi.
22-11-2022, 10:56
Te sekwencje z mechami (czy innym sprzętem) wyglądają jak przerywniki z gry.
Cameron oszalał skoro ba coś takiego marnował 13 lat.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 22-11-2022, 11:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2022, 11:24 przez shamar.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Titanic (1997) reż. James Cameron | Danus | 385 | 70,718 |
24-04-2026, 01:03 Ostatni post: Bucho |
|
| James Cameron i poziom jego filmów | Anonymous | 685 | 127,608 |
01-04-2026, 17:57 Ostatni post: zombie001 |
|
| The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron | KubaG | 1,486 | 303,788 |
26-03-2026, 14:47 Ostatni post: Nemo |
|
| Aliens (1986) reż. James Cameron | Mental | 625 | 131,063 |
03-08-2025, 20:48 Ostatni post: Dr Strangelove |
|
| The Abyss (1989) reż. James Cameron | Danus | 185 | 25,024 |
30-03-2025, 15:10 Ostatni post: Danus |
|
| Avatar (2009) reż. James Cameron | koronex1989 | 5,787 | 500,187 |
12-12-2022, 15:43 Ostatni post: zsuetam |
|
| Titanic: The Final Word with James Cameron | military | 4 | 3,040 |