Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Te smerfowe, niebieskie ryje są tak upośledzone i downowate, że mam je ochotę eksterminować. Oczywiście Quaritch znowu przegra. SAD. Gdybym ja to reżyserował, rządziłby na tej planecie jak król Leopold w Kongo.

Odpowiedz
Nie pisałeś czasem kiedyś, że pierwszy film o niebieskich pizdusiach jest super fajny 10/10? Nie mam sił teraz sprawdzać, bo temat ma z 300 stron.

Odpowiedz
Pewnie tak. Ale wtedy pracowałem dla dużej korporacji medialnej i musiałem mieć idealną historię postów w internecie, bo robili mi regularnie background check. Teraz pracuję w podziemiu i mogę mówić, co mi się podoba.

Odpowiedz
Jak to dobrze, że wszystkie swoje najlepsze filmy JC nakręcił, gdy miał wysoki poziom testosteronu i prawoskrętne sympatie.

Odpowiedz
Czyżby to dlatego miał wyjebane na swoje stare filmy?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(03-12-2022, 22:04)Mental napisał(a): Jak to dobrze, że wszystkie swoje najlepsze filmy JC nakręcił, gdy miał wysoki poziom testosteronu i prawoskrętne sympatie.

Zmien harsh language na estrogen:

Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nawet Mielon sie odniosl do tej bzdury:

[twitter]https://twitter.com/elonmusk/status/1599345615443746817?s=20&t=vOqdIBs84ykDe6lmkspRXw[/twitter]
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ojtam ojtam... to tak pod publiczkę, na planie na pewno dalej kipi testosteronem, przybija telefony do ściany, wypierdala ludzi za bzdury i zmusza do pracy ponad siły.

Odpowiedz
Prędzej siedzi na krzesełku i wskazuje rzeczy na monitorze bo od wegańskiej diety na ma sił się ruszać.

Odpowiedz
Niektórym chyba umknęło, jak typ krytykował jakiś tam film odnośnie "wymuszonej feminizacji" ale powiedział, że to on pokaże prawdziwy obraz silnych kobiet.
No i pokazał. W "Terminator Dark Fate".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie "jakiś" tylko StarWars 7... I robili sobie z Millerem wtedy nawet żarty z Kennedy.

Cóż, wyszło jak wyszło. Miller bez winy też nie jest, a chyba od ostatniego Terminatora jego stosunki z Cameronem się mocno ochłodziły.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zaczynam mieć coraz większe obawy o Jima i te jego Avatary. Z jednej strony podpisuje się pod swoimi "dziećmi" (Alita, Dark Fate) by kwit się zgadzał, z drugiej zadecydował całkowicie poświęcić się niebieskim ludzikom, a z trzeciej klepie jakieś bieda kawałki zaprzeczające jego twórczości.

Parę dni temu obejrzałem od deski Avatara ponieważ idę na dwójkę do kina. I ten film jest skrojony doskonale. Propsy za napisanie postaci. Pierwszy plan rozwala system tak scenariuszem jak i aktorstwem. To naprawdę dobry film pod każdym względem. Jedyny zgrzyt, który odkryłem po latach to jak zamknąłem oczy i nagle Trudy leci ratować aresztantów: no tego sobie z nimi poleciała raz a potem bierze ich stronę z czapy i bez przyczyny. To mi zgrzytnęło.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Trudy akurat miała wcześniej scenę, gdzie nie podobał jej się fakt pacyfikacji rdzennych mieszkańców i rozpieprzenia w drzazgi ich domu, co zakończone było nie oddaniem ani jednego strzału i zawinięcie się w środku akcji do bazy. Dziwne, że nie zostały wyciągnięte przeciwko niej jakieś konsekwencje, ale ludzie na Pandorze to chyba bardziej najemnicy, niż żołnierze, więc może dlatego olano temat. Przydałaby się z jeszcze jedna scena, gdzie odcinają ją od wypłaty i zawieszają w służbie, albo karzą spierniczać na ziemię.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
13 grudnia pokaz prasowy Uśmiech

Kto mi powie - czy dostać się na Sadybę autem (i później zaparkować) jest trudno? Dużo czasu mi to zajmie jadąc S2?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(05-12-2022, 10:05)Wawrzyniec napisał(a): Trudy akurat miała wcześniej scenę, gdzie nie podobał jej się fakt pacyfikacji rdzennych mieszkańców i rozpieprzenia w drzazgi ich domu, co zakończone było nie oddaniem ani jednego strzału i zawinięcie się w środku akcji do bazy. Dziwne, że nie zostały wyciągnięte przeciwko niej jakieś konsekwencje, ale ludzie na Pandorze to chyba bardziej najemnicy, niż żołnierze, więc może dlatego olano temat. Przydałaby się z jeszcze jedna scena, gdzie odcinają ją od wypłaty i zawieszają w służbie, albo karzą spierniczać na ziemię.

Jake w trakcie przylotu na Pandorę mówi wyraźnie, że ci ludzie to byli marines, a teraz są najemnikami. Widać, że panuje tam normalna hierarchia szarż i takie tam struktury wojskowe. Trudy istotnie odlatuje z misji mówią "I didn't signed up for this shit".  lecz po tej akcji nie ma żadnego przełącznika, który uzasadniłby jej ogromne poświęcenie dla kompletnie obcych ludków. Jak już napisałem wyżej: dostrzegam tutaj skrót scenariuszowy i pewien zgrzyt w całości.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Może to jest jakieś wyjaśnienie? Oczko

PS. tylko czemu w tym wątku się o tym gada to ja nie wiem.

Odpowiedz
Bo ten wycięty romans jest ciekawszy od fabuły Avatara 2?

Odpowiedz
Debryk wparował i zaczął gadać jak to koleś który stracił w wypadku osobowość i niebieska blachara są super postaciami, ale latynoski transwestyta już nie. Potem już samo poszło.

Odpowiedz
a, no to zapomniałem o tym nieistniejącym wątku. Nie było tematu.

Odpowiedz
Pierwsze Twitterowe reakcje.

https://collider.com/avatar-2-reactions-reviews-is-it-good/

Oczywiście do przewidzenia. Pozytywne. Bardzo chwalony jest za realizację.

W innym miejscu widziałem też narzekania. Na... fabułę, która wali kliszami. W sumie też do przewidzenia. Już trailery pachniały tylko nieco bardziej skomplikowanym remakiem jedyneczki. Ja to przeżyję. W czasach gdy robią taśmowo te Marvel/DCki to chyba będzie mój najmniejszy problem z tym filmem.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon