Stały bywalec
Liczba postów: 2,176
Liczba wątków: 14
Na razie są cztery recki wstępne i jest zachwyt z naciskiem na "miazga". Jedna jest też z zachwytem, ale z naciskiem na czas trwania.
Film - wg recek - ma zajebisty i rozbudowany wstęp oraz środek settingu do akcji, który niektórych może znudzić (Collider tak wskazuje) oraz trzeci akt w postaci godzinnej napierdalanki. Trzeci akt wg wszystkich rozjebie system i jest totalny ogień. Z tych czterech recek oraz z przedpremierki wychodzi jeden jasny przekaz, że Jim nie stracił 13 lat, tylko znów zrobił przełom wizualny.
Czytałem już krótką reckę gościa, który po prostu przyznał się "chciałem, aby Cameron się wyjebał z rowerka. Ale to Cameron sprawił, że wyjebałem się z krzesła w kinie".
Na tę chwilę my name is Mulder and "I Believe".
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
08-12-2022, 07:54
Stały bywalec
Liczba postów: 10,232
Liczba wątków: 5
Oj ludzie ludzie, kiedy wy się nauczycie, że te recenzje wstępne są opłaconą częścią kampanii promocyjnej?
08-12-2022, 07:59
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,230
Liczba wątków: 29
(08-12-2022, 07:54)Debryk napisał(a): Na razie są cztery recki wstępne i jest zachwyt z naciskiem na "miazga". Jedna jest też z zachwytem, ale z naciskiem na czas trwania.
Nikt się nie spodziewał takich recenzji. Nikt
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
08-12-2022, 08:08
Stały bywalec
Wiadomo, że pierwsze będą pozytywne. Jaram się jak Pompeje  i bez nich. Jim to nie jest ogórek, który zakopał się w piwnicy z Mangą, żeby się masturbować te trzynaście lat do własnego marzenia. Jest wizjonerem i jeśli nie ma jakiejś demencji, to dostarczy.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
08-12-2022, 08:28
.
Liczba postów: 27,558
Liczba wątków: 60
(08-12-2022, 07:59)Albertino napisał(a): Oj ludzie ludzie, kiedy wy się nauczycie, że te recenzje wstępne są opłaconą częścią kampanii promocyjnej?
A jaki był, jest odbiór jedynki? Zasadniczo bardzo pozytywny, nawet nie opłaceni recenzenci oraz zwykli widzowie się spuszczali (Mental dawał 10/10 dopóki presja toksycznej męskości nie pozwoliła mu doceniać filmu o niebieskich kotkach  ), innym się po prostu podobało, inni narzekali, więc czemu teraz nie wierzysz, że zachwyt może być szczery? Przecież to trochę inny film, inna sytuacja niż w przypadku Marveli, gdzie recenzenci pokazów premierowych widzą trzy razy rocznie najlepszy film w historii MCU 
Wg mnie dwójka będzie na tym samym poziomie, co jedynka, a że dla każdego będzie to oznaczać co innego, to i opinie będą różne.
08-12-2022, 10:23
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,271
Liczba wątków: 5
(08-12-2022, 10:23)simek napisał(a): A jaki był, jest odbiór jedynki?
Ale to tak jakby inne czasy były. Gdzie recenzenci jeszcze mieli resztki przyzwoitości i niezależności. Dzisiaj tylko trzęsą dupami przed Molochem i liczą zera na koncie.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
08-12-2022, 10:27
.
Czy ja wiem? Coś niebezpiecznie blisko przesuwasz granicę "starych, dobrych czasów", ich w 2009 już przecież nie było
08-12-2022, 10:37
Stały bywalec
Simek, tylko jedynka wywaliła error u odbiorców. Czegoś takiego jeszcze NIKT nie widział. To było przeżycie. Nawet jeśli wg niektórych fabuła słabowała, to wizualia ryły beret dosłownie. Zaś 3D wyj3bało w kosmos. Nie ma żadnego porównania w tym temacie. Film przełomowy pod każdym względem technicznym. Więc nie ma co tutaj próbować mierzyć się z 2009 vs 2022 i odbiorem jedynki vs kontynuacja po latach. Bardzo nie wierzę, że Jim przebije lub co najmniej dorówna temu efektowi.
08-12-2022, 10:59
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,851
Liczba wątków: 4
Mysle, ze te recki nie sa specjalnie pompowane za kase. Cameron sobie pierdoli pod publiczke o jakiejs tokscznej meskosci, ktora sam przez twardo dekady trenowal na planie swoich filmow, ale to jest ciagle koles, ktory nie ma zlego filmu na koncie. Piranii 2 nie licze, z oczywistych powodow. I to jest rezyser-geniusz, jezeli mowa o przemyslanym kinie akcji. Jest tak jak sie spodziewalem, film ma premiere za jakis tydzien, a kampania promocyjna to w zasadzie teaser i jeden malo mowiacy trailer, ktory pokazuje fragmenty z waskiej czesci filmu. Caly spektakl zostaje na seans, a Cameron i spolka licza na kinowe doznania-zachwyty i viralowa pompe. Nie wiem jak wy, ale ja sie nie obraze jezeli bedzie zajebiscie. Jasne, wszystko ciagle w sosie new age'owego, hipisowskiego pierdololo i z cala masa przeciagnietych native-przeslodzonych "pacz jak my to kochamy przyrode i zyjemy w balansie natura", ale tu zaskoczen brak.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
08-12-2022, 11:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2022, 11:13 przez Bucho.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,988
Liczba wątków: 0
(08-12-2022, 11:12)Bucho napisał(a): kampania promocyjna to w zasadzie teaser i jeden malo mowiacy trailer, ktory pokazuje fragmenty z waskiej czesci filmu. Caly spektakl zostaje na seans
Albo to, albo film jest po prostu ubogi i nie było czego pokazać na zwiastunach. Na dwoje babka wróżyła.
08-12-2022, 11:25
Stały bywalec
Bucho dobrze prawi: wszystkie filmy Camerona to Cameron/10 i trailery (dwa na krzyż) pokazują tyle, co nic.
08-12-2022, 11:30
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,851
Liczba wątków: 4
(08-12-2022, 11:25)al_jarid napisał(a): (08-12-2022, 11:12)Bucho napisał(a): kampania promocyjna to w zasadzie teaser i jeden malo mowiacy trailer, ktory pokazuje fragmenty z waskiej czesci filmu. Caly spektakl zostaje na seans
Albo to, albo film jest po prostu ubogi i nie było czego pokazać na zwiastunach. Na dwoje babka wróżyła.
Ubogi w co, sceny?  Mysle, ze nawet gdyby tam nie bylo scen akcji (a jest godzinna bitwa, tak jak w jedynce) to i tak byloby z czego wybierac. W trailerze widac sporo z tej plazy i troche z dzungli. Spokojnie. To bankowo przemyslana decyzja.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
08-12-2022, 11:53
.
(08-12-2022, 11:25)al_jarid napisał(a): Albo to, albo film jest po prostu ubogi i nie było czego pokazać na zwiastunach. Na dwoje babka wróżyła.
Tak, na pewno Cameron przez 13 lat nad tym pracował, żeby stworzyć film ubogi. Fabuła może być marna, ale na bank będzie na co popatrzeć.
08-12-2022, 11:57
Agent Putina
Liczba postów: 4,331
Liczba wątków: 21
simek napisał(a):Mental dawał 10/10 dopóki presja toksycznej męskości nie pozwoliła mu doceniać filmu o niebieskich kotkach 
Nie wytrzymałem, musiałem jednak to znaleźć. Kiedyś to były czasy. Pośmiejmy się jeszcze raz:
Pijący Latte Hipsterski Metroseksualista napisał(a):najbardziej rozpierdalające łeb widowisko wszech czasów.
powinniście zobaczyć wyraz mojej twarzy po seansie - taką minę musi mieć ateista, gdy ujrzy na własne oczy Boga.
Avatar przerósł moje najśmielsze oczekiwania i wyobrażenia.
pułkownik Quaritch i końcowa walka z Jake'em przy kontenerze to morderstwo pierwszego stopnia dokonane przez Camerona na mojej osobie.
jak wyjeżdżaliśmy z kina, przy rogatce pomyliłem bilety i dałem parkingowemu zamiast świstka bilet kinowy i facet do mnie tekst: "panie, pan jest nieprzytomny czy co?"
o man co za film...
podejrzewam, że nawet gdyby dr Grace Augustine ściemniała przez pół godziny o globalnym ociepleniu, a u dołu ekranu pojawił się numer konta Ala Gore'a z prośbą o uiszczenie po seansie stosownej wpłaty na ratowanie planety, to nie zaniżyłoby to oceny końcowej.
a ocena końcowa wynosi 10/10 - za wszystko.
chcę zobaczyć w mitycznej technologii 3D Aliena 5!
Ja wtedy dałem temu 7+ i z perspektywy czasu byłem nadzwyczaj szczodry.
08-12-2022, 15:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2022, 15:31 przez Paszczak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Pamiętam tego posta
Jeszcze dowód wizualny:
.
08-12-2022, 15:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2022, 15:34 przez srebrnik.)
Stały bywalec
Liczba postów: 18,478
Liczba wątków: 148
To jest jak wyciąganie tweetów hollywoodzkich gwiazd sprzed lat
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
08-12-2022, 15:36
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Nie wytłumaczy się z tego
Kancelkulturować Mentala!
08-12-2022, 15:47
Stały bywalec
Liczba postów: 866
Właśnie słuchałem opinii osoby, która jest bardziej godna zaufania niż goście jak ten łysy z Collidera, który za pewną sumę lub upominki wystawi najwyższą ocenę każdego filmu.
No więc podobny film ma beznadziejne dialogi (czyli tak jak pierwsza część) wywołujące śmiech i posiada wady typowe dla filmów Camerona. I to całe mnóstwo. Ale nie jest nudny i promuje wartości rodzinne i takie tam i ludziom powinien się podobać.
08-12-2022, 16:09
Agent Putina
Liczba postów: 4,331
Liczba wątków: 21
Niech zgadnę, Chris Gore.
08-12-2022, 16:26
Stały bywalec
Liczba postów: 866
No ba. I na tym koniec. On jeszcze na kilku streamach powie dokładnie to samo i... tyle póki co bo pierwsze recenzje to jest coś czego nie traktuje poważnie i jest może jedna czy dwie osoby o których wiem, że wypowiedzą się szczerze nawet jeśli nie będę się zgadzał (drugą jest Robert Meyer Burnett, który poza Star Trekiem interesuje się z grubsza tymi filmami co ja i wszystkie interakcje online jakie z nim miałem były bardzo miłe, ale który ma tendencje do dawania się ponosić pozytywnym emocjom jak coś obejrzy po raz pierwszy).
08-12-2022, 16:34
|