Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
(12-12-2022, 12:58)simek napisał(a):
(12-12-2022, 12:47)Dirk napisał(a):
(12-12-2022, 12:40)srebrnik napisał(a): Cameron się skończył na Terminatorze 2, gdzie zrobił familijny rimejk jedynki i chciał na tym zbić hajs. Od tego czasu nie można traktować go w ogóle jako filmowca

A "True Lies"? To świetny film.
Avatar jest lepszy od True Lies. Może, gdybym zobaczył w kinie na premierze to miałbym cieplejsze odczucia, ale obejrzałem pierwszy raz gdzieś w 2010 i to przecież dosyć przeciętny sensacyjniak.

True Lies uwazam za wyborny pastisz kina bondowsko-szpiegowskiego i genialne wymieszanie akcji oraz komedii w jednym filmie. Jak to u Camerona, masa rzeczy wyprzedzajacych swoje czasy i film, ktory do dzis jest zlotym standardem na poziomie rezyserii scen akcji.

(12-12-2022, 12:44)Dr Strangelove napisał(a): A tak w ogóle to strasznie przereklamowany gość. Wątpię czy bym go wcisnął do top 50 topowych reżyserów.

Jak dla mnie scisla czolowka rezyserow kina blockbustero-popcornowego. W sumie pierwsze miejsce, na drugim John "co sie stalo z moja kariera" McTiernan, na trzecim Spielberg.

Na Avatara ide, a jak! Hajpowalem powrot Camerona podczas Avatara i choc bylem z lekka zawiedzony (jak dla mnie jego najgorszy film, choc to nadal takie solidne 7/10) to ciekaw jestem, co tam Cameron wysmazy. Po trailerach jeszcze za duzo nie wiadomo, choc poziom blekitu juz teraz wydaje sie poza skala. Pewnie znow beda banaly i komunaly, plus fajna bitka na koncu. Zawsze to os innego niz kolejny Marvel, takze luz, a jak Avatar 2 okaze sie lepszy niz jedynka to w ogole bedzie spoko.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
ciekawa rzecz mnie uderza w przypadku Avatara 2:
Nie ma nachalnej reklamy. Ot, coś tam się sponsorowanego pojawi (link z Heliosa i Cinemacity kilka razy w sieci) a tak to 99% to materiały traktujące o avatarze, ale po prostu jako ciekawostce czy nawet wydarzeniu. Normalnie samonakręcająca się spirala hajpu, bo to Cameron, bo po latach, bo to kontynuacja wielkiego widowiska. Pisze o rodzimym rynku. W tej chwili od trzech dni mam nadstan wszelkiej maści materiałów z każdego zakątka sieci, od branży filmowej po wysokieobcasy, RP, wyborczą itd. Tego serio jest od zaj3bania i widać, że to ludzi ciągnie do Camerona, w sensie prasę bo podpinają się pod wydarzenie, a nie Cameron leci z wydarzeniem do prasy. Najs Duży uśmiech
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Corn napisał(a):Pora wysłać robota w przeszłość, żeby odstrzelił Jamesa zanim zostanie filmowcem.
To kolega nie wie? Sam "Cameron" jest robotem z przyszłości który zabił prawdziwego Jamesa Camerona i zajął jego miejsce. Dlatego jego scenariusze są takie odtwórcze i mechaniczne.

Odpowiedz
[Obrazek: kitty-forman-debra-jo-rupp.gif]
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Cameron nie umie w pioro, albo inaczej, umie, ale no wlasnie, bardzo mechanicznie, bo u niego ta mechaniczna precyzja jest najwazniejsza i to, w polaczaniu z jego okiem do rezyserii (zwlaszcza scen akcji) sie po prostu sprawdza. Do Titanica to mi nie przeszkadzalo, ale w Avatarze to juz zwyczajnie bylo zbyt wyrazne. Scenariuszowo pierwszy Avek byl spozniony o przynajmniej dwie dekady.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(12-12-2022, 12:58)simek napisał(a): Avatar jest lepszy od True Lies. Może, gdybym zobaczył w kinie na premierze to miałbym cieplejsze odczucia, ale obejrzałem pierwszy raz gdzieś w 2010 i to przecież dosyć przeciętny sensacyjniak.

"True Lies" to przeciętniak a "Avatar" to co niby jest?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(12-12-2022, 13:10)Bucho napisał(a):
(12-12-2022, 12:58)simek napisał(a):
(12-12-2022, 12:47)Dirk napisał(a):
(12-12-2022, 12:40)srebrnik napisał(a): Cameron się skończył na Terminatorze 2, gdzie zrobił familijny rimejk jedynki i chciał na tym zbić hajs. Od tego czasu nie można traktować go w ogóle jako filmowca

A "True Lies"? To świetny film.
Avatar jest lepszy od True Lies. Może, gdybym zobaczył w kinie na premierze to miałbym cieplejsze odczucia, ale obejrzałem pierwszy raz gdzieś w 2010 i to przecież dosyć przeciętny sensacyjniak.

True Lies uwazam za wyborny pastisz kina bondowsko-szpiegowskiego i genialne wymieszanie akcji oraz komedii w jednym filmie. Jak to u Camerona, masa rzeczy wyprzedzajacych swoje czasy i film, ktory do dzis jest zlotym standardem na poziomie rezyserii scen akcji.  

O, to to!

Sprawdzimy jak bardzo można zagnieżdżać cytaty? Duży uśmiech

(12-12-2022, 13:06)Corn napisał(a): Cameron się skończył na scenariuszu do Rambo 2, kamery w ogóle nie powinien tykać. Heloł. Pora wysłać robota w przeszłość, żeby odstrzelił Jamesa zanim zostanie filmowcem.
Nieprawda! Cameron skończył się na malowaniu mate pattingów do "Ucieczki z Nowego Yorku". Później to już tylko równia pochyła.
Powinien wrócić do bycia kierowcą ciężarówki!
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(12-12-2022, 12:20)Corn napisał(a): Szanuję tylko tych, którzy jak ja, nawet nie wiedzą kiedy jest premiera Smerfnych Hitów 2. Z jedynki pamiętam tylko migrenę i ziewanie. Dwójka nie zapowiada się lepiej.

Na szczęście wiesz gdzie jest temat o tym filmie i jesteś tak zaangażowany, żeby w nim ogłaszać światu jak bardzo na niego nie pójdziesz Uśmiech

Odpowiedz
Widzę, że tu niektórzy użytkownicy forum lecą z hejtem na Avatara, a są skrytymi fanami cosplejującymi klan najemników "Zakute łby", do którego przyznał się sam Jake Sully! XD XD XD

Odpowiedz
Jadnak Cameron znowu to zrobił!!!
Myślę, że po premierze przez dobry tydzień będą dyskusje o filmie, a nie wojnie, inflacji, LGBT czy o Bogu Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ale o Żydach i Murzynach dalej będą posty?
.

Odpowiedz
(12-12-2022, 14:23)srebrnik napisał(a): Ale o Żydach i Murzynach dalej będą posty?
https://goodfaithmedia.org/a-jewish-reflection-on-the-spiritual-message-of-avatar-cms-15477/

Myślę, że coś się da zrobić Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Będę chodziło na to codziennie w takim razie
.

Odpowiedz
(12-12-2022, 14:04)Craven napisał(a):
(12-12-2022, 12:20)Corn napisał(a): Szanuję tylko tych, którzy jak ja, nawet nie wiedzą kiedy jest premiera Smerfnych Hitów 2. Z jedynki pamiętam tylko migrenę i ziewanie. Dwójka nie zapowiada się lepiej.

Na szczęście wiesz gdzie jest temat o tym filmie i jesteś tak zaangażowany, żeby w nim ogłaszać światu jak bardzo na niego nie pójdziesz Uśmiech
Zluzuj porty, przecież tu sami swoi. Gieferg zawsze pisze, że czegoś nie obejrzy albo nie lubi. Taki lokalny folklor. Cheers Oczko

[Obrazek: james+franco+harry+osborn+spider+man.gif]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bo my po prostu bardziej nie idziemy na ten film niż ci którzy mówili, że nie idą a kupili bilety na przedsprzedaży Uśmiech

Odpowiedz
Były/będą jakieś pokazy dla prasy w Polszy?

Jeżeli ktoś coś wie, to niech mrugnie chociaż 3 razy, czy jest przyzwoicie.

Duży uśmiech

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Dziś będzie prasowy pokaz
.

Odpowiedz
A embargo na recki kiedy schodzi?

Odpowiedz
Pokaz prasowy zaczął się o 10.00. EMBARGO na recenzje obowiązuje do godziny 18:00. Także dzisiaj wieczorem zaczną się pojawiać Oczko
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Na weekend praktycznie nie ma miejsc na seanse IMAX 3D. Sale pełne. Nie licze tych na samym dole.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon