Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
No ja właśnie liczę na zwyżki w pewnych okresach, A2 jest dopiero 2 miesiące niecałe w kinach.

Odpowiedz
wątpliwe, jeszcze ten tydzień i następny ale później

10 luty Consecration, Magic Mike’s Last Dance, Titanic (25th Anniversary)
17 luty Ant-Man and the Wasp: Quantumania
24 luty Cocaine Bear, Jesus Revolution
3 marca Creed III

Odpowiedz
No jest niby Ant-man i Creed, ale reszta jakoś bez szału.

Szkoda, że bez szans na doczłapanie się na 2 miejsce, bo Cameron mógłby mieć top5-top6 filmów w czołówce światowego BO xD

Gdyby tylko nie to Avengers na drugim...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Creed to wygląda na padakę, a Ant-Man to typowy marvel, duże otwarcie i szybkie spadki, tak jest zawsze, żaden marvelowski produkt nie miał długich nóg, druga sprawa, że Ant-Ma i Wasp pomimo premiery w czasie prime MCU zarobiło nieco ponad 600 milionów, teraz zarobi o wiele mniej, bo kogo obchodzi Kang? Nikogo.

Odpowiedz
[Obrazek: anG92W26_700w_0.jpg]

Pykly 2 biliony.

Odpowiedz
słabiutko w USA, w tym tygodniu będzie ok. -43% (~$28M) zatem to chyba kończy temat na tym czy film zarobi $700M w USA

więcej kin, inflacja, ceny biletów 3D - James co poszło nie tak w USA?

Odpowiedz
To wina PiSu

Odpowiedz
(25-01-2023, 20:46)Spoilerowo napisał(a): słabiutko w USA, w tym tygodniu będzie ok. -43% (~$28M) zatem to chyba kończy temat na tym czy film zarobi $700M w USA

więcej kin, inflacja, ceny biletów 3D - James co poszło nie tak w USA?

Pewny jesteś? 600 osiągnął szybciej niż TGM i No Way Home, to dopiero 40 dni od dnia premiery. 

Odpowiedz
NWH przebił $600M w 3 niedzielę a dwójka Avatara w 6 wtorek

obserwuję ten rajd i widzę spore spadki tydzień po tygodniu, no sorry obstawiałem -25% w tym tygodniu a będzie solidne -40%

tak jak wcześniej pisałem może Walentyki Avatarowi pomogą

edit. jebło w 6 tygodniu o -43% ($26.6M) łącznie do dziś $604M

edit 2: mały spadek w ten weekend w USA (-22%) światowo już $2,116B i szykuje się mniejszy tygodniowy spadek, zobaczymy co przyniesie poniedziałek

Odpowiedz
W pierwszej czwórce top wszechczasów Cameron ma 3 filmy Oczko Istota Wody właśnie minęła Force Awakens. Jest to o tyle ciekawe, że Avatar przebił TFA świetnym wynikiem na świecie, przebijając nawet Infinity War. 

Cameron to taki boxoffice'owy troll. Wyskakuje raz na 10 lat z filmem i nokautuje konkurencję. Jestem ciekaw, jak poradzi sobie część trzecia bo pojawi się ona relatywnie szybko.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jutro jeśli będzie luźniej w robocie to mam zamiar przeczesać ten temat w poszukiwaniu prognoz forumowiczów i będę tutaj cytował wypowiedzi w stylu, że Cameron się skończył, marka Avatar jest martwa, nie ma zabawek, nie ma fandomu, więc będzie chujowo i niech się James cieszy jeśli wpadnie miliard z całego świata, a kolejne sequele zobaczymy tak jak świnia niebo Uśmiech

Odpowiedz
A ja popadłem w samouwielbienie i ego mi urosło jak Cameronowi, bo kolejny raz miałem rację, że rozbije bank. Ja zawsze wierzyłem i wierzę w króla świata Duży uśmiech

Odpowiedz
Ta trzecia część a fajny potencjał, szczególnie wizualny, podoba mi się koncept złych Na'vi, "ludzi popiołu" z okolic wulkanów Pandory.

Odpowiedz
Dawno, dawno temu sobieżartowałem, że James planuje cztery sequele, bo to w końcu "Avatar", więc musi po kolei odhaczyć cztery żywioły. Ale teraz ro już nie wygląda jak żart, skoro po Narodzie Wody ma się zabrać za Naród Ognia.

Odpowiedz
Po prostu zżyna z Legendy Aanga Oczko

Ja obstawiałem, że dwójka będzie hitem ale trójka już nie, bo fool me twice, ale nie fool me three times Oczko
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Never bet against James Cameron.

Tirowiec dostarcza za każdym razem, fakt, że pyknął te wszystkie marvele i star warsy sequelem filmu sprzed 13 lat bez cultrual impact jest wciąż niesamowicie intrygujące.

No ale ma sprawdzony sposób, proste filmy, oparte o emocje, wartości rodzinne, coś do czego każdy może się odnieść, bez dziesiątek filmów które trzeba nadrobić, z prostą strukturą, połowa filmu na poznanie bohaterów, druga połowa na rozpierdol i to działa.

Odpowiedz
(30-01-2023, 22:31)simek napisał(a): Jutro jeśli będzie luźniej w robocie to mam zamiar przeczesać ten temat w poszukiwaniu prognoz forumowiczów i będę tutaj cytował wypowiedzi w stylu, że Cameron się skończył, marka Avatar jest martwa, nie ma zabawek, nie ma fandomu, więc będzie chujowo i niech się James cieszy jeśli wpadnie miliard z całego świata, a kolejne sequele zobaczymy tak jak świnia niebo Uśmiech

https://forumkmf.pl/Thread-Sequele-Avatara-2022-2027-re%C5%BC-James-Cameron--4673?page=12

I potem przez kilka stron. Mozliwe, ze byly jeszcze jakies (wczesniej/pozniej), ale akurat to zapamietalem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja od poczatku twierdzilem, ze to bedzie hit. Smialem sie z tych wszystkich prognoz mowiacych o tym, ze Cameron wyjebie sie tym filmem na pysk.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja tam bynajmniej nie wieszczyłem porażki, ale w głębi ducha trochę na nią liczyłem, bo zły ze mnie człowiek Uśmiech

Odpowiedz
w piątek rozpoczął się 8 tydzień i wyniki na dzisiaj to globalne $2,173B

co do rynku USA to tam po 7 tygodniu spadki większe są co drugi tydzień większe i ciekawi mnie dwa najbliższe tygodnie jak sobie film poradzi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon