Filmweb, IMDb, itp. - portale filmowe
To samo widzę. Wchodzę w profil i od razu atakuje mnie trailer. Ponadto parę ważnych dla mnie rzeczy jest skopanych: do tej pory klikałem w datę śmierci, by w prosty sposób dotrzeć do listy umarłych w danym roku, teraz nie ma tak, trzeba włazić do biografii. Chcę skopiować tytuł z filmografii – nie da się, bo całość to link i od razu mnie tam przerzuca. A zakładka „credited with” to już w ogóle nie wiem, gdzie jest (jeśli w ogóle jest). Idźcie w pizdu z takimi udogodnieniami.

Odpowiedz
Filmweb chyba pod wpływem malejących słupków powoli się reformuje na Pudelka. Te dwa przykłady to i tak kropla w morzu. Oni już od dłuższego czasu lepią newsy z gówna.

https://www.filmweb.pl/news/Czy+Harry+Styles+oplu%C5%82+Chrisa+Pine%27a+Pine+m%C3%B3wi%2C+jak+by%C5%82o+%E2%80%93+Filmweb-149787
https://www.filmweb.pl/news/%22Renfield%22%3A+Nicholas+Hoult+jad%C5%82+na+planie+prawdziwe+owady.+Jak+smakowa%C5%82y-149795

Odpowiedz
(02-03-2023, 22:34)Kryst_007 napisał(a): https://www.filmweb.pl/news/%22Renfield%22%3A+Nicholas+Hoult+jad%C5%82+na+planie+prawdziwe+owady.+Jak+smakowa%C5%82y-149795
Kolejny dowód, że Wielki Reset chce nas oswoić z jedzeniem owadów i zakazać normalnego mięska ;).

A Filmweb to już był dawno martwy, więc nie dziwiłbym się poziomem niusów.

Odpowiedz
(02-03-2023, 23:15)OGPUEE napisał(a):
(02-03-2023, 22:34)Kryst_007 napisał(a): https://www.filmweb.pl/news/%22Renfield%22%3A+Nicholas+Hoult+jad%C5%82+na+planie+prawdziwe+owady.+Jak+smakowa%C5%82y-149795
Kolejny dowód, że Wielki Reset chce nas oswoić z jedzeniem owadów i zakazać normalnego mięska ;).

Od dawna :p

Odpowiedz
No I zachęca do tego bogata menda, które wiezie ziemię do przechowania swego zimnego truchła w odrzutowcach, bo hrabiemu trzecia klasa nie przystoi :p.

Odpowiedz
Zaś FW kombinuje. Wrócili do układu strony, przypominającego ten sprzed lat.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nawet spoko, takie kafelki są czytelne. Kiedyś był taki portal, Stacja Kosmiczna, oparty cały na takich kafelkach i bardzo ładnie to wyglądało, schludny minimalizm. W porównaniu z poprzednim layoutem zmiana w końcu na plus. Niech jeszcze wrócą do kolorystyki czarno czerwonej #kiedystobylo
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem, ale teraz naprawdę rzadko na Filmweb chce mi się wchodzić z innego powodu jak wystawienie oceny. Poziom newsów leci łeb na szyję, najfajniejsze programy typu "Na skróty" czy "Dwa oblicza" zakończone, poczta i blogi userów wykasowane, no i właśnie co chwila zmiana designu z prędkością karuzeli. Dopiero człowiek się przyzwyczaja do poprzedniego, a już rzucają mu czymś nowym w twarz. To irytujące.

Tak, wiem Gieferg. Mówiłeś to ;)

Odpowiedz
Już dawno to rzuciłem w cholerę, to samo z hatakiem/naekranie

Odpowiedz
Ale na czymś oceniać trzeba.

Odpowiedz
Nie trzeba.
A jak już musisz to se zrób tabelke w excelu.

Odpowiedz
Już dawno to hobby przepadło u mnie, rzuciłem to wszystko fpisdu, w momencie gdy Filmweb zrobił się kompletnie nieczytelny.

Odpowiedz
Też nigdy nie rozumiałem musu wystawiania ocen na filmzjebie czy gdziekolwiek indziej. Ale kumam, że komuś to potrzebne.

Odpowiedz
Filmweb kiedyś poza trollami oferował ciekawe dyskusję w zakładkach filmów, niecodzienne przemyślenia. Dla mnie tabelka w Excelu to nie to samo, bo nie jesteś wtedy połączony z "większym światem". I ja lubię system gwiazdkowy, bo wiem co dana ilość gwiazdek znaczy dla mnie, wypracowałem sobie z nimi już własną relację. Filmweb miałby wielki potencjał randkowy i towarzyski. Szukasz kolegi - patrzysz czy ma wysoko ocenionego Taksówkarza, Trainspoting, i wiesz że emocjonalnie się dogadacie. Patrzysz czy jakaś samica też ma je wysoko ocenione - unikasz, bo pewnie borderka.

Odpowiedz
Jesteś skarbem tego świata
.

Odpowiedz
Jakby rodzice mi tak mówili to może nie skończyłbym jak skończyłem.

Odpowiedz
A jak skończyłeś?

Odpowiedz
W Choroszczy.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(22-03-2023, 00:13)Kryst_007 napisał(a): Nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem, ale teraz naprawdę rzadko na Filmweb chce mi się wchodzić z innego powodu jak wystawienie oceny.

Czasem dla newsa. Fora są od lat niebywałym śmietnikiem. Z 1 strony, z 2 są miejsca, gdzie hula wiatr. Mam oceny, co chcę obejrzeć, oceny gier. Czasem coś przeczytam. Starczy.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na najfajniejsze dyskusję na Filmweb można trafić na zakładkach mało znanych filmów, tam masz pewność że napiszą coś szczerzy pasjonaci, a nie 100 randomowych Mirków z pełnymi jajami bo Keanu Reeves zrobił fiołka. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem, ale przykład o którym mówię tyczy się dość archiwalnych dyskusji, nie wiem czy dziś jeszcze takie wpisy trafiają na Filmweb. Filmweb jest jaki jest, ale uważam że powinien być dalej popularny, bo to jedna z ostatnich stron nie będąca Fejsbuczkiem, która motywowała ludzi do astronomicznego wysiłku jakim jest założenie konta i komentowanie. I w primie kondycji Filmweba, naprawdę można było odnieść wrażenie że kino jest ogromnym i ważnym w Polsce tematem. Nigdy nie było i nie będzie, ale wtedy można było tak poczuć.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon