12-04-2023, 21:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2023, 21:17 przez Mickey.)
|
Harry Potter
|
|
Wygląda na to, że znaki rozpoznawcze filmów, czyli muzyczny motyw przewodni i wygląd Hogwartu pozostaną niezmienione.
I bardzo dobrze.
Driver jako Snape - tak bym chciał.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
12-04-2023, 21:25
Kolejny dowód na to, że współczesna popkultura zjada własny ogon i zamiast opowiadania oryginalnych historii uskutecznia recykling starych pomysłów. Mają tyle możliwości poszerzenia uniwersum (Durmstrang, Uagadou) to trzymają się tego Hogwartu jak pijany płotu.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood Najlepszy film 2019: Parasite Najlepszy film 2018: Suspiria 12-04-2023, 21:43
Gieferg mode on.
Obejrzałem jakieś 20 minut pierwszego filmu i nigdy więcej nie tknąłem tych filmów. Dlatego mam gdzieś ich uniwersum.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-04-2023, 21:53
Nie wyłączyłeś Gieferg Mode. Teraz będziesz na wszystko narzekał albo miał to w dupie.
12-04-2023, 21:58
Ja w końcu obejrzałem całe osiem i też mam gdzieś :P
Oglądałem z córą (miała wtedy chyba 9 lat) i jakoś jej szczególnie nie zachwyciły, nie słyszałem, żeby cokolwiek później wspominała o Potterze, a jak dostała ksiązki od ciotki to nie zdecydowała się ich czytać. Zdecydowanie bardziej jej ostatnio podeszła Wednesday jeśli chodzi o pokrewne klimaty. krótko mówiąc - Harry Potter sucks big time. 12-04-2023, 22:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2023, 22:37 przez Gieferg.) (12-04-2023, 21:58)yacajackowski napisał(a): Nie wyłączyłeś Gieferg Mode. Teraz będziesz na wszystko narzekał albo miał to w dupie. HA! Po części racja. Myślałem, żeby wyłączyć ale postanowiłem zostawić otwartą furtkę ;)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-04-2023, 23:52
Szczerze powiedziawszy myślałem że to plotki, a jednak okazały się prawdziwe. Ogólnie jestem za, mam tylko taką prośbę, aby serial, przynajmniej wizualnie jak najbardziej różnił się od filmów.
Ta grafika z logo i Hogwartem w tle jest oficjalna? Jeśli tak, to już mi się nie podoba właśnie identyczne logo i indentyczny Hogwart. 13-04-2023, 08:11
no a mnie wzięło tak, że pierwszy raz w życiu oglądam, przebrnąłem przez dwie pierwsze części wyraźnie skierowane do młodszego widza, wczoraj skończyłem Czarę Ognia i dzisiaj lecę dalej
Severus "MYSTA POTA" Snape mój ulubiony bohater jak narazie chociaż akurat mało ma czasu poświęconego w tych filmach 13-04-2023, 09:04 Cytat:Mają tyle możliwości poszerzenia uniwersum (Durmstrang, Uagadou) to trzymają się tego Hogwartu jak pijany płotu.Nawet amerykańska szkoła by się sprawdziła, gdyby cofnąć się bardziej w czasie do Salem i okolic, choć to raczej zbyt ambitny pomysł. No i ja dalej obstaję za serialem o Aurorach, czyli oddziale specjalnym polującym na czarowników i inne takie... coś w stylu Supernatural czy Z archiwum X ale w wersji potterowej miałoby sens i szansę powodzenia, tak sądzę. 13-04-2023, 09:08
I tak się skończy jak z The Rings of Power i tak... Musieliby zrobić coś bardziej kultowego niż oryginał, a to się nie uda, na pewno muszą pozatrudniać duże nazwiska, jak Driver na Snape'a, by przyciągnąć uwagę i wzbudzić ciekawość, ale tak czy inaczej, nie spodziewam się by podeszli do tego odpowiednio, mogą zbytnio olać, albo trzymać się zbyt mocno pierwowzoru i forsować coś co mogło działać w książkach, ale nie koniecznie w live action.
Jestem tylko ciekaw czy będzie czarna Hermiona.
13-04-2023, 09:12 (13-04-2023, 08:11)simek napisał(a): Ta grafika z logo i Hogwartem w tle jest oficjalna? Jeśli tak, to już mi się nie podoba właśnie identyczne logo i indentyczny Hogwart. Tak, oficjalna. To logo jest akurat dość mocno osadzone w świadomości widzów i związane nie tylko z filmami czy książkami, ale też z zabawkami i innymi produktami z marki HP. Sprawa Hogwartu i jego designu wygląda podobnie. To nie tylko filmy, ale także najnowsza gra czy przede wszystkim parki rozrywki. 13-04-2023, 15:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2023, 21:57 przez Mickey.)
No tak, ma to sens.
Ciekawy jestem w takim razie procesu produkcyjnego. Z tego co kojarzę, to część scenografii Hogwartu można sobie gdzieś w Anglii zwiedzać, ale chyba to podobieństwo nie będzie aż tak wielkie, żeby mieli ich ponownie używać przy kręceniu serialu? A skoro tak, to zbudują nowe z przeznaczeniem na najbliższą dekadę? I ogólnie czy mamy tę zapowiedź rozumieć tak, że serial dostał de facto zamówienie na wszystkie siedem(?) sezonów. Byłby to chyba pierwszy przypadek w historii, gdy powstanie tak gigantyczna produkcja, której koniec już znamy. Gdy zaczęto kręcić filmowego Pottera to było pewne na 99,9%, że zostaną zekranizowane wszystkie książki, z taką samą obsadą, ale w momencie premiery Kamienia filozoficznego byliśmy na jakieś 6 lat przed premierą książkowych Insygniów śmierci. 13-04-2023, 15:20
wleciał Książę, pierwsze 30 minut i WTF jaki twist Snape odwalił, nie spodziewałem się, ty draniu! może jeszcze się nawróci, zobaczymy
13-04-2023, 21:48
A ja bym zobaczył coś o takim typie co nazywa się Tom Riddle, jego nauce w Hogwarcie i relacji z Dumbledorem. Może nawet jakichś przygodach, zagadkach do rozwiązania (otwarcie Komnaty Tajemnic) i relacji z przyjaciółmi? Np niejakim Hagridem ;) Taki pre-Harry Potter ;)
13-04-2023, 21:57
https://filmozercy.com/wpis/nowa-hermione-zagra-czarnoskora-aktorka-serialowy-harry-potter-ma-postawic-na-zroznicowana-obsade?fbclid=IwAR2jLVdWe47FQkCDyVcAb7DgekSzybw3AHLXYImDyLpVViwOhCgmjKUsOus
Mhm. Czyli bojkot i cancel po 3. sezonie. I dobrze, nie rusza się świętości brudnymi paluchami.
Youniverse
19-04-2023, 14:00 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Harry Potter and the Deathly Hallows | Lawrence | 428 | 95,641 |
07-06-2023, 09:02 Ostatni post: Bucho |
|
| Harry Potter i Zakon Feniksa | military | 89 | 16,663 |
04-10-2007, 20:45 Ostatni post: Glut |
|