Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Nosferatu (reż. Robert Eggers)
Ale jedno trzeba przyznać, klimacik będzie w tym filmie pierwszorzędny :)

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ten komentarz ma klimacik

Odpowiedz
Wiecie po fotkach jaki będzie klimat? Jak?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: jonah-hill-cut-it-out.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(08-12-2023, 18:05)shamar napisał(a): Wiecie po fotkach jaki będzie klimat? Jak?

W ogóle nie czaisz klimatu

Odpowiedz
Taki klimat wylewa się z tych zdjęć, że nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłaby rezygnacja z kręcenia filmu, bo ten na pewno nie dorówna klimatowi tych zdjęć.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja tam nadal nie widzę tego klimatu. Może rozdzielczość tych fotek jest za mała i brakuje najbardziej klimatycznych pikseli.

Odpowiedz
Bo w tym filmie nie będzie żadnego klimatu, tylko klimacik. W ogóle taki powinien być polski tagline na plakacie - "Nosferatu". Jest klimacik.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(08-12-2023, 22:18)slepy51 napisał(a): Bo w tym filmie nie będzie żadnego klimatu, tylko klimacik.
No dokładnie! Gdybyś tego nie napisał, ja bym musiał.

Odpowiedz
(08-12-2023, 22:18)slepy51 napisał(a): W ogóle taki powinien być polski tagline na plakacie - "Nosferatu". Jest klimacik.

Znając wyczyny polskich dystrybutorów, to pewnie bardziej: "Nosferatu: Taki mamy klimat".

Odpowiedz
Ja obstawiam "Żywot Nosferatu", "Krótki film o Nosferatu" i klasyczny "Jak zostać wampirem? Czyli Nosferatu".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Z dziesięć czy piętnaście lat temu niechybnie dostalibyśmy "Nosferatu. Historia prawdziwa".

Odpowiedz
Ta premiera to chyba miała być pierwotnie wcześniej. Bo nie widzę za bardzo sensu wypuszczać te teasujace foty już na rok przed. Coś tam nawet mówiono, że to może ominąć kilka ważniejszych festiwali.

A co do samych zdjęć to trochę meh jak dla mnie. Pamiętam, że Eggers kiedyś mówił, iż w którymś momencie miał pomysł, żeby to zrobić wizualnie w stylu SinCity i trochę żałuję, że jednak nie poszedł w takim kierunku.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(09-12-2023, 00:42)al_jarid napisał(a): Z dziesięć czy piętnaście lat temu niechybnie dostalibyśmy "Nosferatu. Historia prawdziwa".

My śmieszkujemy, a kiedyś w PRLu rumuński film o Wladzie Palowniku - Vlad Tepes sau adevarata viata a lui Dracula (1979) został w polskich kinach przetłumaczony jako Prawdziwe życie Drakuli:
[Obrazek: 3bdc1ae4c54956de6dfa23afa4.jpeg]

Odpowiedz
Niech dadzą tytuł "Nosferatu, czyli przepraszam, ale pańskie zęby tkwią w mojej szyi". Taki hołdzik dla jednego z bardziej klimatycznych filmów o wampirach ;)

Odpowiedz
(27-01-2023, 00:43)Kryst_007 napisał(a): Dafoe w obsadzie...

Super było to, że Dafoe grał razem z nimi.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Może nie gra razem z nimi, ale jest czwarta fota, jest klimacik.

[Obrazek: Nosferatu-121423-010970890f324f4c941fe6b9e36ecbfa.jpg]

Odpowiedz
Nie gra, ale najwyraźniej śpiewa. Nie wiedziałem, że to ma być musical. Zastanawiałem się co po arcydziele Herzoga można wnieść świeżego do tematu.
Poza klimacikiem, naturlich.

Odpowiedz
Pszeste wasze gupie żarty kryst sie od nas otcioł :(
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To może być ukłon w stronę London After Midnight. Eggers powiedział, że zdjęcie Maxa Schreka w magazynie filmowym rozpoczęło jego fascynacje kinem niemym, więc pewnie będzie sporo nawiązań. Oryginał jest cudowny, mój ulubiony niemy film i chyba mój ulubiony Dracula (który idzie w swoją stronę tak jak pewnie ten film pójdzie i niewiele w nim będzie z pierwowzoru Stokera). Film taki jak ten z 1922 roku w nowoczesnym wydaniu i to takiego reżysera to może być nowy numer 1. To będzie pierwszy horror, jaki zobaczę w kinie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon