Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,714
Liczba wątków: 5
Niby dopiero jeden odcinek za mną, niby to samo, niby jest śmiesznie, ale chyba ta formuła się już wyczerpuje.
Clarkson był fajny jak zaczynał i ta jego nieporadność i kiepska wiedza miała sensu i autentycznie bawiła.
Tutaj w trzecim sezonie zaczyna robić za wioskowego głupka. Ta akcja z maszyną do jeżyn i tym murkiem. Potem zdziwienie, że dżem musi mieć odpowiedni skład, że są przepisy które wymagają to i tamto, że słoiki trzeba wysterylizować...
Pożyjemy zobaczymy, ale marnie to widzę.
PS. No kurde, przecież jest osobny temat o farmie. Co Ty raven robisz :D
Może jakiś moderator przeniesie te kilka wpisów?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
05-05-2024, 12:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2024, 09:53 przez Dr Strangelove.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,057
Liczba wątków: 43
Przeniesiono. Swoja drogą ciekawe że ciągle jestem u władzy. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
06-05-2024, 19:08
Black Women Forever
Liczba postów: 2,857
Liczba wątków: 4
Czytam opis tego programu w Waszych postach i nie dowierzam. Ale jakiś utajony fenomen musi w tym być, skoro Clarkson wykręcił na tym ponad trzy sezony. Wiem że nic nie wniosłem, ale czytam tak sobie post Doktora i nie dowierzam w ten opis.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
06-05-2024, 21:30
Miss Avatara 2016
(06-05-2024, 19:08)SonnyCrockett napisał(a): Przeniesiono. Swoja drogą ciekawe że ciągle jestem u władzy. ;)
O, dziękuję :)
Chociaż jeden poważnie traktuje swoją pracę, bo reszta to tylko po pienionżki do kasy i w dupie mają obowiązki :(
Ale w co nie dowierzasz Ted?
Milioner bawi się w rolnika i jeszcze mu za to płacą. Sam bym się pobawił :)
06-05-2024, 21:34
.
Liczba postów: 27,819
Liczba wątków: 62
(06-05-2024, 21:30)Ted napisał(a): Czytam opis tego programu w Waszych postach i nie dowierzam. Ale jakiś utajony fenomen musi w tym być, skoro Clarkson wykręcił na tym ponad trzy sezony. Wiem że nic nie wniosłem, ale czytam tak sobie post Doktora i nie dowierzam w ten opis.
W sensie oglądałeś i uważasz, że to marne i dziwisz się czemu tylu ludziom się podoba?
07-05-2024, 08:51
Fhtagn
Liczba postów: 5,354
Liczba wątków: 9
Cytat: Co Ty raven robisz
Drobna pomyłka, no, już naprawiono!
A sezon mocno reżyserowany, zwłaszcza przy płocie i w lesie (tama, "ratunek" drzewa), na szczęście ze świniami jest dużo lepiej, no i dochodzi też starcie z urzędasami też, chociaż bezpośrednio go nie było widać, to jest relacja jednej z pracownic Clarksona, tej od foodtracka i urzędniczy oficjalny list.
07-05-2024, 09:14
Miss Avatara 2016
No ja też już obejrzałem te 4 odcinki co wrzucili. Nadal się fajnie ogląda bo Clarkson po prostu pasuje do roli gościa, który wszystko wie najlepiej i ma duszę chłopca, który chce się pobawić jakąś maszyną nie ważne jak bardzo jest to bez sensu.
Mimo wszystko jednak formuła powoli się dla mnie wyczerpuje. To co działało w pierwszym sezonie w trzecim już działa niekoniecznie. Wątek ze świniami najlepszy, brak Geralda mocno doskwiera, mam nadzieję, że chłop się z tego wyliże.
Na razie takie 6/10 a pierwsze dwa sezony to solidne i mocne 8/10 i pierwszorzędna rozrywka.
No i człowiek tak sobie zwykle myśli, że u nas to koszmar, wszędzie urzędasy, które podcinają skrzydła i są bezsensowne przepisy. Miło jest zobaczyć, że nie tylko u nas jest chujowo :D
07-05-2024, 09:46
Fhtagn
![[Obrazek: please-bring-her-back-clarkson-s-farm-fa...s-show.jpg]](https://static1.srcdn.com/wordpress/wp-content/uploads/2025/05/please-bring-her-back-clarkson-s-farm-faces-backlash-after-harriet-cowan-leaves-show.jpg)
Kolejny sezon i ogromna zmiana, bo Kaleb zniknął robiąc "karierę", a w jego miejsce pojawiła się dziewucha z powyższej fotki, Harriet i... ta świeża krew działa. Przynajmniej przez parę odcinków, bo potem wjeżdża totalna reżyserka i no w sumie nuda, bo tym razem Clarkson chce prowadzić pub jako "uzupełnienie" farmy, co jakoś tak niezbyt mi pasuje do całości, wolę oglądać jak się męczy ze świniami, krowami czy - uwaga - bykiem, niż łazi po opuszczonych barach cholera wie gdzie i szuka fajnego lokalu. Masz człowieku sklep, knajpkę i farmę, trzymaj się tego, a nie kombinujesz!
No i jest cameo starej ekipy! May powraca, ma scenkę na kamerce jak opowiada o formalnościach związanych z prowadzeniem baru, a Hammond chce oskubać Clarksona z kasy przy renowacji traktora.
31-05-2025, 18:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2025, 18:12 przez raven.second.)
Miss Avatara 2016
Właśnie zauważyłem, że dali 4 sezon.
Zasiadam więc z duszą na ramieniu i pięknymi wspomnieniami z pierwszych dwóch sezonów.
11-06-2025, 20:22
Miss Avatara 2016
No obejrzałem. Na początku na raty, zmuszałem się trochę ale potem się jakoś rozkręciło i dojechałem bezboleśnie do końca.
Jest to z pewnością lepsze niż sezon trzeci ale oczywiście nie dorównuje dwóm pierwszym sezonom. Formuła się niestety wyczerpuje, chociaż ktoś tam stara się trzymać to w ryzach i mamy zdecydowanie mniej irytująych rzeczy - Niech Jeremy zrobi coś głupiego to będzie kupa śmiechu.
Otwarcie tego pubu niby daje coś nowego i świeżego, ale w sumie co mnie to? Ja chcę program o farmie, o zbiorach, o orce, o kłopotach z ciągnikiem, o walkach z borsukami, o wpadaniu do szamba, o świniach, kurach i uprawie wasabi w małym strumyczku.
A tak to pójście na łatwiznę, bo wiadomo, że jak będzie "pub Clarksona" to ludzie będą walić tłumami jak do sklepu, żeby potem napisać o tym na instagramie - byłem w pubie Clarksona było super/chujowo. A ekipa będzie miała masę różnych kłopotów, bo nie działa prąd, albo parasole do ogródka kosztują tysiące dukatów.
Na plus, że ta dziewoja ze zdjęcia która się podobała ravenowi ma bardzo małą rolę i później większość robi stary, dobry Caleb. Sorry, ale widać od razu, że to jakaś instagramowo-onlyfansowa rolniczka lambadziara.
Można obejrzeć ale to już niestety cień dawnej farmy.
PS. Chwalebnie Clarkson chce, żeby wszystko co podają w pubie było lokalnego pochodzenia, natomiast skutkuje to tym, że na przykład mają lokalny, brytyjski pieprz, który kosztuje jakieś chore pieniądze. Przy okazji coś tam czytając o programie dowiedziałem się że James May też ma swój pub gdzieś tam w Anglii.
19-10-2025, 14:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2025, 15:14 przez Dr Strangelove.)
Fhtagn
Chaotyczny zwiastun kolejnego sezonu,
18-05-2026, 13:28
Miss Avatara 2016
Obejrzałem I odcinek. Szału nie ma, ale tragedii też. Niestety o rolnictwie już jest coraz mniej, głównie o pubie i takie tam.
Najlepsza jest sekcja nieżywej owcy. Całość jest obrzydliwa i obrzydliwie śmieszna.
Przygnębiające przypomnienie jak zjebane są rządy współczesnej Europy które wykończą naszą cywilizację w imię nienawiści do własnych społeczeństw, też się niestety znalazło. Przynajmniej spalili kukłę tego klauna Starmera.
Takie tam 5-6/10
03-06-2026, 23:08
Fhtagn
Dwa odcinki za mną, ale zgadzam się. Była szansa na coś innego, patrząc na samego Clarksona i jego problemy zdrowotne, gdyby poszedł na drugi plan i wszystko spadłoby na barki Lisy, Kaleba, Charliego i cholera, nawet Harriet mogłaby powrócić byłoby ciekawiej, inaczej, a tak... no, przynajmniej ogląda się bezboleśnie.
W szoku byłem jak podczas sekcji rozcięto jelita i wylało się gówno, chcę więcej takiego naturalizmu :)
04-06-2026, 11:01
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,217
Liczba wątków: 4
(03-06-2026, 23:08)Dr Strangelove napisał(a): Przynajmniej spalili kukłę tego klauna Starmera.
The burning of Jewish effigies is an antisemitic phenomenon that has occurred historically and in modern times, often drawing international condemnation. These incidents generally fall into two categories: folk festivals and explicitly antisemitic protests.
:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
04-06-2026, 11:29
Miss Avatara 2016
(04-06-2026, 11:01)raven.second napisał(a): nawet Harriet mogłaby powrócić byłoby ciekawiej, inaczej, a tak...
Boże nie, nie trawiłem jej straszliwie. Typowy instagramowy szon.
Już i tak gościnne występy gwiazd są, no może nie jakieś strasznie słabe ale przeciętne - O hej patzrcie Oscar Piastri będzie jeździł traktorem a do pubu udało nam się załatwić występ The Corrs.
Niech wróci do siania, kopania jeziorka dla pstrągów albo do walki z borsukami!
04-06-2026, 11:43
Fhtagn
Cytat: Niech wróci do siania, kopania jeziorka dla pstrągów albo do walki z borsukami!
T A K, pragnę tego.
04-06-2026, 11:58
Miss Avatara 2016
Nie no kurwa jakie to jest przygnębiające, gdzie ludzie protestują, na swojej, własnej ziemi, gdzie żyją od wielu pokoleń przeciwko swojemu rządowi, który chce ich zniszczyć. A chcą tylko uprawiać ziemię, produkować żywność i żeby ta ich wioska była taka jak 20 i 100 lat temu.
Zamiast tego ściągają masowo III świat, który potrafi tylko niszczyć i pasożytować.
Praktycznie cały wiec to sami biali ludzie. Ja pierdolę, no można się zdołować na maksa.
- Potrzebujemy grotę.
- Co?
- Potrzebujemy świąteczną grotę.
- Grotę???
- Spokojnie, miałem przebłysk geniuszu.
Clarkson jest po prostu idealny do takich scenek :)
Oczywiście, żeby zatrudnić kogoś do roli Mikołaja w szopce na święta musisz spełnić jakieś niebotyczne wymagania biurokratyczne, ale ściąganie tysiącami dzikich Pakloi i Murzynów odbywa się jak wiemy bez żadnych problemów.
Trudno tu uciec od polityki...
- I nie zapytałeś jaki ma udźwig?
- Nie, uznałem że wygląda fajnie
- Mam też robota do siania i pielenia
- Ale ten poprzedni sieje i pieli
- Ale nie cebulę i buraki
- Nie uprawiamy cebuli i buraków
- Ale będziemy
- Dlaczego?
- Bo ta maszyna uprawia buraki i cebulę
- Dziwnie jest opuścić Anglię
- Jeszcze nie wyjechaliśmy
04-06-2026, 12:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2026, 15:00 przez Dr Strangelove.)
Fhtagn
Cytat:- Dziwnie jest opuścić Anglię
- Jeszcze nie wyjechaliśmy
Scenki w tunelu i dyskusje o powietrzu też niczego sobie :)
Cztery odcinki za mną i jest dobrze. Nie wybitnie, ale dobrze, a targi sprzętu i cały ten rolniczy, nowoczesny i pełen technologii świat jest fascynujący - holenderski farmer z gigantyczną halą pełną w której parkuje ciągniki warte fortunę i dziesiątki tysięcy ton ziemniaków czy pływająca, mleczna farma to coś co mi autentycznie imponowało, a potem było tylko lepiej. I nawet pub nie irytował, bo niby wedle angielskie prawa można zająć kawał ziemi by robić sobie wyścigi XD
Ale na pożegnaniu świnek to się autentycznie wzruszyłem.
04-06-2026, 18:31
Miss Avatara 2016
I ja skończyłem. Po kiepskim trzecim sezonie i nijakim czwartym jest naprawdę nieźle. Całość zleciała szybciutko i dała naprawdę sporą przyjemność. A już się obawiałem, że będzie chujowizna.
Szkoda, że Geralda jest tak mało, ale widać, że chłop już jest mocno zmęczony i pewnie nie może za dużo występować.
Spokojnie 7/10 za pierwszą połowę sezonu.
04-06-2026, 19:41
|