Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
sceny IMAX, kręcone superfajnąmegawypas kamerą, dodatkowe efekty itd

bolesny cios dla kina ogólnie. dodatkowe sceny kręcone tylko po to, żeby fajnie wyglądały. szkoda, że dzieją się takie rzeczy.

Mierzwiak, masz rację. film nakręcony pod IMAX to kwestia czasu, ale idąc wskazanym tropem, to będzie to film mający efekotwne sceny. tylko efektowne sceny. nie będzie nawet fabuły, ale..... będą efektowne sceny!

Dlatego tak bardzo ciekawi mnie Avatar. Film zapowiadany jest jako rewolucyjny pod względem formy, mam jednak ogromną nadzieję że będzie tam przede wszystkim dobra historia i bohaterowie. W końcu to Cameron.

Bay niech sobie kręci fajnych scen ile chce, ten pan już się niczego nie nauczy i będzie do końca życia robił to, co robi. Obawiam się tylko, że jeśli znowu sceny akcji będą tak klaustrofobiczne jak w pierwszym filmie, w wielkim formacie będzie to tym bardziej nieoglądalne.

Czytałem gdzieś, że po Avatarze Cameron chce zrobić jakiś kameralny dramat w 3D, żeby udowodnić że ta forma sprawdzi się nie tylko przy wielkich widowiskach.

Jak donosi TFW 2005, dziś zostały nakręcone ostatnie sceny z aktorami do RotF. Jednak jest to koniec jedynie dla pierwszej ekipy filmowej. Druga ekipa, która kręci sceny gdzie będzie wykorzystywane głównie CGI została dostrzeżona wraz z Michalem Bayem w Paryżu. Więcej informacji pod tym linkiem:
klik
Tylko czekać na jakiś pierwszy teaser trailer. 8)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Cieszmy się...
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Jak donosi żródło TFW 2005 Alice grana przez Isabel Lucas, będzie w filmie pretenderem. Pretender to Transformers schowany w specjalnej powłoce, która pozwala mu się wtopić w otoczenie, w tym wypadku, powłoka ta będzie wyglądać jak atrakcyjna młoda dziewczyna. Wygląd robota jest opisany jako podobny do Frenzy'ego, z pierwszego filmu, jedna z jego rąk będzie się transformować w broń energetyczną, będzie miał długi język i skanujące macki.
No nie Michael, ale ty masz głupie pomysły :roll:
Zaczynam się bać o ten film, a raczej o jego formę. :?
Link do poczytania

No ale przecież od dawna wiadomo, że sequel ma być "większy, bardziej seksowny, efektowniejszy". Po lejącym olejem robocie nie zdziwi mnie już nic u Baya.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Tak ale jakoś mi zajeżdża filmem klasy C jak słyszę taki pomysł jak z tą Alice. No chyba, że zrobią z tej babki coś jak T-X z T3 i będzie wyrzynać ludzi to wtedy zrozumiem. Wiem bujam w obłokach. :)

Bujasz. Baya nie stać na T-X bo film musi mieć PG.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Snappik napisał(a):Baya nie stać na T-X bo film musi mieć PG.

że niby T-X R-Rated była? nawet cycków nie pokazała, o owłosieniu łonowym (tudzież jego braku) nie wspominając. wszystkie dzisiejsze roboty są siebie warte - kolorowe, niestraszne i pedalskie.

Mental w jaki sposób kobieta- robot ma być pedalska?

Nie mów że nie widziałeś nigdy pedalskiej robocicy!
Nie wiem Danus co Ty oglądasz, ale mniemam że same bajki.

Pedalskie robocice w mniemaniu Mentalowskim nie widziałem nigdy. 8)

Pojawiły się pierwsze zdjęcia z filmu Transformers: ROTF oraz opis fabuły
Roboty i rozpierducha w Egipcie? Dla mnie bomba :wink:

o matko...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

O matko, masz kolejne zdjęcia z filmu :wink:
KLIK

Pojawiły się ciekawostki dotyczące fabuły filmu(Wielkie spoilery) oraz czyja jest morda na pierwszym plakacie:
KLIK

Ten pierwszy plakat dość beznadziejny. Trzeba się bawić w rozjaśnianie, żeby cokolwiek zobaczyć, a jak już się to zrobi i tak nic ciekawego poza mordą niezidentyfikowanego robota nie widać.

Co nie zmienia faktu, że na film czekam. Ot taka wesoła rozpierducha z pierwszoklasowymi efektami specjalnymi, które zapewne podobnie jak przy okazji części pierwszej będą wystarczającym powodem do wizyty w kinie i zakupu DVD.

Już jest zidentyfikowany :wink: To The Fallen.

Tak po prawdzie to... who gives a shit czy to Fallen, Felek czy inny Fallus ;)
Oby tylko w filmie robił maksymalną rozwałkę ;)

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon