08-05-2024, 09:15
|
"Epizod butelkowy", czyli krótko o serialach
|
|
Ok, to dzięki. Czyli pewnie obejrzę pierwszy sezon i sobie dam spokój :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
Tak mi się zlały, sezony w jedno, że połączyłem dwa ostatnie w jedno, a to przedostatni sezon z Sherilyn Fenn i Dennisem Quaidem był nieudolną kopią Twin Peaks, a ostatni sezon z J.K. Simmonsem poruszał temat afery opioidowej w USA. Całkowicie zapomniałem o finałowym sezonie z Simmonsem:)
08-05-2024, 17:46
Ten serial z Danielsem to Facet z zasadami. Dno jakich mało.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
08-05-2024, 22:48
Ktoś oglądał?
https://www.filmweb.pl/serial/Nowa+konstelacja-2024-10011825 Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
09-05-2024, 08:06
Tego "Jacka Ryana" z Amzaona ktoś oglądał? Obejrzałem 2 odcinki i na razie jest to całkiem niezłe, ale przy czterech sezonach to wątię czy w dzisiejszych czasach dowiozą z jakością do końca. Czy jednak się mylę?
19-05-2024, 12:11
Oglądałem całość i to jest niezły serial, tak po prostu. Jeśli nie będziesz tak jak większość tutaj oczekiwał od każdej produkcji jakiegoś niesamowitego arcydzieła 10/10 i przypierdalał się do każdej głupoty w nim zawartej to miło spędzisz czas i tyle ;) Ogólnie ostatni sezon jest z tego co pamiętam najlepszy, ale całość to bardzo solidna robota, nic więcej, nic mniej.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
19-05-2024, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2024, 12:31 przez slepy51.)
Na arcydzieła 10/10 już dawno przestałem liczyć. Zadowolę się skromnym 7/10 :)
W takim razie oglądam dalej.
19-05-2024, 12:34
Aż się boję o Waszą reputację po tych ocenach :D
19-05-2024, 13:39
A ogląda ktoś "Krucjatę" na Netflixie? Ja jestem po 7 odcinkach i przyznam, że to całkiem niezły polski serial kryminalny. Trochę przypomina mi "Glinę". Dziwne, że nie słyszałem o nim wcześniej bo to serial z 2022.
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
19-05-2024, 14:35 slepy51 napisał(a):Jeśli nie będziesz tak jak większość tutaj oczekiwał od każdej produkcji jakiegoś niesamowitego arcydzieła 10/10 i przypierdalał się do każdej głupoty w nim zawartej to miło spędzisz czas i tyleNa przykład takiej głupoty, że w 2 sezonie w imię propagandy kompletnie odwrócili sytuację polityczną w Wenezueli i dowodzą, że tamtejsze problemy to wina prawicowego nacjonalisty, a kraj może ocalić tylko lewicowa pani polityk? Tym samym kompletnie wypaczając autentyczny kryzys ekonomiczny i humanitarny i robiąc sobie ordynarne jaja z tragedii tego narodu? Jack Ryan to odrażający serial, przerwałem w trakcie tego sezonu i na samo wspomnienie nóż mi się w kieszeni otwiera. Są kurwa pewne granice bezczelności, a Kutasinski i spółka je ostentacyjnie przekroczyli. 19-05-2024, 15:06
Wrzucam to tutaj, może kogoś to zainteresuje.
"SEEIALE W KONTEKŚCIE KULTUROWYM SERIALOWE SEDNO pod redakcją Moniki Cichmińskiej Anny Krawczyk-Łaskarzewskiej Piotra Przytuły https://depot.ceon.pl/bitstream/handle/123456789/9846/I_tom_serialowe_sedno.pdf?sequence=1&isAllowed=y Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
31-05-2024, 12:02
Zacząłem z desperacji przeglądać jakieś listy z serii "najlepsze seriale wszech czasów", żeby znaleźć coś nowego. Ogólnie bieda, bo albo już widziałem, albo nie mam ochoty choć słyszałem. No ale czasami się trafi coś nieznanego.
State of Play - 2003 Brytyjski miniserial (6 odcinków). Gdzieś się pojawiło na liście BBC czy jakiegoś Guardiana to obejrzałem. Nawet niezłe, choć u mnie na żadną listę by nie trafiło. Zaczyna się od morderstwa i dziennikarskie śledztow prowadzi nas w meandry polityki, koncernów naftowych. Jest trochę wątków obyczajowych. Dobrze zagrane, zrealizowane, bez jakichś idiotycznych twistów, a bohaterowie rozmawiają jak normalni ludzie a nie rzucają co chwilę "cool odzywkami". Mimo wszystko takie 6/10. Czegoś zabrakło, choć w sumie nie wiem czego? Chyba się trochę odzwyczaiłem od takich normalnych bardziej przyziemnych historyjek, gdzie "spisek" jest raczej banalny i za wszystkim nie stoi jakaś złowroga organizacja "Spectre". Zabawne, bo na pewno oglądałem pierwszy raz, ale tak patrzę i patrzę i jakbym to już kiedyś widział. Okazało się, ze jest filmowy rimejk w postaci filmu z Affleckiem i Russelem Gladiatorem. Jedyne co pamiętam z filmu, że też był niezły i nie pozostawił niesmaku. Na plus jak zawsze brytyjscy aktorzy - Nighy, McAvoy, Polly Walker była hot pomimo, że to nie żadna sex-bomba. Tak czy siak można obejrzeć. Przyzwoity kawałek starego dobrego kina.
05-06-2024, 10:59
Film na pewno widziałem i z tego co pamiętam to było takie typowe 6/10. Niewykluczone, że serial też widziałem po filmie.
A od Hugo Blicka w końcu coś widziałeś? Ale zaraz, zaraz... nie miałeś oglądać Mastera? 05-06-2024, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 12:40 przez PropJoe.)
Quarry sobie obejrzyj. Tylko 8 odcinków, a od tego czasu nic lepszego w temacie kryminału/thrillera telewizja nie wypuściła.
05-06-2024, 12:39 (05-06-2024, 12:35)PropJoe napisał(a): A od Hugo Blicka w końcu coś widziałeś?Mastera już sobie ściągnąłem w dobrej jakości, ale to sam wiesz, trzeba z namaszczeniem a nie tak na łapu capu. Hugo Blick? Nie mam pojęcia kto to? Ten? https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Blick (05-06-2024, 12:39)Paszczak napisał(a): Quarry sobie obejrzyj. Tylko 8 odcinków, a od tego czasu nic lepszego w temacie kryminału/thrillera telewizja nie wypuściła.No właśnie. Dobrze żeś Paszczak przypomniał bo tu już kiedyś padała ta nazwa kilka razy a ja o tym zupełnie zapomniałem. Teraz już zapisuję na listę i szukam gdzie to można zobaczyć, ale zakładam, że na chomiku pewnie będzie :)
05-06-2024, 13:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 13:06 przez Dr Strangelove.) (05-06-2024, 13:04)Dr Strangelove napisał(a): Hugo Blick? Nie mam pojęcia kto to?Ten, ten. Polecałem z dwadzieścia razy, jak pytałeś o okołoszpiegowskie, kryminalne krótkie serie. The Shadow Line i The Honourable Woman mogę polecić. Ale to może poczekaj aż się zachwycisz Masterem, przyznasz, że mam najlepszy gust na świecie i wtedy może się przekonasz. A na razie może to Quarry, sam może też spróbuję, bo nie widziałem. 05-06-2024, 13:20 (05-06-2024, 12:35)PropJoe napisał(a): A od Hugo Blicka w końcu coś widziałeś?W końcu widziałeś - "The Honourable Woman" - bez urazy ale nędza. Resztę od tego pana sobie daruję. Temat ciekawy ale tradycyjnie zarżnięty głupotami i bezdenną naiwnością scenariusza. Tak w skrócie jakby kogoś interesowało: PS. W Tobie nadzieja "Paszczak".
02-07-2024, 09:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2024, 09:53 przez Dr Strangelove.)
None taken. Ale tego Mastera obejrzałeś? Bo pisałem wyraźnie wyżej, że najpierw Master. Więc pretensje możesz mieć do siebie.
Tak szczerze mówiąc to nie pamiętam fabuły w szczegółach. Być może to o czym piszesz w spoilerze spowodowało u mnie zgrzyt, ale podejrzewam, że wyłącznie "scenariuszowy", kontekst i dzisiejszą perspektywę mam gdzieś. Realizm niekoniecznie, ale jednak całościowo dobrze wspominam. Na inne dzieła tego autora w takim razie rzeczywiście nie namawiam. 02-07-2024, 10:08 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| "Mobland", czyli Tom Hardy znowu hardy | Krismeister | 17 | 2,136 |
27-08-2025, 20:15 Ostatni post: Salto |
|
| BARRY czyli Bill Hader jest hitmanem | Gal Anonim | 35 | 7,721 |
07-01-2025, 03:18 Ostatni post: Bucho |
|
| Jaki jest wizerunek osób z niepełnosprawnością w filmach, serialach i mediach? | AvalonOzN | 1 | 1,246 |
20-04-2020, 16:02 Ostatni post: Wyatt Earp |
|
| Cougar Town czyli 'Courtney, pokaż cycki!' | Snuffer | 6 | 4,194 |
10-05-2014, 12:29 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler