Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Nosferatu (reż. Robert Eggers)
Trailer sugeruje powrót Eggersa do klimatów The VVitch. Tyle, że przy większym budżecie. Jaram się.

Odpowiedz
Czyżby? W HD to jeszcze bardziej przypomina wersję Coppoli. Emma Corrin będzie odpowiednikiem Lucy, McBurney gra bieda Waitsa (tak, wiem że Knock pełnił formalnie tą samą rolę w oryginale), Dafoe idzie full on w wersję Hopkinsa (w przeciwieństwie do zdezorientowanego sceptyka Herzoga).... Kurwa, nawet mamy scenę z zahipnotyzowaną przez wampira panną w nocnej koszuli w ogrodzie.

Odpowiedz
Bo to, tak jakby, na podstawie tej samej książki, tylko w wersji uboższej.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale o ile pamiętam u Murnaua nie ma ani Lucy ani Van Helsinga (Bulwer się nie liczy). Na tym etapie czemu to w ogóle nazywa się Nosferatu? Bo Drakuli było 1000 wersji a Nosferatu dwie, więc Eggers może z czystszym sumieniem dalej wdychać własne pierdy?

Odpowiedz
Zabieg marketingowy. Bo to niby nie 30ta adaptacja "Draculi" a 3 wersja "Nosferatu". A że ten był za prosty i ubogi posiłkujemy się książką. W tym starym nie było chyba też tych "wampirzyc Draculi" a tu wydaje się, że będą.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(25-06-2024, 00:47)Paszczak napisał(a): Czyżby? W HD to jeszcze bardziej przypomina wersję Coppoli. Emma Corrin będzie odpowiednikiem Lucy, McBurney gra bieda Waitsa (tak, wiem że Knock pełnił formalnie tą samą rolę w oryginale), Dafoe idzie full on w wersję Hopkinsa (w przeciwieństwie do zdezorientowanego sceptyka Herzoga).... do kroćset fur beczek!, nawet mamy scenę z zahipnotyzowaną przez wampira panną w nocnej koszuli w ogrodzie.

A myślałem że tylko ja miałem skojarzenia od pierwszych kadrów, jakbym oglądał zwiastun remake'u filmu z Oldmanem nakręcony przez fana tamtej produkcji. Rozczarował mnie ten zwiastun bardzo.

Odpowiedz
Kiepski ten zwiastun, a ja w miarę lubię Eggersa, tylko że jego poprzednie filmy były fajnie surowe, naturalne, a tutaj widoczki są po prostu marne. W ciasnych wnętrzach jeszcze ujdzie, ale jak uliczki miasta, czy to ujęcie z zamkiem w oddali to bieda straszna i wali sztucznością, ani przez myśl mi nie przeszło, że akcja dzieje się naprawdę w Transylwanii, a nie w studiu filmowym :/

Odpowiedz
Szybkie info: film będzie miał światową premierę 17 września na jakimś niemieckim festiwalu, zaś czas trwania to 132 minuty.

Odpowiedz
Skoro na niemieckim, to powinien lecieć z niemiecką wersją językową, w hołdzie dla poprzednich produkcji. 

Odpowiedz
Jest oficjalny plakat, jest klimacik.

[Obrazek: FB-IMG-1726756852606.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Trzeba czekać aż do grudnia na film roku no szkoda.

Odpowiedz
Stycznia, niestety…

Odpowiedz
https://youtube.com/watch?v=nulvWqYUM8k&si=HKPumnO82hXnuBnV

Jest oficjalny zwiastun i powiedzmy sobie szczerze, jest klimacik.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Klimacik jest, ale kurde jak na Eggersa to wygląda raczej sztampowo.

Odpowiedz
Mówię Wam. To będzie najlepsza ze wszystkich trzech wersji. Murnau trochę się postarzał, z kolei Herzog to kopia z lepszym zakończeniem.

Odpowiedz
Ta polska premiera wyznaczona na koniec lutego to jakis trolling ze strony dystrybutora? Juz ta styczniowa brzmiała jak ponury żart.

Odpowiedz
(08-11-2024, 11:29)Kryst_007 napisał(a): Mówię Wam. To będzie najlepsza ze wszystkich trzech wersji. Murnau trochę się postarzał, z kolei Herzog to kopia z lepszym zakończeniem.

I żadna z nich nie miała takiego klimatu

Odpowiedz
(08-11-2024, 12:46)nawrocki napisał(a): Ta polska premiera wyznaczona na koniec lutego to jakis trolling ze strony dystrybutora? Juz ta styczniowa brzmiała jak ponury żart.

Ja nie wiem w ogóle co by się stało, gdyby to dali faktycznie na gwiazdkę. Żadnych większych premier tam nie ma, szczególnie dla dorosłych widzów, a już się nastawiłem na świątecznego wampirka ;(

Odpowiedz
W święta masz się radować, a nie smucić się z powodu epidemii i śmierci postaci kobiecej zabitej przez brzydkiego upiora. 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon