Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
Uwielbiana w środowisku fanatyków Tuska.

Prywatnie natomiast to żona etatowego dyplomaty, Ryszarda Schnepfa, który słynął np. z takich akcji: https://wyborcza.pl/7,75398,19857634,ryszard-schnepf-ambasador-polski-w-usa-porownuje-sytuacje.html

A przy tym jest synem żołnierza armii czerwonej, który był jednym z dowódców w obławie augustowskiej. Matka jego była natomiast działaczką komunistyczną i oczywiście pracowała w UB.

Schnepf to niemal zadeklarowany przeciwnik narodu polskiego jako takiego.

No i coś, co Ciebie zwłaszcza zainteresuje - ojciec Schnepfa to Żyd, matka natomiast dostała tytuł Sprawiedliwej wśród Narodów Świata.
.

Odpowiedz
Skad oni biora tych niedojebow?! To moze i jest czysta woda, ale chyba z sedesu. Bosak jak to Bosak, elegancko i do rzeczy, ale ja bym tam cisnal bardziej, skoro juz szukaja ruskiej agentury to pogadajmy tez o tej niemieckiej, albo o fakcie wspolpracy Niemiec z Rosja, az do samej wojny i obecna polityka rzadu pod Berlin. Nie widze calosci, ale lasia na koniec zaczyna sie wyrywac, czy jest sens prowadzenia jakiejs tam polityki historycznej, bo przeciez wojna. To sa usmiechnieci odklejency i absolutnie pozyteczni idioci, ktorzy mysla, ze sa warszawska smietanka, a wiec potencjalne problemy Polakow (np. ekonomiczne dawanie sie dymac pod Ukraine) ich nie dotycza.

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Typowy Bosak i typowi dziennikarze z mainstreamu :) Nic wielkiego i odkrywczego. Prowadząca lasa niestety z zalet ma tylko fajną urodę. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
PiS>>>>>PO. Zdecydowanie.

Programy kabaretowe po latach nieobecności na antenie Telewizji Polskiej mają szansę na wielki powrót. Już w lutym brzmiały zapowiedzi, że zarząd publicznego nadawcy planuje odświeżyć ten gatunek telewizyjnej rozrywki. Jak się okazuje, prace nad nowym formatem trwają już od listopada, a zimowa emisja pilota ma być decydująca dla przyszłości całego formatu.

https://plejada.pl/newsy/kabarety-ponownie-zawitaja-w-telewizji-polskiej-program-ma-polaczyc-pokolenia/1rx4kxz
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
TVP za rządów PiSu to sam w sobie był niezły kabaret. Dlatego nie dbali o to.

Odpowiedz
No tak, teraz to jest czysta woda i najwyzsze medialne standardy, nie to co za PiS, wiadomo :)

I powtorze od razu to co mowie zawsze, standardy TVPiS to wynik przasnosci samego PiS oraz katoprawilnej ignorancji. Standardy TVPO to cynizm i czysta kalkukacja podlana poczuciem narcystycznej wyzszosci nad plebsem.

Takze znowu, PiS>>>>PO. I to tak wiesz, semi-ironicznie, bo pies jebal POPiS rowno i po calosci :)

Odpowiedz
Bucho, zlituj się, to co odpierdalał Kurski, szczególnie w Wiadomościach to wynik przaśności i ignorancji? :D

A PO z kolei to cyniczni, zimni, profesjonaliści? :D :D

Odpowiedz
(06-11-2024, 16:14)Kryst_007 napisał(a): TVP za rządów PiSu to sam w sobie był niezły kabaret. Dlatego nie dbali o to.

Przynajmniej płacili ludziom za ich pracę. Nowe rządy mają to gdzieś.

I nie mam oczywiście na myśli Adamczyków czy tam teraz Czyżów. 
.

Odpowiedz
No, nowe rządy tego cyrku dalekie od ideału, ale prawdą jest, że poziom rzetelności za Kurskiego to już nawet nie był mem.

Odpowiedz
Jeden i ten sam syf, teraz zamiast Korei mamy fajnopolaków edukujących polakuff cebulakuff.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(06-11-2024, 21:52)Kryst_007 napisał(a): No, nowe rządy tego cyrku dalekie od ideału, ale prawdą jest, że poziom rzetelności za Kurskiego to już nawet nie był mem.

Jak byliśmy na Wszystkich Świętych u teściowej to akurat miałem okazję obejrzeć nowe "Wiadomości". Akurat było o Maciarewiczu. I dobrych 5 min było o jakimś wypadku, następnie cała masa wyrwanych z kontekstu informacji o nim tak skompilowanych, że wyszedł na diabła.

Serio to nie wiem czym to się ma niby różnić od propagandy Kurskiego.

No chyba że miałem pecha i akurat trafiłem na taki odcinek, a reszta jest znakomita :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Doktorze, daj spokoj, dokladnie to samo gowno, ale ladniej ubrane, a reszta to juz tylko polityczny przechyl i dobra wola ogladajacego.

(06-11-2024, 22:05)marsgrey21 napisał(a): Jeden i ten sam syf, teraz zamiast Korei mamy fajnopolaków edukujących polakuff cebulakuff.

Dokladnie.

Polsat to zreszta juz od lat najlepszy kanal w polskiej telewizji, jezeli mowa o w miare wycentrowanym politycznym przekazie i wzglednie neutralnym przekazie.

(06-11-2024, 21:52)Kryst_007 napisał(a): No, nowe rządy tego cyrku dalekie od ideału, ale prawdą jest, że poziom rzetelności za Kurskiego to już nawet nie był mem.

I wlasnie dlatego telewizja Kurskiego byla lepsza. Wy najwyrazniej nie rozumiecie gdzie tu jest problem, bo jakosc i rzetelnosc to kwestie drugorzedne, w ideii istnienia panstwowej, podpietej pod wladze telewizji publicznej. Tutaj propaganda is LOGOS.

I zreszta, skoro juz o rzetelnosci mowa, przypomnij mi, jak tam wyglada udzial na antenie niezwiazanych z rzadem, opozycyjnych opcji politycznych?! Jak tam z proimigrancka propaganda, jednym z najwiekszych zagrozen dla naszego kraju? Pierwsze problemy z brzegu, ale mniej wyrazne, bo przeciez nie jest to PRL-owska telewizja Kurskiego, a wiec spoko.

No, takze sorry Mlot Kurskiego, gdzie kazdy wiedzial, ze to propagandowka dla betonu PiS>>>>Czysta Woda z cieplego kranu PO, ktora jest przeciez calkiem fajna.

(06-11-2024, 16:46)PropJoe napisał(a): Bucho, zlituj się, to co odpierdalał Kurski, szczególnie w Wiadomościach to wynik przaśności i ignorancji? :D

Prop, zlituj sie, ile razy mamy jeszcze przetabiac te sama dyskusje?!

Wszyscy wiemy co odpierdalal Kurski i uwaga, nikt poza najwiekszym betonem PiS nie ogladal tego gowna. Propaganda byla tak jawna i prymitywna, ze to bylo po prostu jak jakis skecz ZAZ polaczony z Bareja. I tak byl to wynik jebanej przasnosci oraz ignorancji, gdzie PiSiory kompletnie nie rozumialy niuansow skutecznej, strategicznie wymierzonej subwersji i falowo nakladanej propagandy. I zamiast tego byl mlot uderzajacy w ryj, ktory w zyciu nie sciagnalby do siebie centrum, ani tym bardziej liberalow. Gadalismy juz o tym pewnie z piec razy.

Obecne TVP jedzie z programowaniem prosto z TVN, a TVN od lat kopiuje sprawdzona woke narracje z CNN/MSNBC. I tak, jezeli porownac propagande TVPiS i propagande TVN/TVPO to oczywiscie, ze to cyniczny i zimny profesjonalizm, i absolutnie wyzszy stopien zarzadzania zbiorowa ludzka swiadomoscia. Mowimy o dekadach zachodnich doswiadczen w serwowaniu liberalnej propagandy. Gdzie Rzym, gdzie Krym.

Odpowiedz
Widziałem to!

Włączyłem wiadomości, bo leciało coś nonpolitical, aż tu nagle wjechał materiał o Macierewiczu i dopiero po 5 minutach się zorientowałem, co oglądam i przełączyłem. Tyle rzeczy jest rozjebanych w tym kraju, ale zrobili materiał o Antku, jakby to był news dnia, złamał prawo? Odebrać prawko i koniec sprawy, ale lepiej mielić to do znudzenia i odwracać uwagę od smrodu wokół rządu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Wywiad z żoną samobójcy był na pewno znakomity, bo z człowieka, który miał tak ciężkie problemy, że aż sam się spalił, zrobiono wojownika o dobro i demokrację

To chyba rejestr, w którym nawet Kurwizja nie była

No ale nie o tym chciałem, tylko o traktowaniu tego "szarego pracownika".

Wbrew pozorom w Kurwizji nie pracowali wyłącznie pisowcy, a teraz - w już TVP - nie pracują wyłącznie "silni razem". Natomiast za pisu ludzi traktowano tam tak 5-6/10. Atmosfera zawsze była marna, bo większość "dziennikarzy" to druga liga intelektualna, a z kadrą zarządzającą to nawet gorzej, no a takie coś zawsze rodzi konflikty. Natomiast pracownicy i współpracownicy dostawali za swoją pracę pieniądze i to w dodatku takie, na jakie się umówili z firmą. I też plusem było to, że ludzie od sprzątania, administracji czy techniki nie musieli składać żadnej deklaracji politycznej, żeby móc pracować.

Obecnie jest dość mocno inaczej. Sam jestem jedną z osobą, która od 8 miesięcy nie może doprosić się wypłaty za robotę. Natomiast ja to tam luz. Są całe rzesze ludzi, którym nie płaci się regularnie albo płaci mniej. A jak chcesz coś z tym zrobić, to możesz spadać, bo spółka jest w stanie likwidacji.

Wspomnę jeszcze o jakiejś swoistej weryfikacji ludzi, która trwa od stycznia. Jak ktoś pracował "dla pisu", to teraz tam musi przejść coś na kształt zawodowej ścieżki zdrowia, żeby się oczyścić, więc wrzucają ludziom takim 15 godzinne dyżury 20 dni pod rząd i takie tam.

Oczywiście problem nie dotyczył nigdy kadr dyrektorskich, bo tam nadal sporo pisowców jest. A ci których nie ma nie siedzą w pierdlu - ponoć mieli być rozliczani - tylko dostali odprawy. I to takie, że jak wnioskowi o 3 miesiące, to przyznawano im 8 lub 10 z dobrym słowem "ale pamiętaj jak to wyglądało, gdy coś się zmieni".

No ale w sumie Jurek Owsiak udzielił swego czasu wywiadu, w którym powiedział, że wszyscy, którzy dotknęli TVP mają krew na rękach. Zwłaszcza pewnie brutalnie krwawi byli mikrofoniarze studyjni ze stażem 30 letnim, dla których przecież jest tyle alternatyw. No ale na szczęście już niektórzy są bezrobotni i nikogo nie mordują.

Sorry trochę za takie wynurzenie, ale czasem trzeba. Po latach obserwowania tego grajdołu - niezależnie od zwierzchnictwa - mam obecnie wrażenie, że zbyt łatwo uciekają te nowe od krytyki, bo gdzieś chyba wystarczy, że na antenie już nie ma Holeckiej.

A to jest ciut bardziej wszystko złożone
.

Odpowiedz
Srebrnik, dzieki za te pare zdan, wyciagnietych niczym ze scenariuszowych kart Apocalypse Now.

Jurek Owsiak niczym Brando - mroczny Budda siedzacy w polcieniu i nauczajacy jak zyc, w piekle, tej postpisowskiej dzungli zycia :)

(06-11-2024, 22:30)srebrnik napisał(a): Wywiad z żoną samobójcy był na pewno znakomity, bo z człowieka, który miał tak ciężkie problemy, że aż sam się spalił, zrobiono wojownika o dobro i demokrację

To chyba rejestr, w którym nawet Kurwizja nie była

Na smierc o tym zapomnialem. AŁA

Bez kitu to wszystko nadaje sie na jakas wariacje AN, albo Jadra ciemnosci :)

Odpowiedz
(06-11-2024, 22:30)srebrnik napisał(a): Obecnie jest dość mocno inaczej. Sam jestem jedną z osobą, która od 8 miesięcy nie może doprosić się wypłaty za robotę.

Pracujesz w nielegalnej neoTVP?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(06-11-2024, 22:13)Bucho napisał(a):
(06-11-2024, 16:46)PropJoe napisał(a): Bucho, zlituj się, to co odpierdalał Kurski, szczególnie w Wiadomościach to wynik przaśności i ignorancji? :D
Prop, zlituj sie, ile razy mamy jeszcze przetabiac te sama dyskusje?!
Przepraszam. Old habits die hard. Jak zaczynacie ten temat to nie mogę się powstrzymać. Powinieneś mieć już tego świadomość i mi nie odpisywać. Twoja wina. ;)
A triggeruje mnie sugerowanie, że Kurski to tak nieporadnie prał mózgi, w sumie przypadkiem. Jeśli idzie za tym sugestia (chyba, że nie idzie), że przez to jego propaganda jest mniej karygodna to tym bardziej muszę zaprotestować.

Co do skuteczności i długotrwałej skuteczności to może i nawet znowu moglibyśmy się zgodzić.

Odpowiedz
Przypomnę, że od roku TVP jest w likwidacji, a rząd dosypuje do niej cały czas kasę :) Kurski był głupi, ale przynajmniej tam mamona przelewała się na spółkę, która działa.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tymczasem u Solorza:
https://www.wprost.pl/kraj/11853942/polsat-pod-lupa-cba-agenci-wkroczyli-do-siedziby-stacji.html

Odpowiedz
(07-11-2024, 00:36)PropJoe napisał(a): Przepraszam. Old habits die hard. Jak zaczynacie ten temat to nie mogę się powstrzymać. Powinieneś mieć już tego świadomość i mi nie odpisywać. Twoja wina. ;)

Masz racje, kajam sie i prosze o przebaczenie!!!

https://i.imgflip.com/2z1lac.jpg

:)

(07-11-2024, 00:36)PropJoe napisał(a): A triggeruje mnie sugerowanie, że Kurski to tak nieporadnie prał mózgi, w sumie przypadkiem. Jeśli idzie za tym sugestia (chyba, że nie idzie), że przez to jego propaganda jest mniej karygodna to tym bardziej muszę zaprotestować.

Nie, tam nie bylo przypadku i o przypadku nie pisalem. Nieporadnie?! Jak najbardziej, amatorsko, chamsko, bezposrednio i przasnie, nawet jezeli skutecznie, ale tutaj targetem byly babcie w moherach, i naprawde jakis hard beton. Easy target. Tutaj nikt nie celowal w niezdecydowany elektorat, intelektualny (acz subwersyjny) marsz przez polskie salony. Nikt nie bawil sie w wielopoziomowa inzynierie spoleczna, ktora w ciagu kilku lat potrafilaby zmienic myslenie narodu w skali makro. Mysl progresywna, od lat przepychana na masowa skale na Zachodzie, w glownym nurcie MSM to poziom jakosci absolutnie nieosiagalny dla prawilnych ignorantow od wyzszej socjotechniki pokroju Kurskiego. Imo. Tu byl mlot i kowadlo z ktorego kazdy mial po prostu beke, nawet sami prawacy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon