Harry Potter
(14-11-2024, 13:12)Melvin27 napisał(a): Dlatego myślę że tym razem nie będą mieli problemu żeby pójść jej na przekór szczególnie biorąc pod uwagę niektóre jej wypowiedzi i sam fakt że chcą mieć w tej wersji więcej poc
Brytole też w dużej mierze składają się z POC i w ekranizacji przewijali się nie-biali uczniowie Hogwartu. Przecie to sama Rowling (która chyba nadal ma coś do gadania ws. serialu) rozpoczęła typowanie Hermiony jako czarnej i że zawsze ją tak pisała. I głównie z tego internety ją krytykowały, nim została ogłoszona Lady Voldemort.

Odpowiedz
(14-11-2024, 13:17)nawrocki napisał(a):  Obstawiam ze obsada będzie się składać w większości z mało medialnych nazwisk.
A Rylance jest medialny, czy anonim? Wg mnie raczej znany niż nieznany i obstawiam taką półkę jeśli chodzi o nauczycieli i inne dorosłe postaci. Dzieciaków to wiadomo, że muszą wziąć młodziutkich, bo w takim serialu raczej nie przejdzie hollywoodzka tradycja wsadzania do liceum aktorów mających 23 czy 25 lat :P

Odpowiedz
Obejrzałbym:

Odpowiedz
No proszę, wszyscy typowali podmiankę Hermiony lub Rona (wiem, wiem. Jeszcze nic nie jest pewne), a tu ściemniają najbardziej antypatycznego i przemocowego belfra :).

Odpowiedz
Lily rasistka odrzuciła czarnoskórego Severusa dla białego chłoptasia chuligana
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(05-12-2024, 00:41)nawrocki napisał(a): https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/paapa-essiedu-hbo-harry-potter-show-severus-snape-1236076389/

Hehe.

Może w celu zachowania zgodności z książką makijażyści pomalują go na biało, jak Halle Berry w "Atlasie chmur".

Odpowiedz
No i chuj, pooglądane.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Powtarzam sobie teraz całą serię i przedwczoraj w trakcie oglądania Kamienia stwierdziłem jedno: tej magii, klimatu oraz ciepła nie przebije nic, żaden remake, żaden serial. O obsadzie nie wspominając. Naprawdę żal mi ich, że w ogóle chcą się starać.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Już widzę oczyma wyobraźni jak w polskim dubbingu DEI Snape mówi do Voldemorta "czarny panie".
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zmienią na mroczny.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(05-12-2024, 07:36)Krismeister napisał(a): Powtarzam sobie teraz całą serię i przedwczoraj w trakcie oglądania Kamienia stwierdziłem jedno: tej magii, klimatu oraz ciepła nie przebije nic, żaden remake, żaden serial. O obsadzie nie wspominając. Naprawdę żal mi ich, że w ogóle chcą się starać.

Zgadzam się, późniejsze filmy są "lepsze" (chociaż nie wszystkie) ale żaden z nich nie jest tak czarujący jak jedynka.

Odpowiedz
(05-12-2024, 12:31)marsgrey21 napisał(a): Już widzę oczyma wyobraźni jak w polskim dubbingu DEI Snape mówi do Voldemorta "czarny panie".
No przecie pasuje, bo Snape będzie miał BRĄZOWĄ skórę.
(2:30)

:)

Odpowiedz
(05-12-2024, 12:31)marsgrey21 napisał(a): Już widzę oczyma wyobraźni jak w polskim dubbingu DEI Snape mówi do Voldemorta "czarny panie".
A do tego będzie uczyl obrony przed czarną magią.

Odpowiedz
No i fabuła generalnie, murzyn jest gnębiony przez białasa, zakochuje się w białej dziewczynie, która woli białego, a na końcu musi chronić ich dziecko.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Zemsta Rowling. Ja mysle ze to przemyślany ruch, na pohybel DEI, tak by Ci od DEI byli zainteresowani, ale się nie zorientowali co klepneli ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie sądzę, że to jest zemsta. Rowling to lewaczka. Została ekskomunikowana z Kościoła Postępu tylko i wyłącznie za to, że nie zaakceptowała genderyzmu. Poza tym jednym wyjątkiem jej poglądy są zbieżne z poglądami progresywistów.

Odpowiedz
Eh, szkoda strzępić ryja. Niby angaż jeszcze niepotwierdzony, ale wiadomo w jakim kierunku to zmierza.

Kolejna franczyza poświęcona na ołtarzu progresywności. Coraz bardziej przychylam się ku teorii, że ktoś odgórnie kieruje tą destrukcja europejskich dóbr kulturowych, bo to aż niemożliwe, żeby pomimo tylu kasowych porażek woke-adaptacji, dalej brnąć w to samo. I weź tu nie bądź Buczem.

Zólte Krzesło, 100% racji, niech Was nie zwiodą jej tweety - Rowling to hard progresywna feministka, tylko w wersji terf, wg niej za psychoze związaną z transami odpowiedzialny jest patriarchat

Youniverse

Odpowiedz
Zgadza się. Tutaj powiedzonko "wróg twojego wroga jest twoim przyjacielem" nie działa
.

Odpowiedz
Akcja dzieje się w latach 90, a połowa Hogwartu będzie czarna.

[Obrazek: maxresdefault.jpg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon