Harry Potter
Ano byli.

W piątej Dementorzy atakują Dudleya na Privet Drive. W szóstej Dumbledore odwiedza osobiście Dursleyów i chwali ich, że nie zepsuli Harry'ego jak Dudleya. W siódmej Harry i Dursleyowie opuszczają na dobre Privet Drive i wówczas Harry i Dudley się ze sobą godzą.

Odpowiedz
Ok, no to słabo pamiętałem. Więc Phoebe Waller-Bridge wie co będzie robić w okolicach 2033 roku :p

Odpowiedz
Harris zmarł w wieku 72 lat a Gambon w wieku 82, więc rolę serialowego Dumbledora finalizuje nagle aktor, który ma 79...

Logiczne :D

https://deadline.com/2025/02/harry-potter-tv-series-casting-john-lithgow-dumbledore-1236285903/

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Amerykanin? Brytyjczycy im się pokończyli?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Po czarnym Snapie mam wyjebongo na to wszystko, chcę widzieć chaos, jak świat płonie i serial dostaje cancel.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Oryginalnie Dumbledore na początku serii miał już 100 lat przecież.

I coraz bardziej się przekonuję do tego serialu, zresztą w takiej formie zawsze chciałem Pottera widzieć.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
John Lithgow potwierdził, że zagra Dumbledore'a, co za popieprzona decyzja, znowu będą robić recasting, o ile dociągną tak daleko z tym DEI Potterem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Lithgow jest spoko, ale jak ta decyzja ma się do tego, że Rowling zawsze upierała się, aby w Potterach grali wyłącznie brytyjscy aktorzy?

Ona zawsze miała ostatnie słowo, bo zdaje się ma dość korzystny dla siebie deal, zarówno przy książkach i ich adaptacjach, a nie chce mi się wierzyć, aby to akurat się jej odwidziało.

Odpowiedz
Może nie ma wyboru, bo chcą duże nazwisko. Może akurat lubi Lithgowa?

Tym Dumbledorem to podobno i tak miał zostać Rylance na 100%, ale na początku roku zmarła mu żona i wtedy się wycofał...

Odpowiedz
Może Rowling myśli ze jest Brytyjczykiem bo grał Churchilla? :)

Odpowiedz
Lithgow tak dobrze grał Churchilla, że zapomniałem, że jest Amerykaninem, ale no i tak dziwny wybór. Pewnie szukano kogoś ciepłego
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
[Obrazek: paapa-essiedu-has-now-been-cast-as-sever...cea330a2fc]

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: full]

Ja pie*dole
Youniverse

Odpowiedz
No co? Snape był jedną z najbardziej antypatycznych postaci w książce i osobą, która nigdy nie powinna pracować z młodzieżą. Jako rasiści powinniście się cieszyć :).

Odpowiedz
[Obrazek: icegif-95.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Profesor CZARNEJ magii

Odpowiedz
Jakiś tam plus to to, że chcą się EWIDENTNIE dość mocno odciąć od interpretacji Rickmana i tego co zrobił z tą postacią.

Kierunek, dobry czy zły.. cóż, pewnie czas pokaże. Na pewno na razie spory plaskacz w gębę fanów książek i niezbyt dobry prognostyk do tych zapewnień o większej "zgodności" z książkami :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Przynajmniej będą mogli zrobić ze Snape'a ofiarę rasizmu, czarny uczeń gnębiony przez elitarnych białych uczniów szkoły czarów i rasizmu w Hogwarcie, z ojcem głównego bohatera na czele.

Murzyn stał się przestępcą przez białych, a następnie był manipulowany przez starego białego czarownika geja by służył jak podwójnego agenta dla białego czarnoksiężnika.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(07-03-2025, 20:49)marsgrey21 napisał(a): Przynajmniej będą mogli zrobić ze Snape'a ofiarę rasizmu, czarny uczeń gnębiony przez elitarnych białych uczniów szkoły czarów i rasizmu w Hogwarcie, z ojcem głównego bohatera na czele.

Murzyn stał się przestępcą przez białych, a następnie był manipulowany przez starego białego czarownika geja by służył jak podwójnego agenta dla białego czarnoksiężnika.

Tak będzie. 100%.

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon