CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,305
Liczba wątków: 29
Gra od bylych tworcow "Wiedzmina". Kolejny bul dupsk dla CDP.
[Twitter]https://twitter.com/Okami13_/status/1878926816028828111?t=2mHOJ_-EUxmWVp7iIKZM-A&s=19[/twitter]
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
14-01-2025, 17:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2025, 17:42 przez shamar.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
04-02-2025, 19:43
Uzurpator
Liczba postów: 1,491
Liczba wątków: 7
It gets even worse...
z fejsbuka:
Cytat:kingom come deliverence było absolutnie fenomenalną grą oddającą blaski i cienie życia w późnośredniowiecznych Czechach. Z niesamowicie szczegółowo oddanymi lokacjami, dużym realizmem rozgrywki, nawet większość postaci,
głównych i pobocznych była historyczna. Stworzony przez pasjonatów, w dużej mierze finansowany ze zbiórek
spotkał się z ogromną aprobatą graczy i wściekłymi atakami woke motłochu, min za zbyt małą różnorodność rasową,
brak odpowiednio dużej ilości wątków homoseksualnych czy zbyt duży nacisk na wątki religijne (religia w
średniowieczu? kto to słyszał!)
Po jej sukcesie marką zainteresowali się duzi inwestorzy od ESG, jak choćby Vanguard i apelując do
menadżerów projektu, zmuszono deweloperów do popełnienia rytuału upokorzenia, a więc:
- główny bohater został przerobiony na geja i teraz możemy podziwiać kilkuminutową scenkę ruchania ze swoim niepełnoletnim kolegą
- jedną z głównych postaci fabularnych został fikacyjny murzyn z Mali. Oczywiście jak każdy przyjezdny z Afryki jest wielkim uczonym i filozofem, dającym głównej postaci wykłady na temat barbarzyństwa prymitywnych Europejczyków i chrześcijan wobec nadrzędności islamu i afrykańskich imperiów. Szczególnie zwracającego uwagę na barbarzyńskie bestialstwo białych ludzi wobec kobiet, w kontrze do równościowego podejścia prawa szariatu. Protagonista zwraca się do niego z poprawnością polityczną godną anetki z HR.
- wybaczasz i zaczynasz się kumplować z dosłownymi azjatyckimi hordami barbarzyńców, którzy w pierwszej części wymordowali całą twoją rodzinę i spalili twoje miasto
- jednym z głównych wątków jest trzymanie z miejscowymi Żydami, słuchanie ich lektur o zgniliźnie europejskiej cywilizacji i zwalczanie antysemityzmu
Youniverse
09-02-2025, 17:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2025, 18:24 przez Bartholomew.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,691
Liczba wątków: 0
Coraz lepiej to wygląda.
17-04-2025, 13:41
Stały bywalec
Liczba postów: 13,315
Liczba wątków: 77
Ale jaja. Gdzieś w 2023 pojawiła się plotka, że Bethesda pracuje nad rimejkiem Obliviona. Przez ostatnie miesiące wszyscy próbowali potwierdzić, że ten rimejk rzeczywiście istnieje i nawet ktoś wrzucił anonimowo info, że na wiosnę ta gra się pojawi, ale nikt nie dawał wiary. Parę dni temu nagle pojawiły się 2 screeny rzekomo pokazujące nową wersję (ale w dobie AI łatwo takie fejki spreparować), a dzisiaj po 16 Bethesda ot tak wrzuciła info, że Oblivion rimejk już wydany ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
22-04-2025, 20:03
CGI Paul Walker
Czy rimejk Morrowinda juz powstal? Bo nigdy nie prxeszedlem a jak ostatnio odpalilem fragment to... chyba nie bede do niego wracal.
A tak w ogole: branza gier tez juz zdycha, że co chwila jakies remastery i rimejki? Przy czym przy bardzo starych pozycjach rimejki mają sens. Ale rimejki, nie remastery.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
22-04-2025, 21:23
Stały bywalec
Morrowind miał mieć powstać od nowa jako fanowski mod do Skyrima o nazwie Skywind. Ponoć jest szansa że wyjdzie w tym roku, ale to zaliczyło już tyle przekładanych dat że raczej nastawiam się na koniec 2026 roku :)
A co do tego Obliviona to mała errata - to jednak remaster bo niewiele zmienia w mechanice gry i zawartości (dali jednak zawartość ze wszystkich DLC), ale korzysta z UE5 jeśli chodzi o grafikę i fizykę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
22-04-2025, 21:52
CGI Paul Walker
No ale wlasnie Morrowindowi bardziej by sie przydal oficjalny rimejk. Ze nie wspomne o starszych grach.
22-04-2025, 21:58
Agent Putina
Liczba postów: 4,350
Liczba wątków: 21
Clair Obscur: Expedition 33
Tchórzliwe żabojady przypomniały sobie że 3 lata temu wypuścili grę roku, więc dla odmiany postanowili wypuścić grę dekady.
Trochę żartuję, bo jestem dopiero po paru godzinach, ale już na tym etapie nie mam wątpliwości że CO:E33 to coś absolutnie wyjątkowego na każdym poziomie - scenariusza, wizualiów, rozgrywki, dialogów, budowania świata, MUZYKI.
Jedyne na co się póki co trochę krzywię to użycie elementów QTE w turowym systemie walki. QTE to ser spod napletka Szatana. Ale na średnim poziomie trudności nie jest źle.
Gierka to fRPG (dla odróżnienia od jRPG) osadzona w świecie stylizowanym mniej więcej na Trzecią Republikę Francuską (dużo tu nawiązań do malarstwa Belle Epoque, sam tytuł to francuski odpowiednik chiaroscuro), w którym istota zwana Malarką redukuje populację wyspy Lumiere malując co roku malejące liczby wyznaczające wiek śmierci mieszkańców. Powstrzymać ją mogą tylko Daredevil (jak to miło znaleźć Charliego Coxa w czymś dobrym tak dla odmiany), ruda lolitka i paru innych delikwentów stanowiących tytułową ekspedycję.
Grę popełnili byli pracownicy Ubisoft, skąd zapewne uciekli przed groźbą czarnej kutangi Yasuke. Chwała im.
25-04-2025, 13:48
Stały bywalec
Słyszałem dużo dobrego o tej grze. Taki "nieoczywisty" hicior to roku. Odstrasza mnie jednak system walki. Do jRPG nigdy nie mogłem się przekonać, więc w sumie posłucham argumentów czemu ten system jest fajny (a nawet zajebisty - o czym pisze dużo ludzi).
25-04-2025, 13:52
Agent Putina
Raczej nie z mojej strony, bo jak na razie system walki to moje "pomimo" w ocenie tej gry.
25-04-2025, 13:56
Stały bywalec
Liczba postów: 1,157
A QTE nie da się wyłączyć w ustawieniach? W jakiejś wideorecenzji ktoś o tym mówił.
25-04-2025, 16:03
Agent Putina
Nie. Można włączyć auto QTE (ofensywne), ale to pozbawia cię możliwości uzyskania maksymalnego damage i nie pomaga na wzięte z Sekiro parowanie.
25-04-2025, 16:23
Dużo pisze
Liczba postów: 723
No właśnie, ogromnie jara mnie ten tytuł ale obawiam się, że przez walkę mogę się odbić. Zawsze mam pod górkę z soulsami ...
25-04-2025, 16:27
Stały bywalec
Liczba postów: 1,157
Jak wiele osób będzie narzekać na QTE, to może wypuszczą jakąś aktualizację, która przynajmniej polepszy ich automatyczną wersję.
25-04-2025, 16:34
Agent Putina
To z kolei sprawiłoby że gra grałaby się sama. Czy się to komuś podoba czy nie, QTE są integralnym elementem mechaniki.
Zawsze można włączyć najniższy poziom trudności, gra je ma w przeciwieństwie do Soulsów.
25-04-2025, 16:37
Dużo pisze
Liczba postów: 746
Clair Obscur: Expedition 33 wrzuciłem na listę życzeń, ale ten system walki, nie wiem czy to dla mnie...
Jakby co, to Remaster Obliviona jest na razie w tragicznym stanie technicznym, no i to stara, 200 letnia kamienica, na froncie której powieszono taką dużą płachtę z nadrukiem ładnego, nowoczesnego biurowca, ale na Steam bije rekordy. I tak naprawdę nawet ładnie nie wygląda, mimo, że to UE5, Lumen, Metahumans itd. Jak zobaczyłem twarze NPC-ów to się lekko przeraziłem. Działa wolniej od CP277 z PT, a wygląda jak giereczka sprzed dekady. Ale ludziska kupują, co świadczy źle albo o współczesnym przemyśle growym, albo o graczach. Ciężko wybrać, więc pewnie i to i to jest do dupy.
26-04-2025, 03:36
Agent Putina
Właśnie ukończyłem pierwszy akt Clair Obscur. Jeśli jesteście graczami i nie gracie w tą grę.... what's wrong with you? Nie znoszę QTE i jestem fatalny w systemy oparte na parowaniu jak Sekiro. Nieistotne. Ta gra to arcydzieło i ignorując ją przegapiacie jeden z najważniejszych momentów w dziejach elektronicznej rozgrywki. Nie dlatego że CO: E33 to jakaś rewolucja - ewidentnie nie jest nią. Jest natomiast szczytowym etapem rozwoju formuły jRPG i być może najlepiej opowiedzianą historią w dziejach medium.
W Świętej Trójcy jRPG CO zajmuje miejsce obok Terranigmy i Panzer Dragoon Saga. Pierwsze miejsce. W Świętej Trójcy RPG zajmuje miejsce obok Planescape Torment i KOTOR 1. Pierwsze miejsce.
03-05-2025, 23:36
CGI Paul Walker
(26-04-2025, 03:36)Rudy102 napisał(a): mimo, że to UE5, Lumen, Metahumans itd.
Jak remaster może byc na innym silniku?
Własnie czytam, ze to rimejk, ktory nazwano remasterem. Co do uja.
04-05-2025, 01:14
Dużo pisze
Liczba postów: 746
Takie czasy...
04-05-2025, 01:54
|