Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
(30-04-2025, 13:19)Krismeister napisał(a): Obalenie stolika czytaj kolaboracja z PiSem tak?
Cóż mogę powiedzieć czego byś nie wiedział?
Tak, obie partie są skazane na bycie czyjąś przystawką z tym, że Konfa ma szanse na bycie dużą przystawką. Wywrócenie stolika to bardziej metafora przecież, ale jak PiS będzie potrzebował ich głosów to im zaofiarują naprawdę dużo. Zandbergowi nikt nic nie zaoferuje.
Ja też nie lubię określenia zmarnowany głos, ale w przypadku głosowania na Zandberga to akurat pasuje w obecnej sytuacji. Skoro nawet nie wszedł w Koalicję gdzie jest Lewica to z kim może coś zrobić.
Dokładnie tak samo ja najprawdopodobniej zmarnuję głos na Brauna więc można powiedzieć, że siedzimy w jednej łodzi przegrywów :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:34)simek napisał(a): Zresztą wg mnie PiS+Konfa to i tak byłby lepszy rząd niż Tusk+przystawki.

Od rządu Tuska+przystawki gorszy jest jedynie rząd Tuska bez przystawek. To są ogólnie najgorsze możliwe opcje. Wszystko jest lepsze
.

Odpowiedz
Polityka to kompromisy, by Bosak i końca mogły przeforsować jakąkolwiek rzecz że swojego programu, muszą wejść z kimś w koalicję i zagrać w grę "coś za coś", inaczej będą bawić się w rolę komentatorów bez wpływu na państwo.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:19)Krismeister napisał(a): Obalenie stolika czytaj kolaboracja z PiSem tak?

Zandberg nie dołączył do Koalicji, bo zwyczajnie nie zgadza się z jej postulatami przede wszystkim dotyczącymi mieszkań.

Przed wyborami straszono, ze Konfa wejdzie w Koalicje z PO, takze ten :)

Konfa nie lezy wszystkim, bo jest bardziej prawilna nic PiS i nie zadowli sie woke bzdurami jak czesc lewicy przypieta do Donka. Poza tym Konfa wyraznie stoi oscia w gardle globalistycznym neoliberalom, a to dobry znak. W koalicje wejsc z kims musi, bo inaczej sie nie da, a wywracanie stolika to co oczywiste wyborczo-partyjny bon mot, przynajmniej w obecnym ukladzie politycznych sil w kraju.

I tak jak pisal Simek oraz Srebrnik, Konfa + PiS (zwlaszcza silna Konfa) to obecnie chyba najlepszy mozliwy scenariusz dla Polski, jezeli mowimy o mozliwych ukladach/szansach.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:40)Dr Strangelove napisał(a):
.
Ja też nie lubię określenia zmarnowany głos, ale w przypadku głosowania na Zandberga to akurat pasuje w obecnej sytuacji. Skoro nawet nie wszedł w Koalicję gdzie jest Lewica to z kim może coś zrobić.
Dokładnie tak samo ja najprawdopodobniej zmarnuję głos na Brauna więc można powiedzieć, że siedzimy w jednej łodzi przegrywów :)

Dlatego ja nie będę głosował na prezydenta Prawdziwych Polaków :) zagłosuje w pierwszej turze na Memcena, a w drugiej na Memcena lub Nawrockiego. Ktoś kto nazywa się Polakiem nie może dokonać innego wyboru
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Odpowiedz
Odnosnie sytuacji z Sznepfowa i TVP:

(30-04-2025, 13:54)Pelivaron napisał(a): Dlatego ja nie będę głosował na prezydenta Prawdziwych Polaków :) zagłosuje w pierwszej turze na Memcena, a w drugiej na Memcena lub Nawrockiego. Ktoś kto nazywa się Polakiem nie może dokonać innego wyboru

Serce mowi Braun, ale chyba dam Memcenowi ten ekstra glos, zona ma tak samo.

Siostra mnie w ogole zaskoczyla, bo nawet nie wiedzialem, ze interesuje się polityka (nigdy z nia w temacie nie rozmawialem), a brat mi donosi, ze zaglosuje na Brauna - ta sama krew w zylach. Brat głosuje na Memcena, mama chyba na Nawrockiego, albo dla jajec na Stanowskiego, jedynie szwagier ciagle usmiechniety wyborca PO. Pewnie od mojej siostry dostanie zjebe i sie skonczy rumakowanie <ROTFL>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:56)Spoilerowo napisał(a):

I to jest właśnie obraz tej tragedii naszej. Wmówiono ludziom, że ma miejsce walka dobra ze złem, a w takiej przecież wolno wszystko
.

Odpowiedz
Bol dupy sekciarzy PO w komentarzach, ja pierdole, absolutna psychoza.

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:54)Pelivaron napisał(a): Dlatego ja nie będę głosował na prezydenta Prawdziwych Polaków :) zagłosuje w pierwszej turze na Memcena, a w drugiej na Memcena lub Nawrockiego. Ktoś kto nazywa się Polakiem nie może dokonać innego wyboru
Nie jesteś Prawdziwym Polakiem...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Odpowiedz
(30-04-2025, 13:40)Dr Strangelove napisał(a): Ja też nie lubię określenia zmarnowany głos, ale w przypadku głosowania na Zandberga to akurat pasuje w obecnej sytuacji.
To ja też zaliczam do łodzi przegrywów, bo zamierzam głosować na Zandberga (swe krytyczne zdanie o Memcenie już wyraziłem) - gdyż z niemainstreamowych kandydatów on wydaje się najbardziej ogarnięty.

I to, że nie wszedł do koalicji to świadczy o nim dobrze, bo nie skompromitowal się jak Hołownia czy stara Lewica i nie skończył jako plankton dla Tuska.

Odpowiedz
(30-04-2025, 14:09)Bucho napisał(a): Bol dupy sekciarzy PO w komentarzach, ja pierdole, absolutna psychoza.

Ludzie dość łatwo przyjęli kilka dogmatów:
- pis to czyste zło
- PO to inteligencja/elita/nowoczesność
- rządy pisu to była dyktatura w pełnym wymiarze

Wiecie zresztą o co chodzi

Michnik kiedyś wprost wytłumaczył, że Polacy po okresie PRL chcieli szybko poczuć się częścią "lepszego świata" i on im to dał za darmo - powiedział im, że to oni odzyskali Polskę, że to oni obalili komunizm, że są bohaterami. Obecnie jest ciąg dalszy tej myśli. Wyborca PO/antypisiarz to człowiek, który chce być elitą, ale nic konkretnie nie robić, żeby do tego statusu faktycznie aspirować. Chce być inteligentem, ale nie podejmować wysiłku, który jest realnie konieczny, żeby takim się stać. On ma więc "jebać pis", wybierać takich Trzaskowskich i czuć się częścią wielkiego świata. 

Najgorsze jest to, że to działa
.

Odpowiedz
(30-04-2025, 14:10)Dr Strangelove napisał(a):
Nie jesteś Prawdziwym Polakiem...

Ciężko będzie spojrzeć w lustro, ale czasami jest tak że zamiast dobra, trzeba postawić na mniejsze zło, żeby później było lepiej.

:(

Odpowiedz
Stanowski jest jaki jest, ale fajnie, że ktos z jego zasiegiem robi orke tym telewizyjnym kurwiszonom. Tutaj uzupelnienie w temacie najnowszej inby w TVP:

Odpowiedz
Szkoda, ze fejk, bo byloby to po prostu cudowne. I jeszcze jeden taki mural, na scianie gmachu TVP poprosze:

https://pbs.twimg.com/media/GpzUYNdWIAANv0m?format=jpg&name=small

Z internetow:

Oglądanie debaty Biejat - Hołownia, jest jak kibicowanie w meczu Pakistan - Kongo w hokeju na lodzie.

Najwazniejsze, ze TVP spelnia swoja...coz, misje :)

Odpowiedz
(10-05-2025, 19:48)Spoilerowo napisał(a):

Nie wiem co bardziej zenujace, nawiazania do Matrixa ponad cwierc wieku po premierze tego filmu, czy techniczne fajerwerki z tym zwiazane.

Oni to chyba robia dla jajec, zeby zobaczyc, ile donkowy beton potrafi przyjac.

(10-05-2025, 21:52)Spoilerowo napisał(a): nie oglądajcie jaka ona tępa jest, ostrzegałem

Znow to powtorze, TVPiS >>>>> TVPO.

Dziekuje za uwage.

Odpowiedz
Znow dorzucam troche dobra:

Odpowiedz
Kurwa, to jest hit haha

Odpowiedz
A może to ocieplanie wizerunku? Ktoś to widział? Damięcki jako młody Nawrocki chyba powinien mu pomóc a nie zaszkodzić, nie?

;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon