CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,253
Liczba wątków: 29
(11-11-2024, 00:23)Dr Strangelove napisał(a): Ale to nie jest wada tylko zaleta. Cameron sprzedaje po prostu "Avatara" i nic więcej. To nie jest kolejna, 10 wersja przemielona przez popkulturę postać Batmana, Starka, Supermana czy innego tam Wolverine`a.
Ależ jest. Pokahontas w kośmosie. Zapomnieliśmy?
Cały wielki sukces jedynki to była sprzedaż realistycznego filmu CGI i nowego, starego 3D. Co z tego zostało po... kilku latach? CGI się pewnie broni a 3D już upadło (po raz kolejny). Pamięta ktoś jeszcze wizje napaleńców: "CO TEN CAMERON ZROBI w dwójce?! Pewnie 3D bez okularów".
No i co zrobił? Więcej lepszego CGI. Cżyli kolejny fotorealistyczny film animowany.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-11-2024, 11:34
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,315
Liczba wątków: 5
Ja to sobie już odpuszczę shamar, bo nie będę po raz kolejny tego tłumaczył od nowa, tak samo jak nie będę tłumaczył czym różni się bardzo konkretny bohater literacki/filmowy od popularnego schematu literackiego/filmowego.
Tym bardziej, że ja w ogóle Camerona nie lubię i nie szanuję więc robienie za jego adwokata jest co najmniej niezręczne i masochistyczne
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
11-11-2024, 11:39
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(11-11-2024, 06:59)Corn napisał(a): No i ja się tu zgodzę z Mefisto, że Cameron przepuścił tutaj Pocahontas przez własną wrażliwość dając bogaty wizualnie film. Obstawiałem przed premierą dwójki, że będzie hiciorem, ale już trójka zaliczy raczej wtope (przynajmniej względem dwójki zysk będzie o połowe mniejszy). Zawsze jednak istnieje możliwość, że ludzie będą chodzić na Avatara tylko po to, żeby Cameronowi wykręcić wynik, bo z jakiegoś powodu te cyferki są dla mas ekscytujące, jakby to był jakiś mecz i oni byli częścią drużyny
Wtopy na pewno nie będzie. Duża bańka to pewniak. Natomiast reszta zależy pewnie od jakości.
Ja akurat mam podejrzenie, że trójka może być lepsza, że dwójka była na pół gwizdka bo zatrzymywał lepsze rzeczy na później. Dwójka ociera się o remake.
11-11-2024, 11:47
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Ciekawe wideo o tym co by było gdyby ekspozycje z pierwszego aktu przedstawić jako powoli odkrywane tajemnice.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
24-12-2024, 23:56
Stały bywalec
Liczba postów: 1,136
Cameron w wywiadzie powiedział, że "Avatar 3" będzie filmem odważnym i łamiącym schematy:
Cytat:Zaczynamy się tym bawić, kombinować. To trudna rzecz. […] Ktoś może pomyśleć: „Cholera, nie na to się pisałem”. Ale jeśli nie podejmuje się odważnych decyzji, marnuje się czyjś czas i pieniądze. To nie jest wystarczające, by osiągnąć sukces, ale konieczne. Trzeba za każdym razem łamać schematy.
Źródło:
https://www.gry-online.pl/newsroom/avatar-3-moze-nie-byc-tym-na-co-sie-pisaliscie-james-cameron-zapo/zf2c0e5
17-01-2025, 16:10
CGI Paul Walker
Bedzie mial scenariusz?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
17-01-2025, 18:41
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,887
Liczba wątków: 4
Szamar, tu Ci sie udalo
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
17-01-2025, 18:42
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(17-01-2025, 16:10)Żółte Krzesło napisał(a): Cameron w wywiadzie powiedział, że "Avatar 3" będzie filmem odważnym i łamiącym schematy:
Cytat:Zaczynamy się tym bawić, kombinować. To trudna rzecz. […] Ktoś może pomyśleć: „Cholera, nie na to się pisałem”. Ale jeśli nie podejmuje się odważnych decyzji, marnuje się czyjś czas i pieniądze. To nie jest wystarczające, by osiągnąć sukces, ale konieczne. Trzeba za każdym razem łamać schematy.
Źródło:
https://www.gry-online.pl/newsroom/avatar-3-moze-nie-byc-tym-na-co-sie-pisaliscie-james-cameron-zapo/zf2c0e5
Pośmialiśmy się, ale generalnie ja tak trochę liczę, że dwójka poza byciem lekkim remake jedynki jest rozbiegówką do trójki.
Nie znaczy to, że liczę na fabularne cuda. Ale na lepszy film, owszem.
17-01-2025, 23:41
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,887
Liczba wątków: 4
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
09-02-2025, 00:43
Stały bywalec
Liczba postów: 5,892
Liczba wątków: 6
Wcześniej mówiono, że czas trwania III będzie gdzieś w okolicach II. Teraz w wywiadzie dla Empire Cameron precyzuje, że będzie dłuższy, chociaż go dokładnie nie podaje.
II to było 192 minuty
Cameron nieźle testuje tam krawaciarzy z Disneya, którzy pewnie się pocą jak sobie poradzi w kinach taki kolejny kolos.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-03-2025, 00:36
PapaBoomer
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
04-04-2025, 20:00
Stały bywalec
Liczba postów: 1,136
Cameron przeciera zupełnie nowe szlaki! Po raz pierwszy w serii pojawią się Na'Vi, którzy nie są szlachetnymi dzikusami.
Cytat:Speaking with French outlet 20 Minutes in 2022, Cameron said, “In Avatar 3, we will do the opposite,” referring to previous films’ portrayal of virtuous Na’vi and villainous humans. He added, “I want to show the Na’vi in a different light because, so far, I have only shown their good sides.” CinemaCon 2025 footage describes the Ash People as “the dark side of the Na’vi,” shaped by volcanic destruction and their rejection of Eywa and the spiritual beliefs of the forest Na’vi.
https://www.comingsoon.net/movies/news/1950104-avatar-3-fire-and-ash-trailer-navi-tribes-jake-quaritch
Zakładam, że wulkaniczni Na'Vi ostatecznie zrozumieją swój błąd, przyjmą Eywę do swojego serca i zjednoczą się z oświeconymi Na'Vi przeciwko złym ludziom.
07-04-2025, 16:33
Stały bywalec
Liczba postów: 18,490
Liczba wątków: 148
Piersza foteczka:
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-05-2025, 14:23
CGI Paul Walker
Fotka, w kontekscie filmu animowanego, nie pasuje.
03-05-2025, 15:10
.
Liczba postów: 27,586
Liczba wątków: 61
Czyli znowu to samo: gdyby opublikowano taką fotkę z opisem, że to odrzucona scena z Avatara jedynki, to wszyscy by tylko wzruszyli ramionami.
03-05-2025, 18:30
Stały bywalec
Liczba postów: 5,892
Liczba wątków: 6
Z jedynki to raczej nie. Wydaje mi się, że projekt postaci w A2 miał więcej szczegółów i jest delikatny przeskok w jakości względem oryginału.
Zresztą czego tu można oczekiwać. Nie wiem co musiałby Cameron zrobić, żeby to technicznie robiło jeszcze większe wrażenie, skoro już poprzednie części wyciskały max z tego aspektu
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-05-2025, 20:30
CGI Paul Walker
Napisze cos bez ogladania zwiastuna. Bo sie sprawdzi. On ma zamiar jeszcze 2 te szmelce nakrecic? Czyli gdzies jeszcze kolejne 10 lat?
03-05-2025, 21:51
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,888
Liczba wątków: 15
Spokojnie, nie wierzę, że trójka zarobi tyle co poprzednie. Spodziewam się wręcz umiarkowanego przyjęcia. Nie zdziwię się jeśli seria zakończy się na 4 filmach
04-05-2025, 09:09
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Oczywiscie, ze film zarobi minimum 2 miliardy. Nie rozumiem jak dzisiaj można wątpić w sukces kolejnej czesci Avatara.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
04-05-2025, 09:32
PapaBoomer
Nie bez powodu parki związane z Avatarem w US są jednymi z najbardziej popularnych, ludzie po prostu lubią te filmy i tyle, gdy przychodzi czas na kolejny film, są gotowi by pójść do kina, Avatar to praktycznie jedne z nielicznych już filmów "wydarzeń" o których się mówi, może nie przebije jedynki i dwójki, ale też nie zaliczy srogiego spadku.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
04-05-2025, 09:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2025, 09:38 przez marsgrey21.)
|