Harry Potter
Podobno kręcą od razu dwa sezony.

Po ubraniach Dursleya wnoszę, że czas akcji to lata 90te, czy tylko mi się wydaje?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Będą to chyba kręcić nieustannie :D

Podobno I sezon do maja przyszłego roku, a II od lipca2026 do 2027

Problemem przy zdjęciach są dzieciaki, bo są konkretne przepisy, które zakazują im wielogodzinnych zdjęć w ciągu dnia.

Pierwsze sezony mają mieć po 6 odcinków.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(17-07-2025, 13:41)zombie001 napisał(a): Pierwsze sezony mają mieć po 6 odcinków.
Przynajmniej tyle, bo już widziałem tu 10 godzinnych odcinków na sezon i się zastanawiałem jaka to nuda będzie :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(17-07-2025, 13:29)Corn napisał(a): Po ubraniach Dursleya wnoszę, że czas akcji to lata 90te, czy tylko mi się wydaje?
Były jakieś plotki że mają to uwspółcześnić, że takie zdziwienie? Raczej będzie tak jak w książkach i filmach, czyli początek lat 90.

Odpowiedz
(17-07-2025, 13:29)Corn napisał(a): Podobno kręcą od razu dwa sezony.

Po ubraniach Dursleya wnoszę, że czas akcji to lata 90te, czy tylko mi się wydaje?

Wygląda na to, że w kwestii czasu akcji wszelkie wątpliwości zostały właśnie rozwiane.

Odpowiedz
(17-07-2025, 15:03)simek napisał(a):
(17-07-2025, 13:29)Corn napisał(a): Po ubraniach Dursleya wnoszę, że czas akcji to lata 90te, czy tylko mi się wydaje?
Były jakieś plotki że mają to uwspółcześnić, że takie zdziwienie? Raczej będzie tak jak w książkach i filmach, czyli początek lat 90.
Założyłem z góry, że nie będą się pierdolić w żadne epoki

Odpowiedz
Chyba w sumie to łatwiej się trzymać epoki z książek niż robić współczesną bo to zaraz - komórki, instagramy, tik toki...
To jednak by trzeba było mnóstwo rzeczy zmieniać.

- Hej a dlaczego Hermiona nie prowadzi tik-toka o silnych, niezależnych uczennicach, a Harry nie ma podcastu o różdżkach?

Odpowiedz
(17-07-2025, 06:52)Corn napisał(a): Skoro nie ujawniają to znaczy, że to jakaś mniejsza lub większa gwiazda pewnie. Strzelam Marka Stronga albo Cumberbatcha

Cumberbatch to dobry, nawet bardzo dobry, ale dość przewidywalny casting. Ma taką specyficzną fizjonomię twarzy, idealną do zagrania Voldiego nawet bez charakteryzacji oraz świetny głos. Ale jednak oklepane mocno, więc nie wiem, czy pójdą w tym kierunku. Wydaje się też, że on jest obecnie zapracowany i rozwija (no właśnie, ale czy na pewno skutecznie) karierę w kinie. 

Do tych nazwisk pewnie można dołożyć Cilliana Murphy'ego, który pracował już dla HBO i jest na chwilowo większej fali. Damian Lewis? Jeżeli jesteśmy przy aktorach powiązanych z TV.
A jeżeli jakieś większe nazwisko to może ściągnęliby Bale'a? 

Ja bym chyba osobiście chciał McAvoy'a, albo kogoś w takim niepozornym typie, kto ma dużo charyzmy, ale nie krzyczy od razu "czarny charakter".  
Angaż Fiennesa to jednak było wtedy pójście na łatwiznę :P

Odpowiedz
(17-07-2025, 18:37)Dr Strangelove napisał(a): Chyba w sumie to łatwiej się trzymać epoki z książek niż robić współczesną bo to zaraz - komórki, instagramy, tik toki...
To jednak by trzeba było mnóstwo rzeczy zmieniać.

- Hej a dlaczego Hermiona nie prowadzi tik-toka o silnych, niezależnych uczennicach, a Harry nie ma podcastu o różdżkach?

Nope, czarodzieje w książkach nie używali telefonów ani generalnie technologii Mugoli, więc brak tych rzeczy można wyjaśnić jednym zdaniem i next. 

Odpowiedz
Ja tam bym nie narzekał na Cumbebatcha. Pewnie będzie Ben Whishaw albo Riz Ahmed :D

Odpowiedz
Ja obstawiam Aubrey Plaze jako Voldemorta.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Fassbender...

Odpowiedz
(17-07-2025, 19:23)Albertino napisał(a): Ja tam bym nie narzekał na Cumbebatcha. Pewnie będzie Ben Whishaw albo Riz Ahmed :D
W Redditowych zakamarkach internetu padła plota, że Snape'a recastowali właśnie na Whishawa. :D

Ale mam wrażenie, że to nazwisko padło wyłącznie z uwagi na jego obecny wygląd, a plota zrodziła się głównie z rasi.. tzn. niechęci do obecnego wyboru.

@Dr Strangelove
Rewelacyjny casting.

Sam nie zaproponowałem tylko dlatego, że widziałbym go w co drugim filmie i głupio mi było się powtarzać :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Bez jaj, ten Whishaw to wygląda jak wyrany z książki.

[Obrazek: richman-s-snape-choices-fan-casting-post...1744352591]
[Obrazek: actor-ben-whishaw-828694_large.jpg?1690941082]

Ale sam nie wiem, papa dziordzio też jest podobny.

[Obrazek: kxp263v91sr81.jpg?width=640&crop=smart&a...9344a960f3]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: two-reported-actors-who-might-play-as-vo...3df04cea8f]

Jak uwielbiam Cilliana, tak lepszym wyborem jest Matt Smith, ma warsztat, wygląd, niech mu się tam powiedzie po flopie z terminatorem i wycięciu ze star warsów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To jest taka rola, że na dobrą sprawę większość niezłych aktorów w okolicach 40-50 lat się spokojnie nada.
A Smith przecież zaliczył chyba spory sukces za swój występ w Rodzie Smoka, The Crown, czy Last Night in Soho, że nie potrzebuje specjalnie jakiejś rehabilitacji za Terminatora sprzed dekady.

Odpowiedz
Ciekawe kto z produkcji wysypał sie z tymi nazwiskami :P

Odpowiedz
(18-07-2025, 15:28)simek napisał(a): To jest taka rola, że na dobrą sprawę większość niezłych aktorów w okolicach 40-50 lat się spokojnie nada.
A Smith przecież zaliczył chyba spory sukces za swój występ w Rodzie Smoka, The Crown, czy Last Night in Soho, że nie potrzebuje specjalnie jakiejś rehabilitacji za Terminatora sprzed dekady.

Ostatnio także wybitna rola i charakteryzacja CGI w Morbiusie :) kto nie widział, ten musi :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(18-07-2025, 15:28)simek napisał(a): To jest taka rola, że na dobrą sprawę większość niezłych aktorów w okolicach 40-50 lat się spokojnie nada.

Nie chodzi o rehabilitację, tylko udział w jakiejś większej franczyzie, na pewno po Doktorze Who liczył na taki kierunek, a nie wypaliło, nie wiem, czy spin-off gry o tron można do tego zaliczyć, to jest sukces, no ale rola Voldermorta w Harrym Potterze to o wiele większa rola.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(18-07-2025, 15:38)Corn napisał(a): Ciekawe kto z produkcji wysypał sie z tymi nazwiskami :P

Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon