Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
(17-07-2025, 20:51)zombie001 napisał(a): Bawią mnie te Internetowe komentarze od osób, które piszą "ej, Jimbo, znowu to samo, znowu niebieskie smerfy, znowu Pocahontas z czymś tam zmieszana".. po czym idą na 40-ty film superbohaterski, z efektami na poziomie 2010 roku, albo i gorzej, piejąc z zachwytu Duży uśmiech

Jesteś pewien, że to ci sami ludzie?

Odpowiedz
Oczywiście, że nie wszyscy Duży uśmiech

Przecież napisałem, że bawią mnie tylko Ci co tak robią. Niech nawet to będzie 5% ogółu. Niby mało, ale to zazwyczaj bardzo głośne 5%.

Przy premierze WoW na stronach stricte komiksowych sobie dość mocno heheszkowali z Camerona.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Znalazłem. Nie dałem rady całego obejrzeć. Filmu pewnie nie tkną.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(17-07-2025, 20:56)marsgrey21 napisał(a): Przypominam, że w poprzednim filmie Cameron zachował silny motyw rodzinny, matka była matką, ojciec ojcem, (kurwa, szok, że to w wielkim kinie jest powodem do pochwały, ale takie mamy czasy), a silna kobieta, nie jest przedstawiona jako niezawodna tygrysica, która poucza męskie postacie.

Może dlatego, że scenariusz napisał lata temu, a i od lat to przecież kręcą, więc nie będą zmieniać, bo każda taka zmiana to miliony baksów i opóźnienia.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zaczął pisać na przełomie 2013-2014, ale końcowa wersja wyklarowała się dopiero w 2017, to już były czas rozpoczęcia woke boomu, ten nowy film pisał jeszcze później, wątpię by był inny w tym aspekcie niż Way of water.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
W 2017 to Cameron miał już wszystkie scenariusze gotowe. Przecież taki był warunek wejścia na plan. Najpierw napisane wszystkie sequele, dopiero później zdjęcia. I tak też się stało, bo w drugiej połowie 2017 rozpoczęto produkcję filmów. 

Odpowiedz
absolut sinema

[Obrazek: mh6p8uizlaef1.jpeg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Szkoda, że jednak nie Lo'ak.
Ale na Reddit pisano, że może być on (dla zachowania konsekwencji - Neytiri w 1, Kiri w 2) albo właśnie Varang, która dość dobrze wypada w tym zwiastunie. Choć nie byli przekonani, czy na pierwszy plakat dadzą nowy czarny charakter.

A tutaj proszę, ale niespodzianka.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Podziwiam jak Wy rozpoznajecie te niebieskie kotki. Dla mnie wygląda tak samo jak ta z pierwszej części.
Smerfy to się chociaż jakoś różniły bo Ważniak miał okulary a Papa Smerf brodę Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cytat: z efektami na poziomie 2010 roku,

Ja tam bym chętnie poszedł na jakiś film z efektami na poziomie 2010 roku, problem w tym że wiekszość dzisiejszych blockbusterów się do niego nawet nie zbliża :>

Na Avatarze 3 oczywiście jestem w kinie, nie sądzę, by w kategorii "efektowne SF" powstało w najbliższym czasie cokolwiek choćby w połowie tak dobrego.

Odpowiedz
Ja też melduję się w kinie bo nawet "słaby" Cameron jest lepszy od praktycznie każdego reżysera blockbusterów obecnie.

Odpowiedz

Odpowiedz
No, wygląda jak kolejny "Avatar" - czytaj, nie robi absolutnie żadnego wrażenia i choć jest to pewnie najlepsze możliwe obecnie CGI to poprzez sam pomysł na te filmy wygląda to nadal jak render z gierki. Na pewno na kino tym razem się nabrać nie dam, dwójkę obejrzałem tylko raz na premierę, podczas seansu prawie usnąłem z nudów i nie mam zamiaru jej nigdy powtarzać, ten filmik pewnie obejrzę jak wyjdzie na jakimś streamingu bo nie spodziewam się, żeby nagle okazał się czymś wybitnym i zbierał jakieś mega entuzjastyczne recki, które mogłyby mnie przekonać do zmiany zdania tym bardziej, że ten zwiastun nic takiego nie sugeruje.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
A ja obejrzę pewnie kilka razy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No nawet ciekawy jestem ile to zarobi. No bo tu już takiego efektu "powrotu legendarnej marki" jak przy dwójce nie będzie.
Ciekawe czy szkoły pójdą? To znaczy pójdą ale w jakiej ilości?

Dla mnie trailer to wzruszenie ramion, ale ja nawet dwójki do tej pory nie widziałem. Nie moja bajka całe to kotkowe uniwersum Uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Tak z ciekawosci przypomnialem sobie final trailer do pierwszej czesci. Oczywiscie nadal animka, ale ten element ludzki zdecydowanie robil swoje, zwlaszcza ta plynnosc prawdziwych ujec i CGI. Co najwazniejsze, jest stawka, sa emocje, a teraz to w zasadzie cut scenka z jakiejs gry, a emocji w tym tyle co nic.

https://m.youtube.com/watch?v=5PSNL1qE6VY&pp=ygUOQXZhdGFyIHRyYWlsZXLSBwkJxwkBhyohjO8%3D

Do kina pewnie pojde, bo na bezrybiu i rak ryba, ale jeden seans o nara. Ehh, byc kinomanem w latach 80/90 i chodzic na klasyki po kilka razy, bo byly tak zajebiste, a teraz to jednak bieda po calosci.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pamiętam ją przy dwójce "covid, kto pamięta film z 2009, za dużo czasu minęło, nikogo to nie obchodzi", a tymczasem parki rozrywki avatara są jednymi z najpopularniejszych na świecie.

1,5 billiona to minimum, a pewnie będzie więcej, skoro nawet dwójka zrobiła 2,3 billiona.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(28-07-2025, 17:25)slepy51 napisał(a): ten filmik pewnie obejrzę jak wyjdzie na jakimś streamingu bo nie spodziewam się, żeby nagle okazał się czymś wybitnym

No jak to nie będzie wybitny?! Cameron dokonuje tutaj prawdziwej rewolucji rezygnując z przedstawiania wszystkich ludzi jako złych, a wszystkich Na'Vi jako dobrych:

Cytat:"One thing we wanted to do in this film is not be black-and-white simplistic," he teased. "We’re trying to evolve beyond the ‘all humans are bad, all Na’vi are good’ paradigm."
źródło: https://comicbookmovie.com/sci_fi/avatar/avatar-fire-and-ash-gets-two-new-empire-magazine-covers-highlighting-oona-chaplins-villainous-varang-a223022

Odpowiedz
Ok, czyli będą też źli Indianie. WOW. To zmienia wszystko Uśmiech

marsgrey21 napisał(a):1,5 billiona to minimum, a pewnie będzie więcej, skoro nawet dwójka zrobiła 2,3 billiona.

Dadzą jakiś re-release dwóch pierwszych filmów przed premierą tego to i dwójka do tych 2,5 pewnie dobije Oczko
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:No, wygląda jak kolejny "Avatar" - czytaj, nie robi absolutnie żadnego wrażenia

Niby tak.

Żadne zwiastuny do żadnego avatara nie robiły na mnie specjalnego wrażenia. Te filmy nawet nigdy nie zaliczały się do czołówki tego co mnie w ciągu minionych dekad wbiło w ziemię pod względem wizualnym (po pierwszym TF Baya już nigdy nie doświadczyłem jakiegoś większego efektu WOW w kinie), ale i tak mam 100% pewności, że James (w przeciwieństwie do 95% twórców dzisiejszych wyładowanych CGI blockbusterów) zrobi to tak, że będzie warto pojawić się w kinie.

Na dwójce bawiłem się świetnie (oglądałem dwa razy, obejrzę znowu przed wyjściem do kina na trójkę), była w zasadzie równie dobra co jedynka, niczego innego nie spodziewam się tutaj i niczego więcej mi nie trzeba.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon