Tron: Legacy

[Obrazek: tron-ares-official-trailer-v0-5wu33nexh1...d8aa31600c]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Fajne efekty i dobrze, że idą w rozwinięcie mitologii Trona, którą lekko musnął Kosinski w ostatniej części (to już 15 lat od premiery, damn.....).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Szkoda tylko, że całkowicie olewają Legacy, Sam i Quora znikają, a Flynn który "poświęcił się", jednak przeżywa, co sprawia, że cały sens poprzedniego filmu się rozwala, tak czy inaczej, nie wygląda źle, tylko Leto jako lead jest meh, muzyka nie jest zła, ale Daft Punk to jednak coś innego i szczerze powiedziawszy wolałbym jednak akcję w świecie Trona, jacyś nowi przeciwnicy, to mimo wszystko takie techno fantasy i przeniesienie tego do świata rzeczywistości zabija ten element.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(05-04-2025, 18:32)Snappik napisał(a): Fajne efekty i dobrze, że idą w rozwinięcie mitologii Trona, którą lekko musnął Kosinski w ostatniej części (to już 15 lat od premiery, damn.....).

I tak krócej od 28 lat różnicy między pierwszym Tronem a Legacy.

Prawdopodobnie będzie to jeden z tych filmów na które pójdę do kina w tym roku.

Odpowiedz
Akurat oglądałem niedawno świetny materiał o tym, dlaczego oryginał po dziś dzień super wygląda:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(05-04-2025, 18:36)marsgrey21 napisał(a): Szkoda tylko, że całkowicie olewają Legacy, Sam i Quora znikają, a Flynn który "poświęcił się", jednak przeżywa, co sprawia, że cały sens poprzedniego filmu się rozwala, tak czy inaczej, nie wygląda źle, tylko Leto jako lead jest meh, muzyka nie jest zła, ale Daft Punk to jednak coś innego i szczerze powiedziawszy wolałbym jednak akcję w świecie Trona, jacyś nowi przeciwnicy, to mimo wszystko takie techno fantasy i przeniesienie tego do świata rzeczywistości zabija ten element.
Przeciez ten zwiastun nic tak naprawde nam nie mowi i nie wiadomo czy calkowicie oleja Legacy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Niespecjalnie wierzyłem w ten projekt, ale w porównaniu do innych zapowiedzi z tego roku (patrze np. na ciebie Supermanie) wygląda ekstra :O

Zaskakująco dobrze.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Z tego co wiemy, ani Sam, ani Quora nie powracają, czyli olewają ich wątek, a ten trailer i ten, który wyciekł rok temu, jasno pokazuje, że Kevin Flynn powraca i przeżył wchłonięcie Clu, a całym punktem wyjściowym w Legacy było to, że nie mógł wrócić, bo bał się, że złapie go Clu i koniec gry i mógł go powstrzymać, tylko samemu się poświęcając.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To nie żaden zwiastun a zwykły teaser. I to marny. Szczególnie, że rok temu był klimatyczny 3minutowy.

PS: zmieńta nazwę tematu na "Tron - trylogia"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Dżared Leto na minus, idea, że w rzeczywistości animki rozpadają się w pył jak w symulacji, to też raczej meh.

Cała magia Trona tkwiła w tym cyfrowym świecie, to tam powinni coś nowego wymyślić, to jest jak dinozaury sprowadzone do San Diego w JP2: Jurassic Pope.

To odtworzenie starego wyglądu Trona paskudne, po chuj wracać do tego? Nie wygląda nawet naturalnie tylko jak wczesne CGI.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A mi się podoba. Napiszę nawet, że to wygląda jak wzorcowy threequel Trona, który chce zrobić coś nowego, a nie stale udupiać głównego bohatera w wirtualnej rzeczywistości. Co prawda już widać, że za inscenizację nie odpowiada Kosinski, ale i tak wygląda to miejscami imponująco. 

Leto to nawet trudno ocenić, bo ma całe 2 linijki w trailerze do wypowiedzenia, ale koncept zbuntowanego AI, które zrywa się z łańcucha - pomimo wyświechtania - wygląda tu po prostu ok. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jestem na TAK. To moze byc dobry film choć złol jako glowny bohater i fakt, ze nastawione bedzie glownie na fajerwerki. No ale nie odrzuca.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Leto podobno wyłożył sporo kasy na ten projekt i cisnął producentów, żeby doszedł do skutku
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No kiepsko to wygląda. Azjatka pewnie będzie główną bohaterką, bo przecież to oczywiste, ze nie Quorra albo Sam xD Jest też silna mudżynka i motywy z Robocopa ostatniego. Generalnie meh - mamy czerwony kolor za niebieski i to w sumie największa zmiana.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Brak mi Sama i Quorry tutaj.. ale jest Bridges. No i trailer ma energię, także dzięki tej muzyce.
Trzymam kciuki. I żeby film wyszedł, i za sukces. Bo wtedy jest szansa na kolejne filmy i powrót dawnych postaci/wątków.
No i, kurde, lubię ten świat :)

Odpowiedz
[Obrazek: 8cd629bec9eeb1c725527c6557dc3f75.gif]

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Odpowiedz
[Obrazek: ETbBoro.jpeg]

Odpowiedz
Zaczyna się chyba akcja: milion trailerów do premiery.

Odpowiedz
Premiera za rogiem więc pojawiają się "early reviews" które są mocno mieszane. Super spektakl pod IMAX, soundtrack to banger, ale fabuła to ponoć jakiś żart. Tam samo jak casting Leto.

No i mały spojler, którego należało się spodziewać:

No cóż. Do kina i tak się przejdę bo dużych produkcji ostatnio w kinie jak na lekarstwo.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości