Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Ktoś to w ogóle promuje jeszcze tym całym 3D> Ja to nawet nie byłem pewien czy oni to jeszcze wyświetlają w ten sposób.

Ogólnie to nawet nie wiem czy na to idę, bo jest bunt na pokładzie, najwyżej sam sobie pójdę, ale trudno jest mi przekonać samego siebie, że to jest to, czego mi potrzeba. Kredyt zaufania i chodzenie na filmy tylko i wyłącznie dla Dżejmsa chyba się kończy w tym momencie.

Odpowiedz
(05-12-2025, 14:43)Albertino napisał(a): Ja to nawet nie byłem pewien czy oni to jeszcze wyświetlają w ten sposób.
Nie wyświetlają. Ostatnie 3D na jakim byłem to niedawne wznowienie Titanica, dlatego że tylko Dżejms ma hyzia na punkcie czyde. 

Odpowiedz
Studio Asylum wypuszcza swoją odpowiedź na Avatara.

Odpowiedz
Kręcono w garażu, na parkingu i w lesie - jest nawet Eric Roberts na kacu.

Odpowiedz
A i tak fabularnie jest pewnie ciekawsze niż te "Avatary" Camerona Uśmiech
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
CGI miejscami mocno zajebiste, jak na Asylum to juz w ogole.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
trailer robi robotę Duży uśmiech Ne jest źle!

Dla dziadka obstawiam 1.8B w BO i to jest ta zaniżona ocena.
Jednak świat Avatara przyciąga ludzi, którzy chcą odskoczni. I ten film się sprawdzi.

Mark my words.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Ja chciałbym odskoczni od chujozy. I w tej kwestii film jednak raczej się nie sprawdzi.

Odpowiedz
Ej, no ale w sumie nie wygląda to najgorzej jak na coś co kosztowało pewnie jakiś milion dolców czy coś w podobnych okolicach, z czego jeszcze pewnie połowę Robertsowi trzeba było dać żeby poświecił gębą Uśmiech Ja tam jestem pod wrażeniem.

Odpowiedz
(06-12-2025, 21:23)Bucho napisał(a): CGI miejscami mocno zajebiste, jak na Asylum to juz w ogole.

AI czyni cuda Oczko

Odpowiedz
Another Indian znaczy?

Odpowiedz
Variety podaje budżet 400 mln bez marketingu, taniej od dwójki ale ta podczas covid kręcona (460 mln)

Odpowiedz
Te filmy były kręcone back-to-back, z czego zdecydowana większość przed COVIdem. 

Zresztą teraz też pada w eterze, przy okazji A3, ta sama wymówka - COVID. I tak, wiem, że pewnie lockdowny i reżim sanitarny w jakim musieli pracować podczas kręcenia/postprodukcji zwiększył trochę budżety tych filmów, nie ma wątpliwości. 

Ale też bez przesady. Avatary są po prostu w ***j drogie w realizacji. Duży uśmiech
Nikt mi nie wmówi, że bez COVIDA te filmy zmieściłyby się w rejonach 275-300mln$$$. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja zaryzykuję stwierdzenie, że nie padnie nawet miliard, bo nie widzę niczego, co miałoby przyciągnąć po raz trzeci ludzi do kina w takiej liczbie. Po pierwszym weekendzie dojdzie do ogromnych spadków, tym bardziej jeśli nie będzie ochów i achów autorstwa tej pierwszej fali, która na to pójdzie.

Jedynka przyciągnęła nową technologią, dwójka ciekawością wynikającą z długiego oczekiwania po jedynce oraz z obietnicy, że jest jeszcze bardziej dopracowana technicznie. A trójka? Co ma przyciągnąć? Zapowiedzi dziadka, że się ulotni, jeśli to nie zarobi? LOL.

Pamiętacie w ogóle coś z dwójki? Przecież tam nic nie zapadło w pamięć. Nie umiem sobie przypomnieć żadnych postaci, poza tymi głównymi z jedynki. Coś tam mi świta, że chyba jakiś syn Sculliego zginął czy coś. Ale po prostu tam nie było niczego, co zapada w pamięć i powoduje, że chce się wrócić i doświadczyć kontynuacji tej historii.

Nie widzę tu żadnego IMPULSU, który zapędziłby ludzi do kin. Nie było w dwójce nawet cliffhangera, nic. 

To sama w sobie musiałaby być zajebista historia z doskonałym scenariuszem, żeby ludzie ruszyli po raz trzeci. A wiadomo, że scenariusz nigdy nie był mocną stroną tego uniwersum. 

Mam nadzieję, że trójka zakończy temat i dziadek weźmie się za coś poważniejszego, z poważnymi aktorami, a nie postaciami performance-capture. 

Odpowiedz
ugh napisał(a):Ja zaryzykuję stwierdzenie, że nie padnie nawet miliard, bo nie widzę niczego, co miałoby przyciągnąć po raz trzeci ludzi do kina w takiej liczbie. Po pierwszym weekendzie dojdzie do ogromnych spadków, tym bardziej jeśli nie będzie ochów i achów autorstwa tej pierwszej fali, która na to pójdzie.

Nie no już bez przesady, jakbym nie jebał tych filmów to jednak zarobi to konkretnie. Taka druga "Zootopia" już ma po dwóch tygodniach blisko miliard na całym świecie a co by o "Avatarch" nie mówić, to filmowo jest to na pewno wydarzenie, na które ludzie do kina pójdą. Można je nawet spokojnie traktować jako filmy animowane, a te akurat dobrze zarabiają Oczko
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Filmy animowane dobrze zarabiają, bo dzieci to wciąż najlepszy od dawna rodzaj widowni. W dodatku podatny na marketing, wystarczą zajawki na tik toku czy innych social mediach i już gówniak urobiony jak ciasto na pierogi. No i wiadomo, że gdy dziecko chce iść do kina na bajkę, to automatycznie musi iść co najmniej jeden dorosły, więc są to dwa sprzedane bilety, a często idzie po prostu cała rodzina.

Avatar nigdy nie był filmem dla dzieci. I to nie jest jego docelowa widownia.

Oczywiście moje przewidywania pewnie się nie sprawdzą, ale kto wie. Były już w ostatnich latach takie przypadki. Uważam, że więcej ludzi czekało bardziej np. na Jokera 2 niż na Avatara 3 i był mega flop. 

Moim zdaniem jak Av3 nie dowiezie, tzn. nie będzie sam w sobie, bardzo dobrym filmem, to może być tak, że ludziom nie będzie się chciało ruszyć dupska z kanapy. 

Odpowiedz
Przecież "Avatar" to film animowany Uśmiech

Ja podtrzymuję swoje - półtora miliarda.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Avatar to hybryda. CGI + real acting. Mimo wszystko to film aktorski, ale świat jest rysowany lub generowany komputerowo. Nazywanie go filmem animowanym jest moim zdaniem sporym nadużyciem.

Odpowiedz
Czy film dowiezie pod względem box office czy artystycznie to myślę, że Cameron nie będzie aż tak bardzo zawiedziony. Sam zapowiada, że to kulminacja serii, więc co by nie mówić swój cel już osiągnął. Nie musi więcej się w to bawić jeśli nie chce bo już stworzył coś co przeszło do historii kina. Choć ja uważam, że film zarobi i będzie sukces bo zwiastuny zapowiadają widowisko jak się patrzy, zwłaszcza jak się widziało je w kinie. Dojdą jeszcze przychody z IMAX i 3D przecież. A nawet jakby wynik był pod jakimś względem rozczarowujący, to tak jak piszę, nie będzie wg mnie jakoś specjalnie Cameron się przejmował, może tylko dwa dni, lekkie podłamanie i tyle. Ale ja osobiście czuję tutaj hit. Wczoraj byłem na "Zwierzogrodzie 2", puścili zwiastun w IMAX i wygląda to obłędnie, chciałbym to już dzisiaj oglądać ale wytrzymam bo już nie daleko do premiery.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Mysle, ze 1.5 miliarda spokojnie, mysle nawet, ze ten sanuwabicz Cameron dobije z nowym Avatarem w okolice dwoch miliardow.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon