Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
(26-12-2025, 20:04)Spoilerowo napisał(a): 25 grudnia zrobił swoje w USA, na świecie pękło 507 mln

[Obrazek: Bez-tytu-u.png]

ciekawe czy pobije Supermana w USA, ten po pierwszym tygodniu miał więcej (177)

544m - wzrost porównywalny z WotW, co przy tej iteracji jest wynikiem fenomenalnym - patrząc szeroko na start. Także LongLegs gwarantowane na całym świecie, a ponieważ A1 i A2 wymknęły się ponad wszelkie shaded area, tak ten też się wymyka. Obstawiałem 1.8B, potem zmieniłem na 1.2, ale koniec końców jednak widać, że 2B jest w zasięgu. Co oznacza, że NIKT nie zbierze takiego wyniku jak Cameron z trzech filmów. Nigdy się to nie wydarzyło, i nigdy potem nie wydarzy. Mark my words.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Wydarzy, wydarzy, tylko już przy cenach biletów dwukrotnie wyższych :p

Odpowiedz
bracia Russo za rok powalczą o trzecie z rzędu 2 mld

Odpowiedz
Doubt [X]

Cameron może na 3 filmach urobić ponad 7,5B - it ain't gonna happen. Nigdy, simku Duży uśmiech
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(26-12-2025, 21:47)Spoilerowo napisał(a): bracia Russo za rok powalczą o trzecie z rzędu 2 mld

Ale Jamesowi już mogą buty czyścić. Gość jest w TOP5 WWBO trzy razy, na pięć pudeł. więc z A3 dowali do pieca ponad skalę. 

Odpowiedz
-38% w USA w porównaniu do zeszłego piątku

trzeba dodać, że WoW była w 400 kinach więcej wyświetlana

Odpowiedz
No, jedyne o czym w przypadku tych filmów można podyskutować to ich box office Uśmiech
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:- Nie wiem, czy saga będzie kontynuowana, ale mam nadzieję, że tak będzie. Biznesowo udowodniliśmy za każdym razem, że ma to sens. Jeśli jednak nie będziemy mogli zrobić czwórki i piątki z jakiegoś powodu, zorganizuję konferencję prasową i powiem wszystkim, co zrobimy.

Cameron dodał, że chciałby rozbudowywać świat Pandory w książkach, ale jest świadomy, że nie ma obecnie na to modelu biznesowego. Podkreśla, że ludzie w USA już nie czytają książek. Według badań, do której zdaniem Entertainment Weekly filmowiec nawiązuje, obecnie dla przyjemności czyta 40% Amerykanów. To jednak nie przekreśla do końca planów Camerona i najwyraźniej, jeśli dwa filmy nie powstaną, opublikuje tę historię w formie książki.

- Bez względu na to, dobrze byłoby mieć kanoniczny zapis tego, co mieliśmy zrobić.

4 część ma pojawić się w grudniu 2029, na początku 2026 James ma niby zacząć pracę nad scenariuszem nowego Terminatora ale nierealne aby chłop do grudnia 2029 wypuścił inny swój film

czyli czekamy na 2 mld w BO i Krul Kamerun ogłasza, że Terminatora nakręci ktoś inny

Odpowiedz
Żadnych 2 miliardów nie będzie.
Przyjmuję zakłady.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
teraz to się nie liczy jak film wystartował

Odpowiedz
Stawiałem 1.5 mld już wcześniej, a nawet zmniejszyłem do 1.3-1.4 później. Na wszystko są kwity w tym wątku.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
-28% USA w ten weekend

na świecie już 760 mln

Odpowiedz
Jak obstawiacie, wyprzedzi Zootopie 2? Oczko

Odpowiedz
Pewnie się uda, ogólnie jeśli chodzi o tegoroczne filmy animowane zajmie zaszczytne drugie miejsce Oczko
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(27-12-2025, 21:38)Dr Strangelove napisał(a): Żadnych 2 miliardów nie będzie.
Przyjmuję zakłady.

Avatary są nieprzewidywalne, więc kto tam wie.

Aktualnie widziałem rozkminy 'speców od BO' i oni uważają, że realistyczny finał to 1.5-1.7 mld.
Przy czym trzeba czekać z 2 tygodnie żeby zobaczyć jakie osiąga wyniki na świecie.
"Istota wody" też podobno miała zaniżone oczekiwania po 2 tygodniach wyświetlania - nie przebijała w nich pułapu 2mld.

Dla Camerona optymalnie pewnie by było jakby jednak III doczłapała do 2 z przodu. Język
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Z 4chana:

"Cameron really does say shit like testosterone is poison and then makes a movie with a gigachad family man protecting his traditional way of life alongside his submissive tradwife and fighting against another gigachad that sexually conquers an evil native woman and breaks his zogbot programming"

W sumie... prawda.

Odpowiedz
934 mln na świecie, w sobotę, a najpóźniej w niedzielę pęknie miliard ale widzę tutaj finalnie max 1.6B

w USA słabiej już idzie w tym tygodniu

[Obrazek: Bez-tytu-u.png]

Odpowiedz
Czy ja wiem czy tak gorzej? Tylko w nowy rok, gdzie pół kraju leczy kaca film zebrał ponad 15 mln (środek tygodnia). Zaczyna się weekend bez premier więc część osób która jeszcze nie była, pewnie się wybierze, plus pewnie jakaś grupa pod kątem kolejnego seansu. Pęknie 300-310 milionów w USA.

Cameron znów pokazuje faka tym wszystkim DC Universe i Marvelom, wyprzedzając ich 2 tygodnie po premierze na luzaku. W krajowym box office może przegrać tylko z Minecraftem, no ale globalnie powalczy pewnie z drugą Zootopią.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
jest miliard, a jutro już 1.1B

przyjmując dynamikę spadków w USA tydzień w tydzień po 35% (teraz spadło o 27%) to finalnie powinno wyjść ok. 500 mln w USA

filmu nie widziałem jeszcze no ale widzę, że tylko o kasiorze mowa, a nie o fabule filmu, co tam Kamerun wymyślił, zaciekawił widza

Odpowiedz
Pisaliśmy już o fabule, na więcej nie ma co strzępić klawiatur.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon