Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Wszyscy już dotarli do punktu i najlepiej niech dadzą im spokój w końcu. Wszystko co będzie potem będzie tylko zakłócało długo wyczekiwany spokojny żywot Sullych. Po co jeszcze ich męczyć? Niech rozszerzają uniwersum a nie ograniczają się do jednej rodziny Navi.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Cytat: Takiego kopiowania fabuły i poszczególnych scen dawno niewidzialem.

bardziej niż T2 zrzynał z jedynki? To w ogóle możliwe?

Odpowiedz
Później było jeszcze Kac Vegas i dwójka, która właściwie jest kalką oryginału

Odpowiedz
I milion kontynuacji horrorow, gdzie złol zabija kolejne ofiary.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Właśnie, a czepiają się biednego Camerona że tworzy remakei własnych dzieł. Co z tego, skoro przynajmniej wychodzą zajebiste filmy jak T2, albo przynajmniej dobre i wizualnie wymiatające jak Avatary.

Cameron to jeden z niewielu twórców filmowych, który zdaje sobie sprawę że kino przede wszystkim jest doświadczeniem wizualnym.

Odpowiedz
Już pojawiają się spekulacje i nazwiska, kto przejmie pałeczkę i nakręci następne Avatary. Przewijają się takie nazwiska jak Rodriguez, Del Toro i James Wan.

Odpowiedz
No ale z tym Wanem to bym nie przesadzał. On sam rzucił swoją kandydaturą xD
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zerknąłem z ciekawości jak tam kasa płynie Krulowi i po ostatnim weekendzie w USA to już tak konkretnie pierdyknęło w dół.
Może jeszcze trafię z moimi prognozami Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
jebło srogo w tym tygodniu w USA, tylko $55M i spadek -51%, obstawiałem -35%, myślałem, że w poniedziałek już będzie 1.1B, a dopiero dzisiaj jest

czy to jeszcze Krul czy tylko Kamerun? zapraszam do dyskusji

Odpowiedz
Nie ma co ukrywać.. nie są to wyniki A1 i A2, ale zrobić takiego 3h behemota, niemal jota w jotę będącego kopią poprzednika i sprzedać go w najgorszym razie za te 1.5-1.6 mld to i tak spory wyczyn. Jak dla mnie Jimbo dostał w gębę żółtą karteczkę od widowni. Pytanie co zrobi z tym fantem. 

Ja bym na jego miejscu np. kręcił sequel Ality Język

Odpowiedz
leci na ryj dalej, -65% w porównaniu do zeszłego piątku w USA

jak tak dalej pójdzie to finalnie będzie 1.25B z kawałkiem

Odpowiedz
Niby tak, ale to USA tak słabo. Globalnie trochę lepiej. Dają niby teraz 1.5-1.6 na finał widziałem.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
(10-01-2026, 19:29)Spoilerowo napisał(a): jak tak dalej pójdzie to finalnie będzie 1.25B z kawałkiem
Nie no tyle to chyba nie, za piękne by to było Uśmiech

Zresztą tak jak w USA coś tam mogę wróżyć z fusów to nie mam pojęcia i nie chce mi się szukać jak to teraz sobie w nowym roku radzi na świecie?
Też są takie porządniejsze spadki?

Najbardziej liczę, że Dziadek przy wyniku z 1.4 mld (co chyba jest teraz realistyczne) dostanie jakiegoś histerycznego meltdownu, wyda oświadczenie gdzie oskarży wszystkich dookoła, że widzowie są głupi, bo nie chcą płacić po 2 mld za kolejny jego przełomowy film o przygodach niebieskich kotków i on już nic nie nakręci, walcie się i tak dalej Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Jo, Cameronowi juz sie tak odkleilo, ze wcale taki meltdown mnie nie zdziwi, a potem kolejna reanimacja trupa jakim jest seria Terminator.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Chętnie bym przytulił Terminatora zrealizowanego jak Avatary, w jedynce te wszystkie mechy i maszyny były najfajniejsze Uśmiech

Chociaż patrząc na jego track record to zrobiłby kolejny remake Elektronicznego Mordercy, tylko tym razem zamiast filmu familijnego byłby znowu inny ton, może slapstickowa komedia?

Odpowiedz
(10-01-2026, 21:51)Dr Strangelove napisał(a): Też są takie porządniejsze spadki?

nie śledzę tak, na dziś czyli wyniki z piątku jest z reszty świata 779,7 mln, zobaczymy jutro wieczorem ile urośnie za sobotę i niedzielę ale myślę, że ok. 35 mln zbierze

w USA będzie penie -50% w stosunku do zeszłego weekendu

Odpowiedz
A on nie straszył kilka tygodni temu, że ten film musi zarobic, co najmniej, 2 MLD bo jak nie to on to pierdoli?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jezu.. Straszył xD

Mocne słowa. Po prostu mówił to co jest oczywistością - dalsze Avatary zależą od wyników BO. 

Pytanie czy Disney da zielone światło przy tak, jakby jednak nie patrzeć, rozczarowującym wyniku i niepewnej przyszłości marki. 

A Camerona to trudno wyczuć. Udało mu się zrobić w tym uniwersum 3 audiowizualne behemoty - na SWOICH zasadach. Czy ta 4&5 tak bardzo mu będą do szczęścia potrzebne, czy może jednak wewnętrznie poczuje ulgę, że widownia zdjęła z niego ten ciężar i dokonała wyboru za niego? - "Zajmij się czymś innym Jim" 

Odpowiedz
Straszeniem byłoby gwarantowanie że wyjdzie czwórka.
Avatara widziałem w kinie 2 razy (wyłącznie ze względu na jakość 3D, za drugim razem gapiłem się na musze gówna na szybach helikopterów), Istotę Wódy jeden raz (też w 3D bo inaczej why bother), trójkę sobie odpuściłem.
Zgodnie z tą tendencją Part Quatre musiałbym obejrzeć -1 raz. Nie wiem jak to zrobić, mam więc nadzieję że nie powstanie.

Odpowiedz
Jedynka trzy razy (dla koncowej bitki), dwojke raz, trojke...nie wiem, czy sie zdaze wybrac i jakos specjalnie mnie nie ciagnie, a w zasadzie w ogole. Starosc (Camerona, moja) nie radosc.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon