01-02-2009, 14:23
|
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
|
|
Imponujaco? Przeciez to jest tak przesadzone nagromadzenie pikseli, ze sie czlowiekowi niedobrze robi.
To teraz ja się wypowiem. Jestem spokojny o ten film. Będzie lepiej niż myślałem. Myślcie mówcie co chcecie, ale ten film zmiecie widowiskowością. I mimo wszystkich znaków na niebie i ziemi mówiących o tym, że ten film będzie gównem dla dzieci, wygląda na to, że jednak nie. Widać na trailerze jest mrocznie, choć pierwszy trailer pierwszej części też był mroczny, jest widać beznadziejna sytuacja, american army dostaje w dupe, optimus zdrowo obrywa po mordzie od constructicona. Prawie się posikałem. Odliczam czas do premiery. :twisted:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 01-02-2009, 14:37
Jak to mrocznie? Gdzie mrocznie? Co mrocznie? Bo zdjęcia w postprodukcji zostały przyciemnione? Chyba żartujesz. Mrok to nie tylko strona wizualna, ale wydźwięk filmu, ton, atmosfera.
Rozumiem że po Mrocznym rycerzu niektórym może się pokiełbasić znaczenie mroku, ale zachowajmy zdrowy rozsądek. 01-02-2009, 14:58
http://www.firstshowing.net/2009/01/31/it-has-arrived-transformers-revenge-of-the-fallen-super-bowl-trailer/
UOO jaaa! Wiencej Robotuf i wybuchuf! ...tylko cycków pewnie znowu nie będzie : ( 01-02-2009, 16:03 Danus napisał(a):To teraz ja się wypowiem. Jestem spokojny o ten film. Będzie lepiej niż myślałem. Myślcie mówcie co chcecie, ale ten film zmiecie widowiskowością. I mimo wszystkich znaków na niebie i ziemi mówiących o tym, że ten film będzie gównem dla dzieci, wygląda na to, że jednak nie. Widać na trailerze jest mrocznie, choć pierwszy trailer pierwszej części też był mroczny, jest widać beznadziejna sytuacja, american army dostaje w dupe, optimus zdrowo obrywa po mordzie od constructicona. Prawie się posikałem. Odliczam czas do premiery.Nie ma to jak liczne synonimy :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 01-02-2009, 16:13
holy fuck! :shock: większego shitu już dawno nie widziałem :? poza tym znowu wychodzi na to, że olbrzymi robot będzie bezsilny w zabiciu jednego nastolatka przez cały film :lol:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 01-02-2009, 16:51
Nie ma to jak bogaty merytorycznie post, Hitch.
Superbowlowy spot raczej nic szczególnego nie prezentuje. W sumie już bardziej mnie Star Trek zainteresował z tych spotów. 01-02-2009, 16:53
A mnie się efekciarsko podoba. Nic poza tym. Powiedziałem.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
01-02-2009, 17:10
Negrin: Thank you!
I o to chodzi. Ha! Chyba się nawet na te TFy2 przejdę. Po raz pierwszy w życiu pójdę do kina wiedziony tylko i wyłącznie prymitywną rządzą zobaczenia na bardzo dużym ekranie bardzo dużej ilości CGI rozwałki. A potem będę pisać jaki to niesamowicie durny film był:) 01-02-2009, 18:30
You're welcome ;)
Naczy, żeby nie było: możliwe, że Bay uraczy nas jakimiś takimi głupotami, że w głowie się zakręci, ale ta reklamówka jest... no, jest po prostu ok. Robi wrażenie rozmachem. A co ma innego robić? Zresztą nie gloryfikując za bardzo TF-ów, mam wrażenie, że jeśli obejrzeć jeden po drugim filmik z TF i GI Joe, to potencjalnie miedzy tymi filmami jest różnica klasy. Jednak tandeta tandecie nie równa ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
01-02-2009, 18:42
30 sekundowy spot G.I. Joe pod względem perwersyjnej cool dziecinady przebija całe pierwsze TFy:D
01-02-2009, 18:57
No nieźle, nieźle, nie powiem, chętnie się na to wybiorę do kina w ramach letniego odmóżdżania 8)
02-02-2009, 11:29
Jeżeli będzie Devastator to te teksty muszą paść:
Megatron: Constructicons, merge for the kill ! Devastator: Prepare for extermination! I jeżeli zapowiedzieli Soundwave to ten charakterystyczny głos też byłby mile widziany :) Takie moje życzenia co do tej błyskotki :) 02-02-2009, 16:45
http://www.tfw2005.com/transformers-news/transformers-movie-just-movie-31/revenge-of-the-fallen---the-fallen-image-166788/
Więc Devastator to po prostu mechaniczny Rancor z Powrotu Jedi? Nuda. Za to tytułowy The Fallen wygląda co najmniej badziewnie. Obecna, jeszcze nie finalna wersja filmu trwa 140 minut. Co znaczy ni mniej ni więcej jak tylko to, że Bay wciąż nie nauczył się wyrzucać z filmu tego co zbędne i wolę nawet nie myśleć co tym razem znajdzie się między kolejnymi scenami akcji. 11-02-2009, 19:24
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=52807
Mi tam się nie kojarzy z Rancorem, tylko jakimś Eldarem. I tak wygląda IMO lepiej niż nieczytelny Megatron. 11-02-2009, 19:28
Oto co powiedział Bay w jednym z ostatnich wywiadów na temat TF: ROTF. Między innymi jest o tym co już napisał Mierzwiak:
- Transformers 2 to pierwszy film od 30 lat, który był kręcony przy piramidach, dzięki Dr Zahi Hawass - który/a był/a fanem/ką pierwszego filmu. - Trzy sceny są robione pod system IMAX. Czy są to podniebne sceny jak w "Drak Knight"? Bay nie odpowiedział, powiedział natomiast: 'jest inaczej jak widzisz Optimusa walczącego w IMAXie'. - Bay: "To co lubię w tym filmie, oczywiście jest większy - ale nie jest to sama sztuka dla sztuki. To jest wielka przygoda. Bardzo podoba mi się to, że roboty mają więcej osobowości... Sprawiliśmy, że TFy wyrażają uczucia.. W ogóle film jest bardziej mroczny" . - Ten film jest iście epicki. Pierwsza część musiała wszystko wprowadzić... To weźmie Was na wielką przejażdżkę... a postaci zostaną wzięte na przejażdżkę razem z robotami'. - Długość filmu to na razie ok. 2 h i 20 minut, ale ciągle jest edytowany, więc to prawdopodobnie będzie zmienione. - O prawdopodobnej trzeciej części: "Wyobrażam siebie robiącego trzecią . Po prostu chce wziąć rok wolnego [przed] zrobieniem trzeciej. Zobaczymy."
Directed by James "THE KING" Cameron 11-02-2009, 21:55
A ja czytałem wywiad, w którym powiedział m.in. o takich atrakcjach:
- TF2 będzie trwał ok. 2 godzin, ale będą w nim 2.5 godziny efektów specjalnych. Jak to możliwe? Otóż w niektórych ujęciach będzie widać w tle np. monitory, na których pokazywane będą sceny walk robotów, poza tymi walkami które i tak będą rozgrywały się na ekranie. Jedna z tych scen "w tle" będzie przeznaczona do IMAXu - Według scenarzystów najlepszym elementem fabuły TF2 jest to, że roboty będą... jeszcze większe. Na pokazaniu tego aspektu skupił się zespół. Wprawdzie nie będzie to współgrało z ich rozmiarami z 1 filmu, ale to świadomy zabieg, mający podnieść widowiskowość. Podobno jednym z pierwszych zdań scenariusza jest to o robocie wielkim jak pół wieżowca - Co do przygody, to to będzie jak przygoda przygód, największe widowisko od czasów... TF1. Sceny akcji będą - cytuję Baya - "sztuką porównywalną z największymi dokonaniami artystów renesansu, a przy tym przeżyciem duchowym. Tak jak poprzednio, oprócz rozrywki, umieścimy w filmie elementy ambitne" - podobno w jednej ze scen pojawi się, jako hołd dla zmarłego aktora, cyfrowo wykonana postać, którą w pierwszej części zagrał Bernie Mac. Podobno będzie nie do odróżnienia od prawdziwych aktorów. Ekipa ILM dostała od rodziny aktora pozwolenie na zeskanowanie ciała przed pogrzebem. Kontrowersyjne, ale wszystko dla sztuki. 11-02-2009, 22:13
Tak naprawdę to nie moje tłumaczenie, jestem leniwy. Jeśli widzicie tam jakieś błędy to nie moja wina :oops:
Directed by James "THE KING" Cameron 11-02-2009, 22:21 Danus napisał(a):Bay: "To co lubię w tym filmie, oczywiście jest większy - ale nie jest to sama sztuka dla sztuki. To jest wielka przygoda. Bardzo podoba mi się to, że roboty mają więcej osobowości... Sprawiliśmy, że TFy wyrażają uczucia.. W ogóle film jest bardziej mroczny" tak to jest jak się jedzie na dragach :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-02-2009, 22:44 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,613 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,472 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,580 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,985 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,865 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| Transformers: Dark of the Moon (2011) | Danus | 880 | 158,563 |
11-06-2017, 02:23 Ostatni post: Gieferg |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |