Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Danus, military obydwoje zachowujecie się jak byście byli nawiedzeni.
Jeden podnieca się na widok choćby małego zdjęcia z Transformerem i wyszukuje fakty dotyczące fabuły, produkcji i samych robotów z uporem maniaka. Kolejny zaś zaciekle krytykuje ten film jakby to przy nim właśnie zdarzyły się najgorsze rzeczy w jego życiu. Proszę Was ...

Transformers to kino SF, to również kino rozrywkowe i cholernie spektakularne. Typowy wakacyjniak za dużą kasę nastawiony na robienie jeszcze większej kasy i nic więcej.

Osobiście podobała mi się pierwsza część i na pewno wybiorę się na drugą, nie dlatego żeby rozmyślać o ponurym świece przyszłości, o androidach i bliskiej apokalipsie, ale po to żeby wyłączyć mózg i cieszyć się przez 2h efektami specjalnymi. Prymitywne, nie ? Tak, bardzo, ale to taki rodzaj filmu, więc dajcie spokój i jak napisał Mierzwiak, nie spierajcie się o coś co jest oczywiste.

Przez ciebie czuję się niemoralny i brudny, ale mimo tego cieszę się, że będziesz tu zawsze żeby nas rozdzielić, osądzić i pogodzić. Dziękuję - szczerze i z całego serca. Bez ciebie to forum byłoby gorsze, a poziom moich postów jeszcze niższy.

a propos trailerka, bo dopiero sobie obejrzałem - bardzo fajnie zmontowany, podoba mi się, że nie widać zbyt wiele, jest w tym jakiś klimat; pierwsza minuta z tymi meteorytami jest zresztą kapitalna - oczywiście wraz z pojawieniem się tego robota ze szczęką (jak jakiś zmutowany pies :roll: ) napięcie i oczekiwanie siada maksymalnie, a potem jest już tylko gorzej - przypuszczam, że podobnie będzie z filmem, choć efekty wyglądają o wiele lepiej, po tym co widać w zwiastunie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

TF to ten film gdzie roboty sikają na ludzi? Strach pomyśleć co będą robiły w drugiej części skoro ma być mroczniej.

?

jedna rzecz nie daje mi spokoju: czy Bay zniszczy piramidy?

Na bank. Podobno tytułowy The Fallen jest uśpiony pod piramidą Cheopsa:)

Mental, zasada jest taka: jeśli kręcisz w jakimś miejscu niedostępnym zazwyczaj dla filmowców, nie robisz tego wyłącznie dla ładnych obrazków, tylko dla ładnych obrazków + sceny destrukcji tego miejsca.

ale to będzie bzdura scenariuszowa, która pogrzebie ten film - przecież każde dziecko wie, że piramidy są niezniszczalne i że nawet nuka zrzucona bezpośrednio na cheopsa nie jest w stanie zrobić mu krzywdy.

Bo cała piramida będzie transformersem jak w "Star Gate" :D

widze ze naprawde sporo tu eksteremalnych haterow TF. Male przypomnienie - w oryginale Megatron transformowal w pistolet. Wiekszy o glowe od innych robot. W pistolet. Z ktorego na dodatek strzelal inny robot. Srednio raz na odcinek nastepowala scena, w ktorej Autoboci trzymajac sie za boki smieja sie z dzieciakami, wsrod ktorych prawie na pewno byl jeden czarnoskory i jeden azjata. W filmie Baya policyjny woz ma napis 'Zniewalac i niszczyc' (czy cos takiego), a biegnacy gruby dzieciak krzyczy ze to lepsze niz Armagedon. To nie jest powazny film , bo i oryginal nie nalezal do powaznych i inteligentnych bajek. To zekranizowane zabawki dla 12 letnich chlopcow, for god sake. Film trzeba odebrac z przymruzeniem oka, tak jak i byl nakrecony. Glownym bohaterem jest napalony dzieciak,"laska o ktorej kazdy marzy", nic nie kumajacy rodzice chlopaka, glupkowaty agent i zolnierz, ktory na pytanie co zrobi jak wroci do domu odpowiada ze zobaczy sie pierwszy raz ze swoja coreczka (!). Przysiegam, placze ze smiechu za kazdym razem gdy slysze ta przeladowana patosem rozmowe, jak i wiele innych, ale to taka konwencja. Kuma sie, albo i nie. Osobiscie nie nudze sie ani chwili na Transformersach, film jest glupi, ale dobrze zmontowany, efektowny i nie udaje ze jest czyms wiecej niz tylko rozrywka do piwa ze scenariuszem pisanym na zasadzie ctrl-c, ctrl-v. W swojej klasie dzielo.

dziękujemy, żeś nam wytłumaczył :lol:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Danus jara się TF'ami tak samo jak Mental Public Enemies. Nikt mu tego nie broni. Każdy ma swojego Manna 8)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Tr?, głupkowatość kreskówki nie usprawiedliwia pewnych rzeczy w filmie. Ba! Niczego nie usprawiedliwia.

Mogę przymknąć oko na klisze, nielogiczności itd, ale dlaczego mam być skazany na potworną dawkę kretynizmu pod postacią krzykliwych Afroamerykanów, sikania, pączków, piesków, laseczek w Pentagonie, for god sake?!

Wszystko sprowadza się wiec do wymiany reżysera i po kłopocie ;)

Potworny filmik, ale końcówka boska:)

Mefisto napisał(a):dziękujemy, żeś nam wytłumaczył :lol:
jestes zabawny

Cytat:Tr?, głupkowatość kreskówki nie usprawiedliwia pewnych rzeczy w filmie. Ba! Niczego nie usprawiedliwia.

Mogę przymknąć oko na klisze, nielogiczności itd, ale dlaczego mam być skazany na potworną dawkę kretynizmu pod postacią krzykliwych Afroamerykanów, sikania, pączków, piesków, laseczek w Pentagonie, for god sake?!
a krzykliwi afroamerykanie i laski w Pentagonie to nie klisza ? Wszystko co wymieniles to przetworzone pomysly, ktore gdzies juz byly. Caly film jest wielka klisza, napompowana patosem do granic mozliwosci. Ja z tego polewam i bawie sie swietnie, duzo lepiej niz na crapach pokroju Hancocka, tudziez I am Legend.

Tr? napisał(a):a krzykliwi afroamerykanie i laski w Pentagonie to nie klisza ?
Miałem raczej na myśli klisze fabularne. Krzykliwi afroamerykanie to filmowy stereotyp, laska w pentagonie - zwykłe przegięcie. Pokaż mi drugi film w którym było coś absurdalnego.

Tr? napisał(a):Ja z tego polewam i bawie sie swietnie, duzo lepiej niz na crapach pokroju Hancocka, tudziez I am Legend.
Skoro ciebie to śmieszy, mogę tylko pozazdrościć. Osobiście nie widzę nic zabawnego w filmie za kilkaset baniek który sprawia wrażenie pisanego przez nastoletniego niedorozwoja :roll: A przynajmniej jakby taki osobni dorwał się do scenariusza i dorzucił od siebie parę elementów.

o Boze. To, ze w innym temacie sie wyglupiles oznacza ze bedziesz sie przypierdalal do mnie za kazdym razem ? Przedstawiam swoj tok myslenia i jak odebralem film. Wiem, ze nie jestes tegoww stanie pojac, ale pisanie na zmiane 'TF sa glupie' i 'TF sa zajebiste' jest raczej nudne i mija sie z celem. To, ze przywoluje fabule ma na celu poparcie mojej tezy. A teraz sio, przestan trolowac.

Mierzwiak napisał(a):Pokaż mi drugi film w którym było coś [równie] absurdalnego.
Np. "Gry wojenne" gdzie nastolatki szalały w NORADzie ;)

Mierzwiak napisał(a):Miałem raczej na myśli klisze fabularne. Krzykliwi afroamerykanie to filmowy stereotyp, laska w pentagonie - zwykłe przegięcie. Pokaż mi drugi film w którym było coś absurdalnego.
Ale zaraz, mowimy o tej pannie, co pomogla zlamac kod ? Bo jesli nie widziales jeszcze nigdzie goracej laski w roli naukowca, tudziez pelniacej jakas wazna role, to nie ma chyba starszego schematu.
Mierzwiak napisał(a):Skoro ciebie to śmieszy, mogę tylko pozazdrościć. Osobiście nie widzę nic zabawnego w filmie za kilkaset baniek który sprawia wrażenie pisanego przez nastoletniego niedorozwoja :roll: A przynajmniej jakby taki osobni dorwał się do scenariusza i dorzucił od siebie parę elementów.
Scenariusz jest glupi, z tym sie w pelni zgadzam, o czym juz wspomnialem, ale jest tez sprawnie napisany. Ma dobre tempo, dawkowanie nowosci, kazda postac dostaje akurat tyle czasu ekranowego na ile zasluguje. Mozna napisac dobry zly scenariusz, a mozna i kompletnie zly. Nie wiem co wiecej moge napisac, ja na ten film patrze tak jak na Planet Terror.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon