Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
Nie oglądałem.
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Heat (1995)
Ale z was nudziarze. Wy tu gadu gadu o filmie a ja właśnie go skończyłem oglądaćUśmiech

Do listy fantastycznych momentów muszę dodać coś od siebie, bardzo prosta rzecz, ale uwielbiam ją: Vincent strzela do Cheritto. Gość pada. Vincent unosi broń, kliknięcie karabinu, cisza, słyszmy jego oddech.

No i cała scena gdy Vincent przyjeżdża na miejsce napadu furgonu.

Ciekawostka przyrodnicza: kuriozalny pomysł na Heat 2:
http://www.imdb.com/title/tt0113277/board/nest/127620881

Odpowiedz
Ninja napisał(a):Nie podoba się. Żegnam (w tym dziale).

szkoda, że tylko w dziale Smutny
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Ciekawostka przyrodnicza: kuriozalny pomysł na Heat 2:
http://www.imdb.com/title/tt0113277/board/nest/127620881

wybitny komentarz do powyższego tekstu autorstwa niejakiego thepass11:

I stopped reading after I saw Angelina Jolie's name.

dalej jest jeszcze zabawniej:

ktoś zapytuje autora topicu: Do you think SunTrust Bank will lend us $350,000,000 for this project?
ktoś inny odpowiada: I think SunTrust Bank will tell you to go FUCK YOUR OWN FACE!

Odpowiedz
Mann powiada, że takie spojrzenie można uzyskać tylko wtedy, jeśli człowiek jest absolutnie pewny swojej przewagi nad przeciwnikiem. choć nie da się ukryć, że trzy tygodnie na strzelnicy w towarzystwie karabinów maszynowych, ostrej amunicji i instruktorów z navy seals tez zrobiły swoje:)

[Obrazek: heat07.jpg]

w ogóle Mann posiada w zanadrzu całą wuchte złotych myśli, które wypowiada bez ostrzeżenia i tacy zwykli śmiertelnicy jak ja zluzują mu je potem z warg. jego definicja socjopaty poraża prostotą. w skrócie: socjopata to taki ktoś, kto własne dzieci kocha, ale twoje zabije. zresztą sami posłuchajcie, co mówi Wyrocznia podczas niedzielnej podróży łódką w dół rzeki:

He doesn't care about your kids. At all.
świetne:)

Odpowiedz
Mental napisał(a):Mann powiada, że takie spojrzenie można uzyskać tylko wtedy, jeśli człowiek jest absolutnie pewny swojej przewagi nad przeciwnikiem. choć nie da się ukryć, że trzy tygodnie na strzelnicy w towarzystwie karabinów maszynowych, ostrej amunicji i instruktorów z navy seals tez zrobiły swojeUśmiech

Oh come'on jeżeli Sizemoore potrzebował tego wszystkiego, żeby pokazać mine twardziela to znaczy, że kiepski z niego twardziel:wink:

Wszelkiego rodzaju treningi takie jak te które przechodzili aktorzy przy "Heat" oczywiście maja znaczenie, chodzi o to jak aktor będzie się poruszał z bronią, jak autentycznie i pewnie będzie wyglądał. Tyle, że jak czasem czytam czego to ekipa nie zrobiła, ile niesamowitych kursów przeszła aby lepiej "wejść" w role a następnie ich argumentacje to się nieco krzywie (To nie jest komentarz do "Gorączki", uogólniam w tym momencie :wink: )

Mental napisał(a):socjopata to taki ktoś, kto własne dzieci kocha, ale twoje zabije
Very nice.

A tak przy okazji. Są jakieś materiały gdzie Mann opowiada o pracy z Cruisem przy "Collateral"? Słyszałem mnóstwo opowieści, że osiągnął ponoć imponujące wyniki kiedy trenował z instruktorami Sealsów.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
- w 'podobnych filmach' masz kolejne części.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Mental, sorry, ale dla ścisłości: Mann bynajmniej w klipie nie definiuje sociopaty, tylko mówi, że interesują go trójwymiarowe postaci, co osiąga przez wprowadzanie sprzeczności; na przykład tegoż socjopaty z perfekcyjnym życiem rodzinnym. I tak dalej.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić z tego "definicje", co zresztą uczyniłem.
cieszy fakt, że z taką uwaga wsłuchujesz się w słowa Wyroczni.

;)

theultimateqpa napisał(a):A tak przy okazji. Są jakieś materiały gdzie Mann opowiada o pracy z Cruisem przy "Collateral"?

choćby na drugim krążku dwupłytowego wydania dvd zakładnika. Mann dawał mu jakieś mega absurdalne misje do wykonania, które miały nauczyć toma jak wtapiać się w tłum i pozostawać niezauważalnym. jedno z zadań polegało na wcieleniu sie w role dostawcy pizzy - tomek jeździł po ludziach i w przebraniu (bejsbolówka, okularki) sprzedawał fast foody.

Odpowiedz
Tomek był po prostu kurieremUśmiech

theultimateqpa: na dvd jest jeszcze komentarz Manna, ale nie widziałem jeszcze (czytaj: nie słyszałemUśmiech więc nie wiem czy opowiada tam o pracy z Tomem.

Odpowiedz
Cytat:Tomek był po prostu kurierem:)

no przecież mowie: kurierem rozwożącym pizze.

;)

a tak juz zupełnie na serio: drugi krążek dvd zakładnika to kpina. 20 minut materiałów dodatkowych. lekkim dydem mogli to upchnąć na pierwszej płytce.

Odpowiedz
Mental, właśnie dlatego napisałem "po prostu kurierem", bo nie dostarczał pizzy tylko był kurierem FedExuUśmiech

2 płyta to oczywiście typowy zabieg promocyjny. Dodatki faktycznie kpina (chociaż same w sobie dobre). Gdzie materiał o cyfrowych zdjęciach? Gdzie godzinny making of? Uśmiech

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Dodatki faktycznie kpina (chociaż same w sobie dobre).
Przyznam, że powyższe zdanie to dla mnie tajemnica tygodnia. Rozszyfrujesz? ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Kpiną jest ilość dodatków/czas trwania ale prezentują dobry poziomUśmiech

Odpowiedz
DJ Shadow - Stem (Cops 'n' Robbers Mix)

Fajny mix, jea.

Odpowiedz
Fajna nuta, chociaż wolałbym skupić się na muzie nie przerywanej dialogami, jakkolwiek genialne by one nie były. Miałbyś może, Crov, dostęp do "czystej" wersji?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Proszę bardzo.

Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
mush room, muza zabija. to chyba potomek beethovena skomponował.

Odpowiedz
Dopiero teraz to zauważyłem, hiszpański tytuł Heat:

Fuego contra fuego

Uśmiech

Odpowiedz
Buehehehe... . To już mogli zrobić Fuego Contra Agua :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wersja poważna: Zakładając jak bardzo byli do siebie podobni Neil i Hannah, to z tym tytułem nie taki głupi pomysł.
Wersja light: hehehe Oczko.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości