Jakby się komuś chciało czytnąć to i moja opinia - http://fdb.pl/film/86139-transformers-zemsta-upadlych/temat/19117-bardzo-mieszane-uczucia
W skrócie:
+ Megan Fox i jej białe spodnie.
+ Całkiem dobrze aktorsko.
+ Świetne, dopracowane efekty.
- Pierwsza część była lepsza.
- Debilny, kałowo-rzygowy humor.
- Spieprzony rys fabularny, ogólnie prawie cały scenariusz.
- Chaos.
- Prócz lasu i Szanghaju, sceny akcji nie pociągały.
- Za dużo robotów.
- Spielbergowi się nie chciało tego pilnować tak jak przy jedynce.
- T-X.
- Początek.
- ...
- Właściwie to o wszystkim można napisać, że jest lepsze w jedynce.
Ocena: 5/10
Do kina pójdę jeszcze raz, bo po seansie jakoś mi się nie chciało wierzyć, że po według mnie świetnej jedynce (a teraz jeszcze urosła na wartości), tutaj wszystko jest gorsze, oprócz Megan. Za bardzo zabił mnie ten humor, to na drugim seansie nie będę na niego uwagi zwaracał.
------> Do Danusa.
Myślę, że chwilowo masz przysłonięte oczy faktem, że czekałeś na ten film od premiery pierwszej części. Trudno ci przyznać, że czymś czym emocjonowałeś się tysiące godzin, śledząc fora, każdy spot, zdjęcie, plotkę, jest po prostu bardzo zepsutym potencjałem. Jakbyś tak nie myślał, musiałbyś se teraz strzelić w łeb, z powodu zmarnowania tak dużej ilości czasu. Nie wierzę, żę możesz pisać, iż dwójka jest całościowo lepsza od jedynki, bo nie jest :)
W skrócie:
+ Megan Fox i jej białe spodnie.
+ Całkiem dobrze aktorsko.
+ Świetne, dopracowane efekty.
- Pierwsza część była lepsza.
- Debilny, kałowo-rzygowy humor.
- Spieprzony rys fabularny, ogólnie prawie cały scenariusz.
- Chaos.
- Prócz lasu i Szanghaju, sceny akcji nie pociągały.
- Za dużo robotów.
- Spielbergowi się nie chciało tego pilnować tak jak przy jedynce.
- T-X.
- Początek.
- ...
- Właściwie to o wszystkim można napisać, że jest lepsze w jedynce.
Ocena: 5/10
Do kina pójdę jeszcze raz, bo po seansie jakoś mi się nie chciało wierzyć, że po według mnie świetnej jedynce (a teraz jeszcze urosła na wartości), tutaj wszystko jest gorsze, oprócz Megan. Za bardzo zabił mnie ten humor, to na drugim seansie nie będę na niego uwagi zwaracał.
------> Do Danusa.
Myślę, że chwilowo masz przysłonięte oczy faktem, że czekałeś na ten film od premiery pierwszej części. Trudno ci przyznać, że czymś czym emocjonowałeś się tysiące godzin, śledząc fora, każdy spot, zdjęcie, plotkę, jest po prostu bardzo zepsutym potencjałem. Jakbyś tak nie myślał, musiałbyś se teraz strzelić w łeb, z powodu zmarnowania tak dużej ilości czasu. Nie wierzę, żę możesz pisać, iż dwójka jest całościowo lepsza od jedynki, bo nie jest :)
28-06-2009, 22:32